
فهرست مطالب
معرفی کشور سوئیس
سوئیس (آلمانی: Schweiz، فرانسه: Suisse، ایتالیایی: Svizzera، انگلیسی: Switzerland) با نام رسمی کنفدراسیون سوئیس (به لاتین: Confoederatio Helvetica)، کشوری است در اروپای غربی که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختنشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است.
این کشور ۸٬۶ میلیون نفر جمعیت و مساحتی بالغ بر ۴۱٬۲۹۰ کیلومتر مربع دارد. سوئیس کشوری است به صورت جمهوری فدرال تککانتون و از ۲۶ ایالت تشکیل شدهاست که «کانتون» خوانده میشوند.
پایتخت سوئیس شهر برن است و قطبهای اقتصادی این کشور دو شهر ژنو و زوریخ هستند. سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و درآمد سرانه در این کشور با ۸۰۰۰۰ دلار برای هر نفر از بالاترینها در جهان است.
سوئیس کشوری چندزبانه است و در آن چهار زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش به رسمیت شناخته میشوند
سوییس یعنی جنگلی که سوخته و برای احداث بنا پاکسازی شده باشد.
بی طرفی کشور سوئیس در جنگ ها
سوئیس دارای سابقهٔ طولانی بیطرفی در مناسبات جهانی است، بهطوریکه این کشور از سال ۱۸۱۵ تاکنون وارد هیچ جنگی نشدهاست. این کشور مقر بسیاری از سازمانهای بینالمللی چون صلیب سرخ و سازمان تجارت جهانی است. یکی از دو دفتر اروپایی سازمان ملل نیز در این کشور و در شهر ژنو قرار دارد.
سالگرد تأسیس سوئیس
تأسیس کشور سوئیس در تاریخ ۱ اوت ۱۲۹۱ ذکر میشود و این روز در سوئیس تعطیل ملی است. براساس گزارش واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست دربارهٔ استاندارد کیفیت زندگی، سوئیس بهترین و بالاترین سطح کیفیت زندگی در جهان را دارد.
بررسی تاریخ سوئیس
سلتها اولین ساکنان سوئیس بودند. تیرهای از این قوم که هلوتیا (Helvetia) نام دارند پیش از تسلط رومیان بر سوئیس، در کوهستانهای ژورا و آلپ ساکن شدند و آنجا را هلوتیا نامیدند. هلوتیا در سال ۵۸ پیش از میلاد به تصرف ژولیوس سزار امپراتور روم درآمد. در قرن پنجم میلادی ژرمنها به این سرزمین وارد و در ساحل غربی رود آر ساکن شدند. ژرمنها و اقوام بورگون (Burgun) و فرانک جامعهای مستقل تشکیل دادند. آنها در سال ۶۳۹ میلادی دولتی را بنیان گذاشتند که بعدها فرانسه نامیده شد. در سدهٔ نهم بین سوابیا (Swabia) و بورگوندیها (Burgundians) تقسیم و در سال ۱۰۳۳ تحت نظارت امپراتوری مقدس روم وحدت پیدا کردند. حکومت منطقه در قرن سیزدهم بین کنتها و خاندان هابسبورگ) و حکمرانان محلی تقسیم شد. در سال ۱۲۹۱ سه منطقهٔ آوری (Uri) و شویتس (Schwyz) و اونتروالدن (Unterwalden) اتحادیهای تشکیل دادند که اساس کنفدراسیون سوئیس قرار گرفت.
بررسی کشور سوئیس از لحاظ سیاست
قانون اساسی سوئیس در ۲۹ مه ۱۸۷۴ تصویب شد و پس از آن نظام سیاسی سوئیس مرکب از دموکراسی مستقیم و غیرمستقیم بر مبنای حق حاکمیت مردم و جدایی از قدرتها است. در انتخابات فدرال همهٔ شهروندان بالای ۱۸ سال واجد شرایط رای دادن هستند. مردم سوئیس با فرهنگ سیاسی غنی و پیشرفته و به پشتوانهٔ قانون اساسی و تجربیات گرانبهای تاریخی این کشور، در فرایندهای قانونگذاری و اجرایی، به شیوهای بدیع و فعال مشارکت دارند. بدینگونه که برای تصویب شدن یا نشدن قانونهای خاص، در کشور همهپرسی صورت میگیرد. بنابر قانون اساسی اگر دادخواستی حداکثر آرا را کسب کند تصویب خواهد شد. دولت این کشور تنها در سال ۲۰۱۶، ۱۳ بار همهپرسی برگزار کرد. سوئیس تنها کشوری در جهان است که دموکراسی مستقیم دارد. به این معنا که هر شهروندی امکان اعتراض به هر قانونی را دارد، و این امکان را دارد که درخواست اصلاح و تعدیل قانون را داشته باشد.
حق رای به زنان
در بیشتر کشورهای غربی بعد از جنگ جهانی اول بود که زنان توانستند حق رأی داشته باشند. سوئیس جزو آخرین کشورهای غربی بود که به زنان حق رای داد. تقاضا برای رفع محرومیت سیاسی از زنان در سوئیس از سال ۱۸۸۴ مطرح شده بود. با این وجود تا سال ۱۹۷۱ زنها حق شرکت در انتخابات را نداشتند.
احزاب مهم کشور:
حزب سوسیال دموکرات
حزب رادیکال دموکرات
حزب مردمی دموکراتیک مسیحی (مخالف با تمرکز قدرت)
حزب مردمی سوئیس (معتقد بر انزواطلبی و ملت محوری)
حزب سبز
حزب لیبرال
حزب مردمی انجیلی پروتستان
اتحاد دموکراتیک فدرال
حزب کارگر سوئیس
ارتش سوئیس
ارتش سوئیس شامل نیروی زمینی و نیروی هوایی است. تنها در حدود ۵ درصد از این ارتش حرفهای است و بقیه متشکل از سربازان وظیفه است. سن خدمت وظیفه عمومی در سوئیس بین ۲۰ تا ۳۴ سال است که در شرایط ویژه به ۵۰ سال میرسد. خدمت وظیفه عمومی در سوئیس برای مردان اجباری است، هرچند زنان هم میتوانند داوطلبانه عضو ارتش شوند.
سوئیس به خاطر اینکه کشوری است که به دریا راه ندارد، فاقد نیروی دریایی است. اما در کرانهٔ دریاچههای مرزیاش دارای گارد ساحلی است.
جغرافیای کشور سوئیس
سوئیس با مساحت ۴۱٬۲۸۵ کیلومتر مربع کشور نسبتاً کوچکی است و با جمعیت ۸/۳ میلیونی دارای تراکم جمعیت متوسطی به اندازه ۲۰۷ نفر در هر کیلومتر مربع است. این تراکم در مناطق جنوبی سوئیس که کوهستانی است کمتر از میانگین است، درحالی که قسمتهای شمالی پرتراکم ترند.
سوئیس بهطور کلی به سه منطقه جغرافیایی تقسیم میشود: کوههای آلپ سوئیس، ناحیه میتلاند یا فلات سوئیس و کوههای ژورا در ناحیه شمالغربی و حوالی مرز فرانسه.
اقتصاد شگفت انگیز کشور سوئیس
سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست ولی عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) است. در سال ۱۹۹۹ میلادی سوئیس با اتحادیه اروپا قرارداد بست و عضو EFTA گردید. به موجب این قرارداد، داد و ستد بین کشورهای عضو اتحادیه با سوئیس آسانتر گشت. بانکداری در سوئیس یکی از مهمترین بخشهای این کشور محسوب میشود. شرکتهای بیمه نیز سهم زیادی در اقتصاد سوئیس دارند. دیگر بخش مهم اقتصادی صنعت توریسم است. ژنو و زوریخ جزو شهرهای گردشگرپذیرند. همچنین کوهستانهای این کشور میزبان گردشگرانی هستند که برای ورزشهای برفی به این کشور سفر میکنند. صنعت ماشینآلات یکی از بزرگترین بخشهای سوئیس است؛ بهطوریکه ۴۵ درصد صادرات و ۴۴ درصد کل کارگران کشور به این بخش اختصاص دارد. سوئیس تقرییا ۵۰ درصد از مجموع تولید جهانی ساعت را دارا است. ساعتهای لوکس ساخت این کشور در دست بسیاری از سلبریتیها و افراد ثروتمند جهان میدرخشد. هر سال ۷ میلیون قطعه شکلات معروف تابلرون در شهر برن سوئیس تهیه وتولید میشود.
اختراعات جالب کشور سوئیس
دربارهٔ سوئیس میتوان به اختراعات مهم در آن اشاره کرد. ولکرو، سلفون، چاقو ارتش سوئیس، سیب زمینی سرخ کرده، فونت Helvetica، دوچرخه سواری، LSD، شکلات تلخ خوراکی و شکلات شیری در سوئیس اختراع شدهاند. دانشمندان سوئیسی همچنین تحقیقاتی در زمینه استفاده از LSD برای درمان بیماری و اختلالات روانی دارند.
مردم کشور سوئیس
جمعیت کشور سوئیس بالغ بر هفت و نیم میلیون نفر است. ۱۰٪ از این جمعیت زبان آلمانی زبان اولشان محسوب میگردد که این زبان در قسمتهای شمالی و مرکزی زبان اول است. ۱۹٪ زبان فرانسوی زبان اولشان است که اکثراً در غرب این کشور زندگی میکنند. ۸٪ به زبان ایتالیایی سخن میگویند که غالباً در جنوب سوئیس ساکن هستند و تنها حدود یک درصد از آنها به زبان رومانش صحبت میکنند که در قسمت جنوب شرقی این کشور هستند.
در حدود ۲۲٪ جمعیت سوئیس را مهاجران تشکیل میدهند. اکثراً مهاجران به خاطر شغل راهی این کشور میشوند.
دین اکثر مردم این کشور مسیحیت است. ۴۳٪ از آنان کاتولیک ۳۵٪ آنها پروتستان و ۲٪ آنها ارتودوکس هستند. دین ۴٪ مردم نیز اسلام است. بقیه نیز پیرو دینهای دیگر یا بدون دین هستند.
سوئیس را با شکلات، پنیر، سیستم بانکداری، ساعتسازی و کوهستانهایش میشناسند.
فرهنگ مردم کشور سوئیس
در گذشته فرهنگ سوئیس تحت تأثیر همسایگانش بودهاست. اما در سالهای اخیر باوجوه تمایز در آن رشد یافتهاست. بهطور کلی سوئیس را از مراکز فرهنگی اروپا نمیدانند. خانوادهها در سوئیس عموماً کوچک اند و والدین اغلب یک یا دو فرزند دارند. حریم خانواده در این کشور بسیار مهم است. بیشتر مردم سوئیس هنگام احوال پرسی باهم دست میدهند و آداب سنتی را رعایت میکنند. کشور سوئیس به خاطر ماهیت بشردوستانهاش شناخته شدهاست.
غذا های سوئیس
آشپزی سوئیس دارای چند چهره است. در حالی که ظرفهای فوندو (ظرفی برای درست کردن پنیر و روغن) از روستی (غذایی عمدتاً از سیب زمینی و پنیر) و مانند دیگر غذاهای سوئیسی در کل کشور مصرف میشود، اما هر منطقه توسعه یافته برای خود نسبت به اقلیم و زبان آن منطقه خوراکی متفاوت دارد. طبخ سنتی سوئیس بسیار شبیه خوراک و موادی است که در دیگر کشورهای اروپایی نیز موجود است، همچنین محصولات لبنی ممتاز مثل پنیر گرویره و امنتال که در درههایی به همین نام ساخته میشوند در گروه خوراک سوئیسی قرار دارند. شکلاتسازی در سوئیس از قرن ۱۸ میلادی شروع شد، اما در اواخر قرن ۱۹ به شهرت جهانی رسید که دلیل آن دستیابی به صنعت و اختراعاتی در زمینه معتدلسازی و شکلدهی شکلات بود که منجر به بالا رفتن کیفیت آن شد. همچنین ابتکار ساخت شکلات شیری توسط دانیل پیتر از این اقدامات بود.
ادبیات کشور سوئیس
ادبیات در سوئیس متأثر از زبانهای این کشور است. رمان هایدی اثر یوهانا اشپیری شناخته شدهترین اثر ادبی سوئیس است. کتاب نسبتاً مشهور دیگری که میتوان نام برد رمان خانواده سوئیسی رابینسون اثر یوهان ویس است که به تقلید از رمان رابینسون کروزوئه نوشته شدهاست.
مذهب مردم کشور سوئیس
اکثر مردم سوئیس مسیحی هستند و اسلام دومین دین در این کشور است. ادیان دیگر در حدود ۴٫۳٪ در بین مردم این کشور طرفدار دارند و در حدود ۱۱٫۱٪ مردم سوئیس دارای هیچ دینی نیستند.
مسیحیت در سوئیس
اکثریت مردم سوئیس پیرو آیین مسیحی هستند. در بین انواع شاخههای مسیحیت کاتولیک بیشترین طرفدار را با حدود ۴۱٫۸٪ در بین مردم این کشور دارد. بعد از کاتولیک، پروتستان با حدود ۳۵٫۳٪ و ارتودوکس با ۱٫۸٪ قرار دارند. سایر شاخههای مسیحیت هم ۰٫۴ مردم سوئیس را تشکیل میدهند.
اسلام در سوئیس
با دربرگرفتن ۴٫۳٪ جمعیت سوئیس؛ پس از مسیحیت اسلام دومین دین غالب کشور سوئیس بهشمار میرود. مسلمانان در تمامی شهرهای سوئیس پراکندهاند. مراکز مراسم مذهبی مسلمانان به حدود ۹۰ مرکز میرسد.
آ
تحصیل در کشور سوئیس

اکثر دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند، ترجیح میدهند که در کشورهای اروپایی تحصیل کنند. طبیعتا هرچه سطح زندگی در آن کشور بالاتر باشد، دانشجویان بیشتری برای تحصیل در آن اقدام میکنند.
کشور سوئیس یکی از کشورهایی است که از سطح زندگی بالایی برخوردار است و نام آن همواره در بین کشورهای مرفه جهان مشاهده شده است.
کشور سوئیس جزء کشورهایی است که به سختی مهاجر می پذیرد. البته اخذ اقامت موقت برای دانشجویانی که قصد تحصیل در سوئیس را دارند راحت تر است اما برای این که بتوانید پس از تحصیل در این کشور اقامت کنید باید جزء دانشجویان ممتاز باشید و رزومه تحصیلی خود را بسیار پربار کنید تا بتوانید شغلی در این کشور برای خود بیابید و اقامت دائم دریافت کنید. سوئیس جزء کشورهای مرفه جهان است و به دلایل مختلف سخت گیری های زیادی را برای پذیرش اعمال می کند.
پایتخت سوئیس شهر برن است. در کشور سوئیس مردم مناطق مختلف به زبان های مختلفی صحبت می کنند. سه زبان آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی زبانهای رایج در این کشور هستند. دانشگاههای سوئیس نیز با توجه به زبان منطقهای که در آن واقع شدهاند، رشتههای مختلف را ارائه میدهند و به همین دلیل لازم است شما با توجه به دانشگاه مورد نظرتان به یکی از این سه زبان مسلط باشید. نکتهای که در این باره وجود دارد این است که شما میتوانید در مقاطع بالاتر به زبان انگلیسی تحصیل کنید.
نظام آموزشی سوئیس
مدارس در سوئیس توسط ایالتهای این کشور اداره میشوند و دوره تحصیلات اجباری پیش از دانشگاه توسط هر ایالت به صورت جداگانه کنترل میشود. این بدان معناست که در سوئیس سیستم آموزشی در کل کشور یکسان نیست و مدارس هر ایالت مطابق با قوانین خاص آن ایالت اداره میشوند. البته قراردادهایی برای هماهنگی سیستمهای آموزشی ایالتهای مختلف وجود دارد. همچنین سیستم آموزشی در تمام این ایالتها توسط دولت فدرال سوئیس اداره می شود. سطح تحصیل در سوئیس از کیفیت بالایی برخوردار است و نظام آموزشی این کشور در بین 10 نظام آموزشی برتر جهان قرار گرفته است.
اکثر دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول به تحصیل در سوئیس میشوند و درصد کمی از آنها نیز به مدارس خصوصی میروند. در مدارس دولتی دانش آموزان با استعدادهای متفاوت درس میخوانند و در واقع هیچ تمایزی بین دانش آموزان وجود ندارد و خبری از مدارس استعدادهای درخشان نیست. این موضوع باعث میشود دانشجویان سالم رشد کنند و در رشته مورد علاقه و زمینه استعداد خود تحصیل نمایند.
تحصیل در مدارس دولتی به صورت رایگان است و دانش آموزان برای خدمات فوق برنامه و کتابها و… هزینه پرداخت میکنند. نکته جالب درباره مدارس سوئیس این است که هیچ یونیفورمی برای دانش آموزان وجود ندارد و میتوانند به دلخواه خود لباس بپوشند. زبان آموزش در مناطق مختلف سوئیس نیز به زبان اصلی آن منطقه صورت میگیرد و آموزشها به چهار زبان المانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش است.
جشن های دانشگاه ها در سوئیس
جشنهایی که در کشور سوئیس برگزار میشوند یکی از مهمترین عواملی هستند که زندگی و تحصیل در سوئیس را برای دانشجویان جذاب و خاطره انگیز میکند. سوئیس علاوه بر جشنهای مشترک با سایر کشورهای اروپایی دارای جشنها و جشنوارههای دیگری نیز است که برخی از آنها را به شما معرفی میکنیم.
در زمستانهای سوئیس در شهر گریندوندال جشنواره برف برگزار میشود و در آن مجسمه سازان بزرگ به ساخت مجسمههای یخی و برفی و به نمایش گذاشتن هنر خود میپردازند.
جشنواره بالون یک جشنواره هشت روزه است که در آنها بالونها به پرواز در میآیند و مردم لباسهایی با رنگهای شاد پوشیده و به جشن و پایکوبی میپردازند.
جشنواره بازل فانشت سوئیس راه افتادن یک کارناوال است که ناقوس میزنند . اعضای این کارناوال لباسها و ماسکهای عجیبی پوشیدهاند و در سطح شهر راه میروند.
کنفرانس های علمی در سوئیس
کنفرانسهای علمی بین المللی در کشورهایی برگزار میشوند که از سطح علمی بالایی برخوردارند. دانشجویان مشغول به تحصیل در سوئیس نیز از این موهبت برخوردارند. شما میتوانید در این کنفرانسها خوش بدرخشید و آینده کاری و تحصیلی خوبی برای خود رقم بزنید. نکته مثبت درباره این کنفرانسها تنوع در موضوعات در زمینهی رشتههای مختلف است که شما میتوانید موضوع مورد علاقه خود را پیدا کرده و درمورد آن پژوهش خود را ارائه دهید.
شرکت در آزمون های بین المللی در سوئیس
آزمونهای بین المللی از دیگر نکات مثبتی هستند که برای تقویت رزومه تحصیلی شما مفیدند. مهمترین آزمونهای بین المللی که میتوانید حین تحصیل در سوئیس در آنها شرکت کنید، آزمونهای زبان هستند. در کشور سوئیس آزمون زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی برگزار میشود که وجود مدرک هر یک از آنها نقش به سزایی در رزومه تحصیلی شما خواهد داشت.
علاوه بر آزمونهای زبان رقابتهای تئوری و عملی دیگری نیز در رشتههای مختلف برگزار میشود که شرکت در آنها محاسن زیادی برای شما دارد. این رقابتها فرصت آشنایی شما با شخصیتهای مهم در زمینه رشته تحصیلیتان فراهم میکند، باعث افزایش دانش و تجربه شما میشود و در صورت کسب مقام از تشویقها و امکانات زیادی بهرهمند خواهید شد.
چاپ مقالات علمی در سوئیس و تاثیر آن
اگر توجه کرده باشید در قسمتهای بسیار زیادی از این مقاله درباره رزومه تحصیلی قوی صحبت شد. این موضوع برای رشتههایی که دارای آزمون ورودی نیستند و برای تحصیل در سوئیس در مقاطع تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکترا اهمیت بیشتری پیدا میکند. اما چگونه میتوان رزومه تحصیلی قدرتمندی ارائه داد؟
ارائه و چاپ مقاله در مجلات علمی معتبر میتواند یک نقطه مثبت بسیار قدرتمند در رزومه تحصیلی شما باشد. به همین دلیل توجه به این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است. البته این موضوع تنها برای پذیرش گرفتن در دانشگاه نیست و برای ورود به بازار کار نیز تأثیر به سزایی دارند.
شما همچنین میتوانید حین تحصیل در سوئیس مقالههای علمی خود را ارائه دهید. اگر موفق به چاپ مقالات خود شوید، میتوانید به سادگی از بورسهای تحصیلی که دانشگاهها ارائه میدهند استفاده کنید.
مدارس بومی، بین المللی و ایرانی در سوئیس
اکثر دانش آموزان در سوئیس در مدارس محلی تحصیل میکنند. همه افرادی که در سوئیس زندگی میکنند باید 9 تا 11 سال دوره آموزش اجباری را بگذرانند و در این موضوع هیچ گونه استثنایی وجود ندارد.
سطح آموزشی در سوئیس آنقدر بالاست که تقریبا کسی به تحصیل فرزند خود در مدارس ایرانی فکر نمیکند. اما از آنجایی که ایران در کشور سوئیس دارای سفارت است، مدارس ایرانی نیز در پایتخت این کشور وجود دارد. البته این مدارس مشهور نیستند و اگر قصد جدی دارید که فرزندان خود را برای تحصیل در این مدارس ثبت نام کنید، بهتر است به صورت آنلاین و یا حضوری درباره آنها پرس و جو کنید.
خطرات احتمالی برای دانشجویان در سوئیس
صحبت درباره خطر در سوئیس برای دانشجویان غیر منطقی به نظر میرسد. بسیاری از زندانهای سوئیس رو به تعطیلی میروند و تعدادی از آنها تبدیل به اقامتگاههای گردشگری شدهاند. سطح فرهنگ مردم در این کشور بسیار بالاست و خبری از آزارهای خیابانی، تبعیضهای نژادپرستانه و هر آنچه ممکن است برای دانشجویان در این کشور خطری ایجاد کند، خبری نیست.
کشور سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و اقتصاد آن با ثبات است. این موضوع باعث وجود آرامش در جو سیاسی و اجتماعی این کشور شده است و از این نظر نیز دانشجویان در امنیت کامل قرار دارند.
رشته های غیر پزشکی در سوئیس
تعداد رشتههایی که دانشجویان برای تحصیل در سوئیس درخواست میدهند، بسیار زیاد است. در واقع میتوان گفت شما میتوانید در تمام رشتههای دلخواه خود در سوئیس تحصیل کنید. دانشگاههای این کشور رشتههای مختلف را در گرایشها و مقاطع مختلف ارائه میدهند. در ادامه برخی از رشتههای پر طرفدار برای تحصیل در سوئیس را بررسی میکنیم.
تحصیل در رشتههای مختلف هنری یکی از اهداف مهم دانشجویان است. به طور کلی در سوئیس هشت دانشگاه وجود دارد که به عنوان دانشگاههای هنر و طراحی شناخته میشوند. از طرفی برخی از دانشگاههای دولتی کشور سوئیس دارای دانشکده هنر است که میتوانید در آنها نیز پذیرش بگیرید. شما میتوانید در رشتههای موسیقی، سینما، طراحی لباس و جواهر، معماری و… در دانشگاههای سوئیس تحصیل کنید.
از آنجایی که رشته کامپیوتر یکی از مهمترین رشتههای عصر امروز است، اکثر دانشگاههای جهان در تلاشند که این رشته را با کیفیت بسیار بالا ارائه کنند. کشور سوئیس نیز از این قاعده مستثنی نیست و رشته کامپیوتر در دانشگاههای این کشور و به خصوص موسسات آموزشی فدرالی سوئیس بسیار پر طرفدار است و تنها دانشجویان با استعداد میتوانند در این رشته تحصیل نمایند.
اگر بخش دانشگاههای برتر این مقاله را مطالعه کرده باشید، این مطلب را خواندهاید که دانشگاههای فدرالی سوئیس در بین ده دانشگاه برتر جهان برای ارائه رشتههای مهندسی قرار دارند. در واقع مهندسانی که از دانشگاهها کشور سوئیس و به خصوص دو دانشگاه فدرالی فارغ التحصیل میشوند، نه تنها به سادگی میتوانند موقعیت شغلی خوبی به دست آورند، بلکه خیلی سریع جذب بازار کار حتی بازارهای بین المللی خواهند شد. شما میتوانید در گرایشهای مختلف مهندسی مانند مهندسی هوافضا، مهندسی کامپیوتر و… در این دانشگاهها تحصیل کنید.
رشته داروسازی در سوئیس نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر پس از پزشکی و دندانپزشکی جزء پر طرفدارترین رشته ها است. برای ورود به این رشته نیز باید در آزمونهای ورودی شرکت کنید و در صورتی که موفق به قبولی نشوید، باید در دورههای زبان فرانسه در سوئیس شرکت نمایید.
رشته حقوق در دانشگاههای زوریخ، لوزان و ژنو از سطح بالای علمی برخوردار است و دانشجویان علاقمند میتوانند تا مقاطع بالا در این رشته به تحصیل در سوئیس بپردازند. البته برای رشته حقوق نیز مانند بسیاری از رشتهها احتمال اقامت پس از فارغ التحصیلی بسیار کم است، اما حقوقدانان تربیت شده در این کشور میتوانند در بسیاری از کشورهای جهان مشغول به کار شوند.
رشته مدیریت نیز از رشتههایی است که شما میتوانید به تحصیل در سوئیس بپردازید. دانشگاههای معتبر سوئیس این رشته را ارائه میدهند. گرایشهای مختلف این رشته مانند مدیریت بازرگانی و… در این دانشگاهها تدریس میشود.
تحصیل در سوئیس در رشته توریسم میتواند شما را به یک متخصص باتجربه گردشگری تبدیل کند چرا که شما این رشته را در یکی از کشورهای توریستی جهان میخوانید و علاوه بر دروس تئوری میتوانید به صورت عملی نیز تجربه کسب کنید.
اینها تنها رشتههای ارائه شده در دانشگاههای سوئیس نیستند و تنها نمونههایی برای آشنایی بیشتر شما با شرایط تحصیل در سوئیس هستند. شما میتوانید در رشته دلخواهتان در این کشور تحصیل کنید.
معماری در سوئیس
موسسه فناوری فدرال زوریخ یکی از دانشگاههای برتر سوئیس و جهان در رشته معماری است. هزینه پایین تحصیل در سوئیس این کشور را به مقصدی ایده آل برای دانشجویان بین المللی تبدیل کرده است. زبان تحصیل در سوئیس زبان آلمانی است. برای مثال هزینه تحصیل رشته معماری در موسسه فناوری فدرال زوریخ 1160 فرانک سوئیس در سال است. هزینه تحصیل در اکثر دانشگاه های سوئیس برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد 1229 فرانک در سال خواهد بود. هزینه زندگی در سوئیس به طور میانگین 1400 تا 1967 فرانک در ماه است.
جزئیات هزینه های زندگی در سوئیس برای دانشجویان بینالمللی:
اجاره بها: 491 تا 874 فرانک در ماه
خورد و خوراک: 327 فرانک در ماه
حمل و نقل عمومی: 65 فرانک در ماه
هزینه های زندگی در کشور سوئیس
سوئیس کشور ارزان قیمتی نیست ، شما باید بتوانید هزینه های زندگی در یک کشور ثروتمند و پیشرفته را برای تحصیل در رشته زیست شناسی بدهید، هرچند زندگی در اکثر بخش های سوئیس ارزان تر از زندگی در پاریس و لندن است. به طور معمول حداکثر هزینه سالانه شما برای تحصیل زیست شناسی و زندگی در زوریخ ، 22.450 خواهد بود، که برای هر ماه مبلغی حدود 1.870 یورو میشود. از این مبلغ حدود 600 یورو برای دانشگاه و مابقی هزینه زندگی شما است.
شما برای هر ماه مبلغ 800 یورو برای اجاره ، 500 یورو برای غذا ، 48 یورو برای حمل و نقل ، 110 یورو برای بیمه سلامت ، پوشاک و تفریح و .. به طور ماهیانه 160 یورو باید بپردازید.
رشته مدیریت در سوئیس
کشور سوئیس یکی از امن ترین و شاد ترین کشور های جهان است. هزینه تحصیل و زندگی در کشور سوئیس در مقایسه با کشورهای اروپایی دیگر بسیار مقرون به صرفه است. دانشگاه های کشور سوئیس جزء برترین دانشگاه های جهان هستند و از کیفیت آموزشی و سطح علمی بسیار بالایی برخوردار هستند. رشته مدیریت و گرایش های آن در دانشگاه های سوئیس تدریس میشوند. به طور میانگین هزینه تحصیل در رشته مدیریت در دانشگاه های سوئیس 1200 تا 2000 فرانک سوئیس است. همچنین میانگین هزینه زندگی یک دانشجو معادل 1400 تا 2000 فرانک سوئیس در ماه است.
جزئیات هزینه های زندگی در سوئیس:
اجاره بها: 500 تا 900 فرانک در ماه
خورد و خوراک: 350 فرانک در ماه
حمل و نقل عمومی: 78 فرانک در ماه
تخصص دندانپزشکی در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش تخصص دندانپزشکی در سوئیس
تخصص دندانپزشکی در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش تخصص دندانپزشکی در سوئیس
رشته دندانپزشکی در سوئیس مانند آمریکا و برخی از کشورهای اروپا مثل انگلیس ارائه میشود. کیفیت آموزشی این رشته در سوئیس مانند این کشورهاست و به همین دلیل متخصصان دندانپزشکی که از سوئیس فارغ التحصیل شدهاند، به راحتی میتوانند در سطح بین الملل مشغول به کار شوند.
شما میتوانید دوره تخصص دندانپزشکی خود را به زبان انگلیسی در سوئیس بگذرانید اما نکتهای که در این باره وجود دارد این است که شما باید دوره کارآموزی خود را به عنوان یک رزیدنت سپری کنید و برای طی کردن این دوره لازم است بتوانید با بیماران خود ارتباط برقرار کنید. از این رو تسلط به زبان منطقهای که در آن به تحصیل مشغولید اهمیت زیادی دارد.
پس از این که مدرک کارشناسی ارشد دندانپزشکی خود را دریافت کردید، میتوانید وارد دوره تخصص دندانپزشکی شوید و به تحصیل در سوئیس بپردازید. توجه کنید که مدرک دندانپزشکی عمومی که دانشجویان ایرانی در یافت میکنند معادل فوق لیسانس دندانپزشکی در سوئیس است. در صورتی که موفق به معادل سازی مدرک خود برای تحصیل در سوئیس نشدید، میتوانید ابتدا دروس لازم برای معادل سازی مدرک خود را بخوانید و پس از آن وارد دوره تخصص دندانپزشکی شوید.
تخصص پزشکی در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش تخصص پزشکی در سوئیس
پس از این که مدرک پزشکی عمومی خود را دریافت کردید میتوانید برای تحصیل در سوئیس در تخصص پزشکی اقدام نمایید. دوره تخصص پزشکی بین 3 تا 5 سال طول میکشد. شما باید حین تحصیل در سوئیس در تخصص پزشکی در بیمارستانها نیز به عنوان یک رزیدنت مشغول به کار شوید. بیمارستانهای دانشگاههای کشور سوئیس وابسته به اندازه دانشگاه و تعداد مراجعین بیمارستان به سه دسته A و B و C تقسیم بندی میشوند. دانشجویان دوره تخصص پزشکی باید حداقل دو سال از دوره رزیدنتی خود را در بیمارستانهای گروه A سپری کنند. البته آنها میتوانند تمام دوره رزیدنتی را در بیمارستانهای گروه A سپری کنند، اما بیمارستانهای گروه B و C دارای محدودیت هستند. شما به عنوان یک دانشجوی تخصص پزشکی مجازید حداکثر سه سال در بیمارستانهای گروه B و حداکثر یک سال در بیمارستانهای گروه C فعالیت نمایید. دلیل این امر آن است که پزشکان متخصص باید تجربه کار کردن در بیمارستانهایی با تعداد مراجعین زیاد و متنوع را داشته باشند.
تمام گرایشهای تخصص پزشکی در کشور سوئیس در سطح بالای علمی ارائه میشود و شما با تحصیل در این کشور به یک پزشک حاذق تبدیل خواهید شد. از آنجایی که تقاضا برای پذیرش تخصص پزشکی در سوئیس زیاد است، رزومه تحصیلی و کاری شما نقش مهمی در پذیرش شما برای تحصیل در سوئیس دارد.
تحصیل دندانپزشکی در سوئیس
کشور سوئیس دارای دانشگاه های تراز اول در رشته دندانپزشکی است. بر اساس رتبه بندی QS دانشگاههای زوریخ و برن سوئیس به ترتیب رتبه هشتم و نهم را در بین دانشگاه های برتر دندانپزشکی جهان کسب کرده اند. کشور سوئیس یکی از کشوهای پیشرفته در علوم پزشکی و دندانپزشکی به شمار میرود. طبق یک گزارش، تقریباً 25٪ از جمعیت دانشجویی در سوئیس را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. این خبر بسیار خوبی برای دانشجویانی است که به تازگی وارد کشورسوئیس شده اند.
هزینه تحصیل و زندگی در کشور سوئیس بسیار مناسب است. شهریه دانشگاه های سوئیس نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بسیار پایین خواهد بود. میانگین هزینه تحصیل در دانشگاه های سوئیس در رشته دندانپزشکی حدود 4 تا 8 هزار فرانک در سال است. هزینه زندگی یک دانشجو در این کشور به طور میانگین 1500 تا 2000 فرانک در ماه خواهد بود.
جزئیات هزینه های زندگی در کشور سوئیس:
اجاره بها: 500 تا 900 فرانک در ماه
خورد و خوراک: 330 فرانک در ماه
حمل و نقل عمومی: 80 فرانک در ماه
تحصیل پزشکی در کشور سوئیس
از آنجایی که سوئیس یک کشور پیشرفته در زمینههای تخصصی و پزشکی است، تحصیل در سوئیس در رشتهی پزشکی نیز دارای تقاضای زیادی از سوی دانشجویان بین المللی است. برای این که بتوانید وارد دوره تحصیلی پزشکی شوید، لازم است در آزمونهای ورودی این دوره شرکت کنید. از آنجایی که این آزمون به زبانهای محلی منطقهها گرفته میشود، باید ابتدا به زبانی که در دانشگاه شما مورد تأیید است مسلط شوید. برای ورود به دورههای پزشکی در سوئیس علاوه بر شرکت در آزمونهای ورودی به ارائه مدرک دیپلم و مدرک زبان نیز نیاز است.
اگر در سال اول موفق به کسب نمره قبولی در آزمون ورودی پزشکی در سوئیس نشوید، باید در دورههای زبان فرانسه در این کشور شرکت کنید تا برای آزمون سال بعد آمادگی لازم را پیدا کنید. همچنین اگر مدرک زبان ندارید، میتوانید در دانشگاههای سوئیس در آزمونهای زبان شرکت کنید و نمره قبولی بگیرید و پس از آن دوران تحصیل در سوئیس را آغاز نمایید.
طول دوره پزشکی در سوئیس بین دانشگاههای مختلف متفاوت است و بین پنج تا هفت سال طول میکشد.
دکترا در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش دکترا در سوئیس
اگر میخواهید مدرک دکترای خود را در کشوری با سطح علمی بالا و دانشگاههای معتبر بگیرید، تحصیل در سوئیس میتواند یکی از مناسبترین گزینهها باشد. بورسیههای تحصیل در سوئیس در دوره دکترا متنوعتر هستند و در صورت قوی بودن دانشجویان میتوانند حتی به صورت رایگان به تحصیل در سوئیس بپردازند. تحصیل در یک کشور با سطح زندگی بالا و دانشگاههای معتبر به صورت رایگان موضوعی است که ارزش تلاش زیادی را دارد. این بورسیهها معمولا به دانشجویان با سطح علمی بالا و سابقه تحصیلی درخشان و رزومه قدرتمند اعطا میشود.
حدود نیمی از دانشجویانی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل در سوئیس هستند، دانشجویان بین المللی هستند. دوره دکترا در سوئیس به زبانهای مختلفی از جمله زبان انگلیسی ارائه میشود. در دانشگاههای این کشور زبان دوره دکترا به زبان رسمی آن منطقه و زبان انگلیسی ارائه میشود.
مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع دکترا عبارتند از:
مدارک تحصیلی دورههای لیسانس و فوق لیسانس به همراه معدل و ریزنمرات آنها به صورت ترجمه شده توسط مراجع معتبر
مدرک زبان
توصیه نامه
انگیزه نامه
رزومه کاری و تحصیلی
خلاصهای از طرحها و ایدههای پژوهشی
توجه کنید که توصیه نامه یکی از مدارک تعیین کننده پذیرش یا عدم پذیرش شما برای تحصیل در سوئیس است. پس از اساتیدی درخواست کنید که بتوانند توصیه نامه خوبی برای شما بنویسند. همچنین بهتر است انگیزه نامه خود را به کمک یک فرد با تجربه در این زمینه بنویسید تا بتوانید نظرات مسئولین پذیرش دانشگاه را جلب کنید.
فوق لیسانس در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش فوق لیسانس در سوئیس
تحصیل در سوئیس در مقطع کارشناسی ارشد به زبان رایج منطقه دانشگاه و به زبان انگلیسی امکانپذیر است. تعداد زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد از کشورهای دیگر برای تحصیل در سوئیس آمدهاند و به همین دلیل تعداد دورههای انگلیسی در این مقطع بیشتر است. فوق لیسانس در سوئیس یک دوره دو ساله است و به صورت ترکیبی از تحصیل و تحقیق خواهد بود.
از آنجایی که آزمون ورودی برای تحصیل در سوئیس در مقطع کارشناسی ارشد وجود ندارد، نقش رزومه تحصیلی و نمرات و معدل کارشناسی شما برای پذیرش در کارشناسی ارشد بسیار مهم است. برخی از دانشگاههای کشور سوئیس ممکن است دارای مصاحبههایی به صورت آنلاین یا حضوری باشند که میتوانید در این مورد به صورت آنلاین جست و جو کنید و یا از سفارت روسیه سوال نمایید.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در سوئیس در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:
مدرک تحصیلی لیسانس به همراه معدل و ریزنمرات به صورت ترجمه شده توسط مترجمهای مورد تأیید سفارت سوئیس
مدرک زبان
ویزای تحصیل در سوئیس
انگیزه نامه
رزومه کاری و تحصیلی
توصیه نامه
لیسانس در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش لیسانس در سوئیس
لیسانس در سوئیس و شرایط اخذ پذیرش لیسانس در سوئیس
تحصیل در سوئیس در دانشگاههای فدرال و دانشگاههای دولتی امکانپذیر است. در داشگاههای فدرال بیشتر رشته های فنی و مهندسی مورد تأکید هستند و از سطح علمی بالاتری نسبت به دانشگاههای دولتی برخوردارند و دانشگاههای دولتی تنوع رشتهای بیشتری دارند.
برای تحصیل در سوئیس در مقطع لیسانس لازم است که به زبان منطقهای که در آن تحصیل میکنید مسلط باشید. برخی از دانشگاهها از شما مدرک زبان را نیز درخواست میکنند و برای ورود به برخی دیگر نیازی به ارائه مدرک زبان نیست.
برای ورود به دانشگاههای روسیه باید دارای مدرک دیپلم 12 ساله با معدل بالای 12 باشید. اگر مدرک دیپلم شما 11 ساله است دو راه دارید، راه اول این است که دورههای پیش دانشگاهی سوئیس استفاده کنید و مدرک خود را معادل سازی نمایید و راه دوم این است که در ایران فوق دیپلم بگیرید و پس از آن برای تحصیل در سوئیس اقدام نمایید که راه دوم از نظر اقتصادی به صرفهتر است. برای ورود به برخی از دانشگاههای سوئیس شما باید در آزمونهای ورودی یا مصاحبههای حضوری و آنلاین شرکت کنید. بهتر است پیش از اقدام برای ورود به دانشگاهها از شرایط پذیرش آنها اطلاع پیدا کنید تا در روند درخواست برای تحصیل در سوئیس با موارد غیرمنتظرهای مواجه نشوید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست تحصیل در سوئیس در مقطع لیسانس عبارت است از مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریزنمرات و معدل به صورت ترجمه شده، ویزای تحصیل در سوئیس و رزومه تحصیلی شما مورد نیاز است. همچنین در صورت نیاز دانشگاه باید مدرک زبان نیز ارائه دهید. با این حال به سایت دانشگاه مورد نظر خود نیز مراجعه کنید تا در صورت درخواست مدارک اضافه، آنها را نیز ضمیمه نمایید.
تحصیل رایگان در سوئیس
هزینههای تحصیل در سوئیس نسبت به سایر کشورهای اروپا مانند انگلستان به صرفه است و تفاوتی بین هزینهای که دانشجویان داخل اتحادیه اروپا و خارج از آن در پرداخت شهریه وجود ندارد. تنها گروهی که میتوانند در سوئیس به صورت رایگان و بدون پرداخت شهریه تحصیل کنند، دانشجویانی هستند که برای برنامههای مبادلهای به سوئیس میآیند و مابقی دانشجویان چه در دانشگاهها دولتی و چه در دانشگاههای خصوصی تحصیل کنند، موظف به پرداخت شهریه هستند.
تحصیل در سوئیس در دانشگاههای دولتی علاوه بر این که هزینههای کمتری در بر میگیرد، تأمین مالی بهتری دارد. دانشگاههای دولتی سوئیس به دانشجویان داخلی و خارجی تسهیلات زیادی اعطا میکنند و در صورتی که تلاش کنید، میتوانید از این بورسیهها و کمک هزینههای تحصیلی بهرهمند شوید.
لازم به ذکر است که بورسیههای تحصیل در سوئیس در مقطع دکترا متنوعتر هستند به همین دلیل در بین دانشجویان مقاطع پایینتر رقابت بیشتری برای دریافت بورسیههای تحصیلی برقرار است.
البته باید توجه کنید که شما با هزینهای که پرداخت میکنید، در دانشگاههایی با کیفیت علمی بالا تحصیل خواهید کرد و به همین دلیل میتوانید سادهتر از دیگران کار پیدا کنید و تمام این موارد باعث میشود که هزینهای که برای تحصیل صرف میکنید در مدت کوتاهی به شما بازگردانده شود. همه چیز به تلاش و انگیزه شما بستگی دارد.
دانشگاه های برتر در سوئیس
تحصیل در دانشگاههای ممتاز یکی از بزرگترین اهداف دانشجویانی است که قصد دارند با تحصیل در خارج از کشور آینده روشنی برای خود رقم بزنند. این که شما از چه دانشگاهی با چه سطح علمی و رتبه جهانی فارغ التحصیل شدید، ممکن است در بسیاری از فرصتهای شغلی موثر باشد. کشور سوئیس نیز دارای دانشگاههایی است که دانشجویان با تحصیل در آنها اعتبار خوبی در سطح جهانی پیدا میکنند و میتوانند در بازارهای بین المللی مشغول به کار شوند. بیایید کمی درباره چند دانشگاه برتر کشور سوئیس صحبت کنیم.
موسسه آموزش فدرال زوریخ
این موسسات آموزشی توسط کنفدراسیون روسیه اداره میشوند و تعداد آنها دوتاست و جزء بهترین موسسات آموزشی روسیه محسوب میشوند. این موسسه در رتبه 10 جهانی قرار دارد و تنها دانشگاه اروپایی است که در بین 10 دانشگاه برتر جهان قرار دارد و غیر بریتانیایی است. از سابقههای درخشان این دانشگاه میتوان به این موضوع اشاره کرد که تا به حال 21 نفر از فارغ التحصیلان آن موفق به اخذ جایزه نوبل شدهاند. این دانشگاه دارای دو پردیس در شهر زوریخ است. موسسه آموزش فدرال زوریخ در ارائه رشتههای مهندسی در رتبه 5 و در ارائه رشتههای علوم طبیعی در رتبه 6 جهانی قرار گرفته است. زبان تحصیل در دوره لیسانس در این دانشگاه آلمانی است و در مقاطع بالاتر امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.
موسسه آموزشی فدرال لوزان
این موسسه نیز در رتبهی بسیار بالای جهانی قرار دارد. رتبه دوازده در بین دانشگاههای جهان متعلق به دانشگاه فدرال لوزان است. این دانشگاه در ارائه رشتههای فنی و مهندسی در رتبه 12 و در ارائه رشتههای علوم طبیعی در رتبه 11 جهانی قرار دارد. زبان تحصیل در این دانشگاه فرانسوی است. البته مانند تمام دانشگاههای دیگر سوئیس میتوانید در مقاطع بالاتر به زبان انگلیسی نیز تحصیل کنید.
دانشگاه زوریخ
زوریخ یکی از شهرهای بزرگ و مهم سوئیس است و دانشجویان بسیاری برای تحصیل در سوئیس و به خصوص در این شهر درخواست میدهند. این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاههای سوئیس دارای بیشترین تنوع در رشتههای تحصیلی است و این موضوع نیز بر جذابیت آن در بین دانشجویان افزوده است. رشتههای مختلف در مقطع لیسانس به زبان آلمانی در این دانشگاه ارائه می شود و امکان ارائه مقاطع بالاتر به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.
دانشگاه ژنو
دانشگاه ژنو در رتبه 89 جهانی قرار گرفته است. این دانشگاه یکی از قدیمیترین و بزرگترین دانشگاههای سوئیس است و دارای 9 دانشکده است که در آن رشتههای مختلف در مقاطع مختلف ارائه میشوند. شهر ژنو نیز یکی از بزرگترین شهرهای سوئیس است و دانشجویان بین المللی زیادی به دلیل امکانات خوب زندگی دانشجویی برای تحصیل در این شهر درخواست میدهند. زبان تدریس دوره لیسانس در دانشگاه ژنو زبان فرانسوی است و در مقاطع بالاتر تعداد زیادی از رشتهها و گرایشها به زبان انگلیسی ارائه میشود.
دانشگاه لوزان
ابن دانشگاه در ابتدا به عنوان مدرسه الهیات لوزان تأسیس شد و پس از آن به دانشگاه تبدیل شد و امروزه در بین 150 دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته است. ساختمان اصلی این دانشگاه در شهری به همین نام قرار گرفته است و دارای یک پردیس دانشگاهی در نزدیکی شهر لوزان قرار گرفته است. دانشگاه لوزان دارای 7 دانشکده است و زبان تحصیل آن در مقطع لیسانس زبان فرانسوی است. همچنین دوره دکترا و فوق لیسانس در برخی از رشته ها در این دانشگاه به زبان فرانسوی ارائه میشوند، ولی امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در این دانشگاه وجود دارد. یکی از جذابیتهای این دانشگاه پردیس زیبای آن است که چشم اندازی به کوه های آلپ دارد و خود آن نیز چشمهای از طبیعت زیبای سوئیس را به نمایش گذاشته است. کتابخانه اصلی دانشگاه لوزان در پردیس آن قرار گرفته است.
دانشگاه برن
دانشگاه پایتخت نیز یکی از دانشگاههای ممتاز برای تحصیل در سوئیس است. این دانشگاه دارای 8 دانشکده و تعداد زیادی موسسه تحقیقاتی است و همیشه در عرصه پژوهشها و تحقیق و تبادلات علمی در زمینههای مختلف پیشگام بوده است. دوره لیسانس در دانشگاه برن به زبان آلمانی ارائه میشود و در مقاطع بالاتر نیز امکان تحصیل به دو زبان آلمانی یا انگلیسی وجود دارد.
دانشگاه بازل
دانشگاه بازل در شهری به همین نام که در کنار رود راین قرار گرفته است واقع شده است. این دانشگاه یکی از قدیمیترین دانشگاههای دنیاست. دانشگاه بازل دارای 7 دانشکده است و در بین بهترین دانشگاههای سوئیس قرار گرفته است. یکی از نکات قوت این دانشگاه کتابخانه بزرگ و معتبر آن است که یکی از مهمترین کتابخانههای کشور سوئیس محسوب میشود.
دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در سوئیس
برای اینکه بتوانید بعد از فارغ التحصیلی بدون دردسر وارد بازار کار در ایران شوید، لازم است در دانشگاههای تأیید شده به تحصیل در سوئیس بپردازید. از آنجایی که تعداد دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت در سوئیس محدود است، شما می توانید در سایر دانشگاهها نیز تحصیل کنید. اما باید پس از بازگشت به ایران مدرک خود را معادل سازی کنید که شامل پرداخت هزینه و سپری کردن ترمهای تحصیلی در دانشگاههای ایران برای معادل سازی مدارک است. از آنجایی که پروسه انجام این کار بسیار پیچیده است، بهتر است در دانشگاههایی تحصیل کنید که مدرک آنها از پیش مورد تأیید وزارت بهداشت ایران بوده باشد.
در لیست زید دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت برای تحصیل در سوئیس ارائه شده است.
University of Bern
University of Zurich
University of Geneva
University of Basel
University of Lausanne
University of Fribourg
Ecole Polytechnic Federal Lausanne
دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در سوئیس
امکان اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در سوئیس کار سختی است و تنها درصد کمی از دانشجویان فارغ التحصیل میتوانند پس از پایان دوره تحصیلات در این کشور اقامت کنند. پس از پایان تحصیل، شما یا باید به ایران بازگردید و یا برای کار به کشورهای دیگر بروید. تعداد زیادی از ایرانیان پس از پایان تحصیل در سوئیس به ایران باز میگردند و در ایران مشغول به کار و کسب درآمد میشوند. نکتهای که در این باره وجود دارد این است که برای معادل سازی مدارک باید در دانشگاههایی تحصیل کنید که مورد تأیید وزارت علوم باشند. وزارت علوم در لیستی دانشگاههای مورد تأیید خود برای تحصیل در سوئیس را معرفی کرده است که در ادامه این لیست را به شما ارائه میدهیم. در این لیست دانشگاهها در سه گروه دانشگاههای ممتاز، دانشگاههای خوب و دانشگاههای متوسط دسته بندی میشوند که به طور کامل آنها را برای شما نام میبریم.
دانشگاههای گروه ممتاز سوئیس شامل دانشگاههای زیر است:
Université de Neucahtel (Neucahtel University)
Université de Fribourg (Fribourg University)
École Polytechnique Federale of Lausanne
Universita della Svizzera Italiana
ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)
University of Bern
University of Basel
University of Lausanne
University of Zurich
University of Geneva
در قسمت ب لیست که شامل دانشگاههای خوب سوئیس میشود، تنها نام یک دانشگاه به چشم میخورد:
University of St Gallen (HSG)
دانشگاههای گروه متوسط مورد تأیید وزارت علوم برای تحصیل در سوئیس عبارتند از:
Berner Fachhochschule, BFH صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Ecole Hoteliére de Lausanne صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد و در رشته هتلداری
Fachhochschule Nordwestschweiz, FHNW صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Fachhochschule Ostschweiz, FHO صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Franklin University Switzerland صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Graduate Institute of International and Development Studies صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Haute Ecole d’Ingenierie et de Gestion du Canton de Vaude صرفاً تا کارشناسی
Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Hochschule Luzern, HSLU صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Scuola Universitaria Professionale della Svizzera italiana (SUPSI) صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته های موسیقی
University of Art and Design Lausanne
Universitنt Luzern صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
Zürcher Fachhochschule, ZFH صرفاً تا مقطع کارشناسی ارشد
خدمات بانکی و مالی برای دانشجویان در سوئیس
خوشبختانه در سالهای اخیر افتتاح حساب بانکی در سوئیس برای دانشجویانی که قصد تحصیل در سوئیس را دارند فراهم شده است. افتتاح حساب در سوئیس در گذشته یک فرآیند زمانبر بود و به مدارک زیادی نیاز داشت که امروزه این کار سادهتر از قبل شده است. دانشجویان برای افتتاح حساب باید آدرس دقیق محل سکونت خود را ارائه دهند. به همین دلیل توصیه میشود تا قبل از این که تکلیف سکونت شما در دوره تحصیل در سوئیس مشخص نشده است برای افتتاح حساب بانکی اقدام نکنید. همچنین به محض این که آدرس یا شماره تلفن شما تغییر کرد، این موضوع را به بانکی که در آن حساب دارید اطلاع دهید. مدرک مهم دیگری که برای تحصیل در سوئیس نیاز دارید، ویزای تحصیل در سوئیس است. این ویزا به منزله مدرک شناسایی شما در سوئیس محسوب میشود و برای انجام تمام فعالیتهای اداری شما مورد نیاز است.
پس از این که حساب بانکی خود را افتتاح کردید، تمام خدمات بانکداری الکترونیک آن را نیز فعال کنید تا فعالیت و خدمترسانی به شما به ساعت فعالیت شعبه بانک محدود نشود. همچنین بهتر است از بانکهای داخل ایران و همچنین بانکی که در سوئیس حساب باز کردهاید درباره نحوه تراکنشهای بین المللی اطلاعاتی کسب کنید. شعب مختلف بانکهای ایرانی و سوئیسی میتوانند این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند.
بیمه و تسهیلات درمانی برای دانشجویان در سوئیس
در کشور سوئیس برنامههایی برای تحت پوشش قرار گرفتن دانشجویان بین المللی که مشغول به تحصیل در سوئیس هستند در نظر گرفته شده است. تمام دانشجویانی که برای تحصیل، پژوهش و تبادلات علمی به سوئیس آمدهاند میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند. این خدمات همچنین ممکن است به خانوادههای دانشجویان بین المللی نیز اعطا شوند که البته شریط خاص خود را دارد. توجه کنید که منظور از خانواده همسر و فرزندان زیر هجده سال شخص است.
بیمههای درمانی در سوئیس شامل خدمات متنوعی میشود. این بیمهها هزینههای درمانهای سرپایی و بستری را تأمین میکنند. البته توجه کنید که هزینههای برخی از این خدمات مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، زایمان، روانپزشکی و.. تنها با تجویز و دستور پزشک پرداخت میشود. این موارد تحت پوشش بیمه پایه سوئیس قرار میگیرند اما اگر بخواهید از خدمات بیشتری بهرهمند شوید، باید تحت پوشش شرکتهای بیمه خصوصی در کشور سوئیس قرار بگیرید. شما میتوانید با مراجعه به دفاتر این شرکتها وبررسی خدمات آنها تحت پوشش و حمایت آنها قرار گیرید.
کار دانشجویی و اجازه کار دانشجویی در سوئیس
اجازه کار حین تحصیل در سوئیس مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر دارای محدودیت زمانی خواهد بود و دانشجویان نمیتوانند بیش از 15 ساعت در هفته کار کنند. در مورد این موضوع چند نکته وجود دارد که بیان میکنیم. نکته اول این که درآمد این 15 ساعت در هفته به قدری است که بتواند کمک خرج خوبی برای شما باشد و بخش مهمی از هزینههای تحصیل و زندگی ساده دانشجویی در سوئیس را برای شما تأمین کند. نکته دوم این است که این ساعت کاری برای زمانی تعیین شده است که شما مشغول به تحصیل در سوئیس هستید و باید در کلاسها شرکت کنید. در ایام تعطیل و روزهایی مانند تعطیلی بین دو ترم دانشگاه میتوانید به صورت تمام وقت کار کنید. نکته آخر هم این است که دوران کارآموزی شما جزء ساعتهای کاری محسوب نمیشود، حتی اگر به ازای کارآموزی خود پول دریافت کنید.
سوئیس جزء کشورهایی است که به خوبی نحوه تجارت و کسب درآمد را به دانشجویان خود آموزش میدهد. دانشجویانی که در سوئیس کار پیدا میکنند باید این نکته را در نظر بگیرند که ممکن است بازهای که مشغول به کار هستند تنها شش ماه طول بکشد و پس از آن به دلایلی مجبور شوند از محیط کاری خود بیرون آیند و به دنبال کار دیگری بگردند.
برای کار در سوئیس نیازی به اخذ مجوزهای جداگانه نیست و همین که شما ویزای تحصیل در سوئیس را دارید به این معناست که مجاز به انجام کارهای پاره وقت دانشجویی در این کشور هستید.
مشاغل دانشجویی سوئیس
مردم سوئیس یکی از پردرآمدترین مردم جهان هستند و این کشور یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. همین موضوع باعث شده است که زندگی در این کشور شامل هزینههای زیادی شود و اکثر دانشجویان بین المللی که مشغول به تحصیل در سوئیس هستند به فکر پیدا کردن شغل دانشجویی باشند. در کشور سوئیس وب سایت ها و آگهی نامههایی وجود دارد که در آنها صرفا فرصتهای کار پاره وقت برای دانشجویان معرفی میشوند. همچنین در برخی از دانشگاهها دفاتر وجود دارد که با مراجعه به آن ها میتوانید از فرصتهای شغلی مناسب برای دانشجویان اطلاع پیدا کنید. شما با مراجعه به آژانسهای کاریابی حضوری یا اینترنتی میتوانید شغل دانشجویی مورد نظر خود را پیدا کنید.
پیدا کردن فرصتهای کاری حین تحصیل در سوئیس کار سختی نیست. پیدا کردن شغل در شهرهایی مانند برن و ژنو سادهتر است. مشاغلی مانند کار در رستورانها و کافهها، کار در فروشگاهها، حسابداری و… مناسبترین مشاغل برای دانشجویان هستند.
برخی از دانشجویان علاقمندند که در زمینه رشته تحصیلی خود کار پیدا کنند تا علاوه بر کسب درآمد تجربه نیز کسب کنند. اگر چنین تصمیمی دارید، کار شما برای پیدا کردن شغل سختتر خواهد بود و لازم است از طریق کانالهای دیگری مانند پرس و جو از اساتید و آشنایان و یا مراجعه به شرکت های مجاز به فعالیت در این زمینه.
امتیازات کارت دانشجویی در سوئیس
یکی از مزایای تحصیل در سوئیس تخفیفهای بسیار خوبی است که به دانشجویان این کشور ارائه میشود. کارت دانشجویی شما در تفریح باعث میشود که تخفیفهای بسیار خوبی بگیرید و بیش از چیزی که باید از زمانی که برای استراحت در نظر گرفتهاید لذت ببرید. شما حتی میتوانید با استفاده از کارت دانشجویی سوئیس در این کشور سفر کنید و از تخفیفاتی در هزینه بلیط قطار، هزینه خورد و خوراک و هزینه مکانهای تفریحی بهرهمند شوید. جوانان در سوئیس اهمیت ویژهای دارند و این که آنها مدام به کار یا درس خواندن مشغول باشند، امری غیر عادی است.
اگر یک دانشجو باشید و قصد داشته باشید در آپارتمانها و خانههای سطح شهر اقامت کنید، میتوانید با ارائه کارت دانشجویی خود تا حدی در اجاره بها تخفیف بگیرید.
هزینه حمل و نقل و به خصوص حمل و نقلهای بین شهری مانند بلیطهای قطار برای دانشجویان تا 20 درصد تخفیف به دنبال دارد.
بازدید از برخی از مراکز تفریحی دولتی مانند موزهها و آثار، معماری و ساختمانهای قدیمی سوئیس با ارائه کارت دانشجویی رایگان است. همچنین شما میتوانید از تفریحاتی که در سوئیس وجود دارد با تخفیف دانشجویی استفاده کنید، پارکهای آبی، شهربازیها و حتی بلیط مسابقات ورزشی در سوئیس با کارت دانشجویی شامل تخفیف میشوند.
تعدادی از فروشگاههای مختلف سوئیس مانند لباس فروشیها و… برای دانشجویان تخفیفاتی در نظر میگیرند. این تخفیفها وابسته به دولت یا دانشگاه خاصی نیست. رستورانها و کافه های بسیاری نیز برای جذب مشتری بیشتر به دانشجویان تخفیف ارائه می دهند.
با توجه به نکات گفته شده، بهترین پیشنهاد این است که کارت دانشجویی خود را همیشه به همراه داشته باشید و به هر مرکز خرید یا خدماتی که مراجعه میکنید تأکید کنید که دانشجو هستید. شاید آن مراکز به دانشجویان تخفیف ارائه دهند.
خوابگاه در سوئیس
در اکثر دانشگاههای سوئیس خوابگاه هایی برای دانشجویان بین المللی وجود دارد که هزینه اجاره آن ها نسبت به خانهها و آپارتمانهای دانشجویی کمتر است. این خوابگاهها دارای امکانات مشترک مانند سرویسهایی بهداشتی و حمام و آشپزخانه هستند و معمولا از امکاناتی مانند کتابخانه، اینترنت و سالنهای ورزشی که وجود دارد دانشجویان بهرهمند میشوند. این خوابگاهها معمولا در محوطه دانشگاهها واقع شدهاند و برخی از آنها نیز در پردیسهای دانشگاه قرار گرفتهاند که این باعث میشود شما به دانشگاه نزدیک باشید و تا حد زیادی در هزینههای رفت و آمد صرفه جویی کنید. همچنین زندگی در خوابگاههای دانشجویی فرصت آشنایی با دیگر دانشجویان بین المللی و حتی هم وطنان شما را فراهم میکند. ازآنجایی که درخواست برای اقامت در خوابگاههای دانشگاههای سوئیس زیاد است، بهتر است در اولین مراحلی که برای تحصیل در سوئیس انجام میدهید، برای خوابگاه نیز درخواست ارسال کنید تا برای شما رزرو شود.
روش دیگر اقامت در سوئیس، اقامت به همراه یک خانواده است. برخی از خانوادههای سوئیسی یک اتاق از منزل خود را به دانشجویان اجاره میدهند. این موضوع باعث میشود که شما در سوئیس نیز یک خانواده داشته باشید و با فرهنگ و آداب مردم این کشور سریعتر آشنا شوید و حتی به زبان مورد نظر خود نیز مسلط شوید. معمولا در خانههای سوئیس وعدههای غذایی نیز به شما ارائه میشود.
شما میتوانید در آپارتمانهای شخصی نیز زندگی کنید. البته زندگی تنهایی در این آپارتمانها شامل هزینههای زیادی میشود. اگر قصد دارید در آپارتمان زندگی کنید، میتوانید ترمهای اول تحصیل خود را در خوابگاه دانشگاه اقامت کنید و پس از آن به همراه دوستان تازهای که پیدا میکنید میتوانید یک آپارتمان مشترک اجاره کنید.
معمولا در دانشگاههای سوئیس آژانسهای مسکن وجود دارد که میتواند به شما برای پیدا کردن هر نوع مکان اقامتی که تمایل دارید، کمک کنند. آنها میتوانند تمام اطلاعات مورد نیاز شما در این زمینه را در اختیارتان قرار دهند و بدیهی است که به کمک تجربه آنها سریعتر میتوانید محل اقامت مورد نظر خود را پیدا کنید.
معادل سازی مدارک در سوئیس
مسئله ترجمه و معادل سازی مدارک تحصیلی نیز بستگی به دانشگاه و منطقهای دارد که قصد تحصیل در آن را دارید.
برای این که بتوانید برای تحصیل در سوئیس اقدام کنید، لازم است مدرک دیپلم دوازده ساله داشته باشید. دانش آموزانی که در رشتههای فنی و حرفهای تحصیل کردهاند، باید ابتدا وارد دانشگاه شوند و مدرک کاردانی خود را دریافت کنند و پس از آن برای تحصیل در سوئیس اقدام نمایند.
پیش از این که برای ترجمه اقدام کنید، لازم است مدارک شما تأیید شوند. برای تأیید مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی باید به اداره آموزش پرورش محل تحصیل و پس از آن به مدرسهای که در آن تحصیل کردهاید مراجعه کنید تا مهر تأیید آنها را دریافت کنید. برای تأیید مدرک دانشگاهی تنها کافی است مهر تأیید دانشگاه را بگیرید. پس از آن لازم است که مدارک تحصیلی و مدارک شناسایی خود را ترجمه کنید. باید ببینید که زبان مورد تأیید توسط دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، کدام یک از چهار زبان رایج در سوئیس است. سپس باید مدارک خود را به مترجمهای مورد تأیید سفارت کنفدراسیون سوئیس بسپارید. توجه کنید که مدارک شما، معدل و ریزنمرات باید به طور کامل ترجمه شوند. بهتر است پیش از سپردن مدارک به مترجمها به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و مدارکی که برای پذیرش نیاز است را چک کنید تا به خاطر نقص در مدارک در روند پذیرش شما تأخیر به وجود نیاید.
پس از ترجمه مدارک باید پروسه پذیرش را آغاز کنید که معمولا با پر کردن فرم درخواست پذیرش و ارائه مدارک به سفارت سوئیس آغاز میشود. در صورتی که دانشگاههای کشور سوئیس شما را بپذیرند، سفارت به شما خبر خواهد داد و باید برای طی کردن بقیه مراحل و دریافت ویزای تحصیل در سوئیس ابتدا به سفارت مراجعه کنید و پس از آن برای ثبت نام به سوئیس بروید.
آزمون های ورودی مقاطع مختلف در سوئیس
برای تحصیل در سوئیس در برخی از رشتهها مانند رشتههای پزشکی و دندانپزشکی باید در آزمونهای ورودی دانشگاهها شرکت کنید. البته تمام دانشجویان موظف به شرکت در آزمونهای زبان و کسب نمره قبولی در آن الزامی است. تحصیل در کشور سوئیس منوط بر تسلط شما به زیان منطقهای است که قصد تحصیل در آن را دارید. زبانهای رسمی در این کشور چهار زبان فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی و رومانش هستند. لازم نیست شما به هر چهار زبان مسلط شوید و تنها کافی است زبانی که دروس دانشگاه به وسیله آن ارائه میشود را بدانید. داشتن مدرک زبان انگلیسی برای تحصیل در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکترا نیز لازم است. آزمونهای زبان انگلیسی مورد قبول در کشور سوئیس آزمونهای تافل و آیلتس است.
در تعدادی از دانشگاههای سوئیس دانشجویان باید پیش از ورود به دانشگاه در آزمونهای ورودی مانند GMAT، GRE و SAT نمره قبولی کسب کنند. این امتحانها برای دانشجویانی که دیپلم دوازده ساله دارند یا فارغ التحصیل ازکالجها هستند برگزار میشود. البته شرایط دانشگاههای مختلف برای پذرش دانشجویان در مقاطع مختلف با یکدیگر متفاوت است. ممکن است برخی از دانشگاههای این کشور برای پذیرش دانشجویان به رزومه تحصیلی و معدل اکتفا کنند و برخی دیگر برای پذیرش دانشجو مصاحبههای حضوری و آنلاین برگزار میکنند.
اعتبار دانشگاه های سوئیس و انتقال به کشور های دیگر
کشور سوئیس دارای دانشگاههایی است که برخی از آنها در بین بهترین دانشگاهها برای تحصیل قرار دارند و دانشجویان زیادی برای تحصیل در سوئیس و در این دانشگاهها درخواست میدهند. البته هر دانشگاه در سوئیس در ارائه یک یا چند رشته بسیار قدرتمند عمل کرده است و این موضوع باعث شده است که ارائه این رشتهها در سوئیس از شهرت جهانی برخوردار شود. اکثر دانشگاههای سوئیس توسط استانهایی که در آنها قرار گرفتهاند اداره میشوند و تعدادی از آنها حالت ملی دارند و کنفدراسیون سوئیس آنها را اداره میکند.
مواردی مانند جایزهها و رتبههای علمی دانشگاههای سوئیس، تقاضای دانشجویان اروپایی و آمریکایی برای تحصیل در این کشور و تبادلات علمی دانشگاههای این کشور با سایر کشورهای اروپایی و آمریکا مدارکی است که سطح علمی بالای دانشگاههای این کشور و اعتبار آنها در سطح جهانی را اثبات میکند.
بورسیه تحصیلی در سوئیس
اولین نکتهای که باید در مورد بورسیههای تحصیلی در نظر بگیرید این است که روی آن حسابی باز نکنید و پیش از سفر بودجه کامل دوره تحصیل در سوئیس را تأمین نمایید. دانشگاههای دولتی سوئیس وابسته به بودجهای که از دولت دریافت میکنند کمک هزینههای مختلفی را به دانشجویان خود ارائه میدهند.
همانطور که در قسمت قبل گفتیم بورسیههای تحصیلی در مقاطع دکترا و PHD متنوعتر هستند. حتی دانشجویانی که دارای رزومه قدرتمند باشند و از سطح علمی بالا برخوردار باشند این شانس را دارند که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی برای تأمین تمام هزینههایشان شوند و پس از آن نیز اقامت دائم سوئیس را دریافت کنند.
در بین دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز بورسیههای دوره کارشناسی ارشد تنوع بیشتری دارند و دانشجویان کارشناسی باید تلاش بسیاری برای دریافت بورسیه داشته باشند. همه ساله تعداد محدودی از دانشجویان کارشناسی موفق به اخذ بورسیههای تحصیلی میشوند.
در ادامه بورسیههای تحصیلی سوئیس را به شما معرفی میکنیم:
بورسیه تحصیلی دولت سوئیس برای جذب دانشجویان ممتاز خارجی در نظر گرفته شده است و از سوی کنفدراسیون بین المللی سوئیس به دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که دارای ایدههای پژوهشی هستند اعطا میشود. این کنفدراسیون همچنین بورسیه تحصیلی پزشکی نیز به دانشجویان اعطا میکند که علاقمندان به این رشته میتوانند از آن استفاده کنند.
بورس تحصیلی ETH برای دانشجویانی است که علاقمند به تحصیل در دانشگاههای ETH باشند و بیشتر به دانشجویان مقطع کارشناسی داده میشود. این بورسیه شامل کمک هزینهی شهریه و زندگی و حقوق جزئی ماهانه برای دانشجو میشود.
برخی از دانشجویان نیازمند نیز میتوانند از کمک هزینههای تحصیلی در سوئیس استفاده کنند. این بورسیه یا شامل تخفیف در شهریه دانشگاه میشود و یا کمک هزینه به صورت نقدی به دانشجویان پرداخت میشود.
موسسه IMD نیز به دانشجویان واجد شرایط در سوئیس کمک هزینههای تحصیلی پرداخت میکند. البته این موسسه بیشتر به جذب دانشجوهای کشور آفریقایی میپردازد و در موارد نادری دانشجویان ایرانی موفق به اخذ بورسیه از این موسسه شدهاند.
برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه علوم ژنو، دانشگاه لوزان، دانشگاه پلی تکنیک لوزان و… به ارائه بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان خود میپردازند. به همین دلیل لازم است از بخشهای اداری دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید، درباره بورسیه تحصیلی سوال کنید تا از شرایط آن به صورت کامل اطلاع پیدا کنید.
کار
سوئیس کشوری محبوب برای مهاجران برای زندگی و کار است که دارای استانداردهای بالای زندگی و مالیات مناسب است. شهرهای بزرگ آن مقر بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و موسسات بزرگ جهان است، به ویژه آن هایی که در بانکداری، تولید و داروسازی مشغول به فعالیت هستند. اگر قصد دارید برای کار به سوئیس نقل مکان کنید، به مجوز کار نیاز دارید.
سوئیس سهیمه کارگران خارجی را محدود کرده و همه برای کار قانونی در سوئیس باید مجوز کار بگیرند. جهت اخذ ویزای کار سوئیس، برای شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا و شهروندان دیگر کشورها شرایط مختلفی اعمال می شود.
در عین حال، اخذ ویزای کار سوئیس به طور فزاینده ای دشوار گردیده است. در سال 2015، در پی احساسات ضد مهاجرت، دولت کشور سوئیس تعداد مجوزهای کار را برای اتباع غیر اتحادیه اروپا کاهش داده است. سهمیه مجوز کار به 1000 تا کاهش یافته است.
مقامات مهاجرت همچنین شیوه های درخواست، مانند نظارت دقیق تر روی برنامه ها، افزایش حقوق و شدت قوانین را افزایش داده است. این اقدامات اجازه دسترسی به موقعیت های کاری را دشوارتر کرده است اما اخذ ویزای کار سوئیس برای کسانی که شرایط را دارند و یا متخصص صنایع مواجه با کمبود نیروی کار باشند، امکان پذیر است. در واقع سوئیس یکی از بالاترین میزان مهاجرت در اروپا را دارد که دو برابر آلمان است و حدود یک پنجم جمعیت آن خارجی است.
کارت آبی اتحادیه اروپا، که در بسیاری از کشورهای اروپایی موجود است و امکانات برای دارندگان آن دارد، در سوئیس استفاده نمی شود.
کار در کشور سوئیس برای ایرانیان
این روند برای شهروندان اتحادیه اروپا در اکثر موارد با شهروندان کشورهای دیگر متفاوت است. شهروندان اتحادیه اروپا می توانند بدون دریافت ویزا تا 90 روز در سوئیس اقامت کنند، کار کنند یا به دنبال کار باشند.
برای شهروندان کشورهای ثالث از جمله ایران، مجوز کار در سوئیس تنها برای افرادی که در مشاغل حرفه ای کار می کنند، و معمولاً تحصیلات عالی دارند، صادر می شود. قبل از اینکه بتوانید برای مجوز اقامت و کار درخواست بدهید، باید پیشنهاد شغلی داشته باشید. پس از آن، کارفرمای شما باید به ادارات محلی کانتون محل اقامت خود برود، و برای تأییدیه دبیرخانه امور مهاجرت کشور درخواست کند. او باید ثابت کند که هیچ شهروندی از سایر کشورهای اتحادیه اروپا که واجد شرایط شغل مورد نظر باشد، در دسترس نیست.
با فرض اینکه درخواست اخذ ویزای کاری سوئیس شما موفق باشد، مقامات مهاجرتی به سفارت محلی شما در سوئیس اطلاع خواهند داد. پس از آن شما می توانید یک قرار ملاقات ترتیب دهید و برای تکمیل روند درخواست خود به آنجا مراجعه کنید. در سفارت محلی شما باید اسناد و مدارک لازم مانند مدارک شناسایی و مدارک مربوط به اشتغال خود را ارائه دهید که البته در زمان تعیین وقت ملاقات در مورد مدارک لازم به شما توضیح می دهند. پس از صدور ویزا به شما اجازه ورود به سوئیس را می دهند، اما شما نمی توانید تا زمانی که نزد مقامات کانتون محل اقامت ثبت نام نکرده اید، کار خود را شروع کنید. ثبت نام باید در عرض دو هفته پس از ورود به سوئیس انجام شود.
ویزای کار کشور سوئیس و مجوز اقامت
برای کار در سوئیس نیاز به ویزای کار دارید و اولین الزام در اخذ ویزای کار داشتن یک پیشنهاد کار از یک کارفرمای سوئیسی می باشد. همان طور که پیش تر توضیح داده شد در صورتی می توانید برای یک سمت شغلی استخدام شوید که در اتحادیه اروپا شخص دیگری برای آن سمت یافت نشده باشد. انواع مختلف ویزا وجود دارد که در سوئیس بسته به وضعیت شما مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال ممکن است برای شما یک مجوز کوتاه مدت، اولیه یا اقامت دائم صادر شود. پس از اخذ ویزا و ورود به کشور سوئیس به مدت دو هفته زمان دارید تا برای مجوز اقامت اقدام کنید. انواع اقامت های کاری در سوئیس در لیست زیر شرح داده شده است:
اقامت LPERMITS
این نوع از اقامت در واقع اجازه کار به صورت کوتاه مدت و گاهی موقت خواهد بود که در ابتدا برای فرد متقاضی 1 سال صادر خواهد شد این نوع اقامت در صورتی برای شخص متقاضی تمدید خواهد شد که کارفرمای متقاضی تغییری نکند در این صورت امکان تمدید این نوع اقامت تا 1 سال دیگر وجود دارد.
اقامت BPERMITS
این نوع از اقامت در واقع مانند اقامت نوع اول می باشد و تنها تفاوتی که در این نوع اقامت با اقامت نوع اول وجود دارد این است که اشخاصی که این نوع اقامت را دریافت می نمایند در صورتی که مدارک خود را هر سال ارائه می نمایند می توانند هر سال اقامت خود را تمدید نمایند و در کشور سوئیس حضور داشته باشند.
اقامت CPERMITS
افرادی که 10 سال متوالی در سوئیس کار کرده اند می توانند این نوع اقامت را درخواست دهند. این اقامت در واقع اقامت دائم سوئیس می باشد. البته شهرندان آمریکا و کانادا پس از 5 سال اقامت و کار در سوئیس می توانند برای این اقامت درخواست دهند.
ویزای کار سوئیس از طریق خوداشتغالی
شما عزیزان می توانید درخواست اجازه کار و اخذ ویزای کاری سوئیس خود را پس از همان فرآیندی که در بالا برای افراد شاغل بیان شده است، ارائه دهید. همانطور که در مورد افراد شاغل گفتیم، این روند برای شهروندان اتحادیه اروپا و کشورهای ثالث نیز متفاوت می باشد و شما به عنوان کارآفرین در سوئیس تحت بررسی بیشتری از همه جهات قرار خواهید گرفت و می بایست ثابت نمایید که توانایی دارید کسب و کارتان را با موفقیت بگردانید. درخواست شما برای کارآفرینی تنها در صورتی امکان پذیر است که سیستم سهمیه بندی امکان صدور بیشتر را مجاز کند و همچنین در صورتی که تمام الزامات شخصی و مالی را داشته باشید.
ویزای کار سوئیس و مدارک مورد نیاز
اگر از اتباع اتحادیه اروپا هستید و برای اخذ ویزای کار سوئیس و اقامت ثبت نام نموده اید، باید مدارک زیر را ارائه دهید:
گذرنامه معتبر یا کارت ملی
کپی از قرارداد اجاره برای تایید آدرس
عکس با استاندارد عکس های پاسپورت
یک قرارداد کار یا جزئیات موقعیت شغلی که قصد دارید انجام دهید (شامل سوابق حسابداری)
اگر شما شهروند کشورهای دیگر باشید، مدارک مورد نیاز بیشتر است. هر کانتون دارای شرایط تا حدودی متفاوتی است، بنابراین مطمئن شوید که وب سایت مهاجرت را بررسی کنید.
در زیر لیستی از مدارکی که برای پشتیبانی از درخواست شما لازم می باشد، ارائه شده است:
فرم درخواست که در برخی از کانتون ها این مرحله به صورت آنلاین انجام می شود.
پاسپورت معتبر
اثبات این که موقعیت شغلی شما آگهی شده است و هیچ شهروندی از اتحادیه اروپا برای آن مناسب نبوده است (از طریق آگهی های شغلی چاپ شده و اینترنتی)
رزومه، مدارک تحصیلی مربوط به شغل مورد نظر
دلیل خالی بودن موقعیت شغلی، مانند گسترش کسب و کار، و شرح مفصلی از موقعیت شغلی موجود
قرارداد کار و شرایط مورد توافق، که باید با شرایط اتباع سوئیسی قابل مقایسه باشد.
گواهی بیمه سلامت
هزینه ویزای کار سوئیس 68 دلار آمریکا می باشد که باید در زمان ارائه درخواست ویزا به سفارت پرداخت شود. این مبلغ غیر قابل برگشت است و حتی در صورت انصراف شما از اخذ ویزا و یا رد شدن درخواست ویزا، مبلغ پرداختی بازگشت داده نمی شود.
ویزای کار سوئیس و ویزای همراه
اگر شما متاهل باشید و یا دارای فرزندی باشید، مسلما تمایل دارید به همراه خانواده برای مهاجرت به سوئیس اقدام کنید. خوشبختانه شما می توانید با کار در سوئیس خانواده خود را نیز به همراه ببرید. خانواده شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال می باشد. در برخی موارد فرزندان وابسته 21 سال هم می توانند ویزای همراه دریافت کنند.
ویزای کار سوئیس و میزان حقوق در سوئیس
کشور سوئیس از جمله کشورهای اروپایی است که در آن میزان حقوق نسبتا بالایی به کارکنان پرداخت می شود. پیش از تصمیم گیری در مورد مهاجرت به یک کشور لازم است در مورد میزان حقوق پرداختی آگاه شوید. در جدول زیر میزان حقوق سالیانه برخی از مشاغل در سوئیس نشان داده شده است، که برای متقاضیان کار در سوئیس می تواند اطلاعات مفیدی ارائه دهد.
شغل میانگین حقوق در سال (دلار)
مهندس 93,212
کارگردان 191,817
مدیر بازاریابی 146,577
مدیر پروژه IT 143,327
مدیر منابع انسانی 169,735
مدیر پرژه 123,397
مدیر IT 155,655
مدیر مالی 155,345
تحلیل گر مالی 104,378
ویزای کار سوئیس و نرخ بیکاری
نرخ بیکاری نیز معیار مناسبی است که توصیه می شود زمان تصمیم گیری در مورد مهاجرت کاری مورد بررسی قرار گیرد. احتمالا برای متقاضیان کار در سوئیس جالب است بدانند که نرخ بیکاری در سوئیس در ده سال اخیر زیر 5 درصد بوده است.
نمایی از مکان های دیدنی سوئیس


