
فهرست مطالب
معرفی کشور فرانسه
کشور فرانسه (به فرانسوی: La France) با عنوان رسمی جمهوری فرانسه (به فرانسوی: République française) یکی از کشورهای اروپای غربی است که دارای منطقهها و قلمروهای زیادی در آنسوی دریاهاست. فرانسه یکی از سه کشوری است که دارای سواحلی هم در دریای مدیترانه و نیز اقیانوس اطلس میباشد (دو کشور دیگر عبارتند از اسپانیا و مراکش). به دلیل شکل نقشهٔ این کشور، در زبان فرانسوی به آن لقب l’Hexagone (معنی: ششضلعی) دادهاند.
بر پایه مساحت، فرانسه بزرگترین کشور اروپای غربی و اتحادیه اروپا و همچنین سومین کشور بزرگ در کل قاره اروپا بهشمار میآید. جمعیت فرانسه فراتر از ۶۵/۲ میلیون تَن است که با این شمار، فرانسه در رتبه دومین کشور پرجمعیت پس از آلمان در اتحادیه اروپا قرار میگیرد. پایتخت فرانسه، شهر پاریس است. این شهر بزرگترین شهر این کشور و مرکز اصلی تجارت و فرهنگ فرانسه است. قانون اساسی فرانسه برپایه یک همهپرسی در ۴ اکتبر ۱۹۵۸ به رسمیت رسیدهاست. این قانون تأکید بر ایجاد کشوری سکولار و دموکرات دارد که مردم در آن، حق حاکمیت را ایجاد میکنند. اعلامیهٔ حقوق انسان و شهروند که در انقلاب فرانسه تدوین شد و در نوع خود یکی از نخستین سندهای تاریخی در این زمینه بهشمار میآید، به گونهای بیانگر باورهای این کشور است.
پس از پایان قرون وسطا، فرانسه تبدیل به یکی از سه ابرقدرت در قاره اروپا شد به گونهای که در سدههای ۱۹ و ۲۰ دارای کلونیها و مناطق تحت استعمار بسیاری بود. همچنین در طول تاریخ طولانی این کشور، فرانسه تبدیل به مهمترین کانون پرورش بسیاری از هنرمندان، اندیشمندان و دانشمندان در زمینههای گوناگون گردید تا جایی که این کشور را مرکز پیدایش و شکوفایی فرهنگ مدرن جهان میپندارند. در طی سدههای هفدهم و هجدهم، جامعهٔ علمی، فرهنگی و هنری فرانسه و اندیشمندانی که از سراسر اروپا به آن میپیوستند دورانی را رقم زدند که از آن «دوره روشنگری» نامبرده میشود و از لحاظ دستاوردهای فکری و اجتماعی یکی از درخشانترین دورههای تاریخ بشر است. فرانسه چهارمین کشور دارندهٔ بیشترین میراث جهانی یونسکو در جهان است. هر ساله بیش از ۸۳ میلیون گردشگر به این کشور سفر میکنند. این کشور دارنده مقام اول از نظر تعداد گردشگر است.
در زمینههایی چون فرهنگ، علوم بنیادی، صنعت و فناوری، هنر، نظام، اقتصاد و سیاست، فرانسه یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار جهان میباشد. این کشور دارای رتبهٔ پنجم در بین سایر کشورها از نظر بودجه و هزینههای نظامی است. همچنین از نظر ذخایر هستهای، رتبهٔ سوم را داراست. فرانسه یکی از کشورهای توسعه یافته است که قدرت اقتصادی زیادی دارد. از دید اقتصادی، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان و از نظر برابری قدرت خرید رتبهٔ هفتم جهان است.
در زمینهٔ استانداردهای بینالمللی، فرانسه را میتوان از کشورهای پیشرو دانست. استانداردهای بالای زندگی، تحصیلات، سلامت، امید به زندگی، آزادی و شاخص بالای توسعه انسانی فرانسه را از جمله کشورهای ایدئال برای زندگی معرفی میکند. فرانسه همچنین از کشورهای مؤسس سازمان ملل متحد بوده و یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل نیز میباشد. فرانسه همچنین در چندین گروه و نهاد بینالمللی دیگر چون فرانسهزبانی، گروه هشت، گروه بیست، ناتو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، سازمان تجارت جهانی و اتحادیهٔ لاتین عضویت دارد. این کشور همچنین از کشورهای پیشرو در تأسیس اتحادیهٔ اروپا بودهاست..
ریشهٔ نام کشور فرانسه
واژه فرانسه (France) برگرفته شده از واژه لاتین Francia به معنای کشور فرانکها است. البته دربارهٔ ریشهٔ واژه فرانک نیز دیدگاههای گوناگونی وجود دارد. یکی از این نگریها اشاره به این دارد که واژهٔ فرانک برگرفته شده از کلمهٔ frankon میباشد. نگرهٔ دیگری نیز به این موضوع اشاره میکند که فرانک در زبان باستانی ژرمنی به معنای آزاد است. واژهای مخالف برده و بردهداری.
برپایه گفتههای یک تاریخشناس اهل جمهوری چک، نام فرانسه برگرفته شده از Franci (یا Francio) یکی از پادشاهان کهن ژرمن است که قلمروش تا استراسبورگ و بلژیک گسترش یافته بود. ژولیوس سزار نیز از نام Francio برای نام بردن از این سرزمین در یادداشتهای خود استفاده میکردهاست.
تاریخ کشور فرانسه
برپایه کهنترین مدارک بدست آمده، انسانهایی در منطقهای که امروزه با عنوان کشور فرانسه شناخته میشود در حدود ۱٫۸ میلیون سال گذشته میزیستهاند. این انسانها در رویارویی با عوامل مختلف آبوهوایی شروع به زندگی عشایری و شکارچی-گردآورنده کردهاند. فرانسه دارای غارهای زیادی چون لاسکو است که پیشینه آثار شکل گرفتهٔ روی آن به دوران پارینهسنگی میرسد.
بعد از پایان آخرین دوره یخبندان (نزدیک ۱۰٫۰۰۰ سال پیش از میلاد)، هوای این منطقه رو به عادی شدن گذاشت و حدود ۷٫۰۰۰ سال پیش از میلاد، این منطقه از اروپای غربی وارد دوران نوسنگی شد. سپس شاهد رشد و شکوفایی در زمینههای جمعیتی و کشاورزی هستیم که این رخداد در میانهٔ هزاره چهارم و سوم اتفاق افتاد.
گُلها
نیاکان بخشی از فرانسویها گُلها (Gaulois) بودند و تبار سلتی داشتند. اینان تا زمان ژولیوس سزار فرمانروای نیرومند روم فرمانروایی بومی خود را داشتند تا سرانجام به دست سزار سرنگون شدند و کشورشان بخشی از امپراتوری روم شد.
بررسی کشور فرانسه ار لحاظ جغرافیایی
فرانسه از شمال شرقی، شرق و جنوب غربی دارای مرزهای مشترک با بلژیک، لوکزامبورگ، آلمان، سوئیس، ایتالیا، موناکو، اسپانیا و آندورا است. خاک کشور فرانسه در اروپا شامل مساحتی ۵۴۷٫۰۳۰ کیلومترمربعی میشود که با این شمار، فرانسه بزرگترین کشور در بین اعضای اتحادیه اروپا، از دید مساحت است. فرانسه همچنین دارای جاذبههای طبیعی بسیاری همچون جاذبههای ساحلی در مناطق شمالی و غربی و مناظر کوهستانی عمدتاً مربوط به رشتهکوههای آلپ در بخش شرقی است.
آب و هوای کشور فرانسه
بخشهای شمالی و شمال شرقی فرانسه دارای آبوهوای معتدل است. بخشهای جنوبی نیز آبوهوای مدیترانهای دارند. بخشهای غربی فرانسه دارای اقلیم اقیانوسی است؛ یعنی این مناطق دارای میزان بارش بالایی بوده و زمستانهایی معتدل و تابستانهایی گرم را تجربه میکنند. شرق این کشور داری آب و هوای کوهستانی است. سایر مناطق نیز معمولاً از تابستانهایی گرم و گاهی طوفانی و زمستانهایی سرد برخوردارند.
محیط زیست کشور فرانسه
فرانسه یکی از نخستین کشورهای جهان است که در سال ۱۹۷۱ برای خود یک وزارتخانه در رابطه با محیط زیست ایجاد کرد. همچنین با اینکه فرانسه یکی از کشورهای صنعتی جهان شمرده میشود، ولی دارنده رتبه هفدهم تولیدکننده دیاکسید کربن در جهان است و در کنار کشورهای کم جمعیت جهان چون کانادا و استرالیا جای گرفتهاست. البته این اهمیت به محیط زیست از زمانی شروع شد که فرانسه با بحران نفتی سال ۱۹۷۳ دستبهگریبان بود و تصمیم به این گرفت که روی به انرژی هستهای بیاورد. اهمیت انرژی هستهای برای فرانسه به اندازهای شد که امروزه بیش از ۷۵٪ از برق این کشور نیز از همین روش تأمین میشود که در نتیجه برابر شد با آلودگی کمتر محیط زیست. ۲۸درصد از خاک فرانسه شامل جنگل میشود. این کشور همچنین دارنده ۹ پارک ملی و ۴۶ پارک طبیعی است. دولت فرانسه طبق برنامههایش قرار است تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۰ درصد از مناطق انحصاری اقتصادی خویش را تبدیل به مناطق حفاظتشده کند.
برپایهٔ گزارشی که توسط دو دانشگاه ییل و دانشگاه کلمبیا در سال ۲۰۱۲ تهیه شد؛ نشان میدهد فرانسه ششمین کشور آگاه و هشیار در زمینهٔ محیط زیست است. در گزارش پیشین این دو نهاد آموزشی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده بود، رتبهٔ فرانسه هفتم بود که یک رتبه بالاروی را بیان میکند.
سیاست کشور فرانسه
حکومت کشور فرانسه
فرانسه دارای یک حکومت متمرکز نیمهریاستی است. قانون اساسی کنونی این کشور برپایه همهپرسی در ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۸ تأیید و اجرایی شد که تأکید بسیاری بر توانبخشی رابطه شاخه اجرایی (دولت) با شاخه قانونگذاری (مجلس) دارد. شاخه اجرایی خود شامل دو بخش میشود، بخش نخست ریاست جمهوری است که هر پنج سال با رای مستقیم مردم انتخاب میشود و ریاست شاخه اجرایی را بر عهده میگیرد. در حال حاضر امانوئل ماکرون عهدهدار این سِمت است که در سال ۲۰۱۷ و در انتخابات دور دوم به ریاست جمهوری برگزیده شد. بخش دوم مقام نخستوزیری است که اکنون ادوارد فیلیپ عهدهدار آن است.
مجلس فرانسه نیز از دو بخش تشکیل شده، یکی شورای ملی و دیگری سنا. شورای ملی شامل نمایندگان محلی میشود که با رای مستقیم مردم برای دورههای پنج ساله انتخاب میگردند. این شورا قدرت انحلال کابینه دولت را دارند؛ ولی بخش دوم، سنا است که شامل سناتورها میشود. سناتورها برای دورههای شش ساله (پیشتر ۹ ساله) و توسط هیئت انتخابات انتخاب میشوند. قدرت قانونگذاری سنا کوچک است. در صورت ایجاد شدن مشکل در بین شورای ملی و سنا، سخن مورد تأیید نهایی را شورای ملی خواهد زد.
قانون کشور فرانسه
کشور فرانسه از نظام حقوقی رومی-ژرمنی استفاده میکند. به عنوان مثال، قاضی امکان ساخت و ایجاد احکام جدید را ندارد و میبایست بر اساس تفسیرش حکم را صادر کند. (تفسیر مذکور باید همخوان با تفاسیر سایر قضات در شرایط مشابه باشد)
حقوق در فرانسه شامل دو شاخه حقوق عمومی و حقوق خصوصی میشود. حقوق خصوصی شامل حقوق مدنی و احکام جزایی بوده، در حالی که حقوق عمومی دربارهٔ احکام اداری و قانون اساسی است. بهطور کلی، قانون فرانسه شامل سه جزء اصلی میشود که عبارتند از حقوق مدنی، حقوق جزا (مجرمین) و اداری. احکام جزایی متمرکز بر آینده است. حقوق اداری هم که در بسیاری از کشورها جزئی از حقوق مدنی شمرده میشود، در فرانسه شاخهای کاملاً جداگانه است.
فرانسه از کشورهای سکولار بوده و از احکام وابسته به دین استفاده نمیکند.
کشور فرانسه / سیاست خارجی
فرانسه یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت این سازمان میباشد که حق وتو دارد. فرانسه همچنین از اعضای سایر گروههای بینالمللی همچون گروه هشت، گروه بیست، ناتو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی است. بسیاری از نهادهای بینالمللی همچون سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، یونسکو، پلیس بینالملل، ادارهٔ بینالمللی اوزان و مقیاسها و فرانسهزبانی مقر اصلی خود را در خاک فرانسه ایجاد نمودهاند.
نیروی اصلی این کشور پس از دوران جنگ جهانی و پس از پیوستنش به اتحادیهٔ اروپا – که خود یکی از کشورهای بنیانگذار این اتحادیه بود – روی داد. فرانسه پس از جنگ در دهه ۱۹۶۰ میلادی شروع به ایجاد روابط نزدیکی با آلمان، که پس از جنگ تبدیل به ویرانهای شده بود، کرد و توانست نیروی خود را افزایش دهد.
کشور فرانسه از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی – ناتو است ولی پس از ماجرای ارتباط نزدیک آمریکا و انگلیس با یکدیگر و در راستای نگهداری از استقلال سیاست خارجی و سیاستهای امنیتی خود، به نشانه خردهگیری، از عضویت در شورای فرماندهی ناتو چشم پوشی کرد و خارج شد. فرانسه همچنین گرایش زیادی به شرکت در جنگ عراق نداشت. در سال ۲۰۰۹ و به دلیل پشتیبانی نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور وقت فرانسه که گرایش زیادی به آمریکا داشت، فرانسه دوباره به شورای فرماندهی ناتو ملحق شد.
فرانسه از دیدگاه اقتصادی و نظامی کشورهایی که سالها پیش، تحت استعمارش بودند، مانند چاد و ساحل عاج را پشتیبانی کرده و حتی برای برقراری صلح در این کشورها، نیروهای نظامی خویش را روانه این کشورها میکند. در آخرین کمک نظامی، فرانسه برای کمک به ارتش مالی، نیروهای نظامی خود را برای کمک به این کشور فرستادهاست.
کشور فرانسه از لحاظ نظامی
نیروهای مسلح فرانسه (یا به فرانسوی: Armées françaises) نیروهای نظامی این کشور هستند که زیر فرماندهی رئیسجمهور قرار دارند. این نیروها شامل سه دسته اصلی نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی هوایی میشوند. همچنین ژاندارمری فرانسه نیز از نهادهای نظامی این کشور است. همه یگانهای نظامی این کشور زیر دید وزارت دفاع هستند، درحالی که ژاندارمری زیر دید وزارت کشور فرانسه کار میکند.
ژاندارمری با کمک پلیس ملی وظیفه تأمین امنیت داخل کشور (روستایی و شهری) را بر عهده دارند.
فرانسه از اعضای شورای امنیت سازمان ملل است که به شکل رسمی، از دارندگان سلاحهای هستهای میباشد. فرانسه پیمان انپیتی را پذیرفتهاست.
بخشهای کشوری
ا-دو-فرانس
نرماندی
ایل-دو-فرانس
گرانت است
بورگوین-فرانش-کنته
سانتر-
وال-دلوآر
پی دو لا لوآر
برتاین
نوول-آکیتن
اوورنی-رون-آلپ
اکسیتنی
پروانس-آلپ-
کوت دازور
جزیره کرس
گویان فرانسه
گوادلوپ
مارتینیک
مایوت
رئونیون
بلژیک
لوکزامبورگ
آلمان
سوئیس
ایتالیا
بریتانیا
آندورا
برزیل
سورینام
اسپانیا
موناکو
کانال مانش
خلیج بیسکای
دریای لیگوریا
دریای مدیترانه
شهرستانها و سرزمینهای ماورای دریاهای فرانسه
مساحت کشور فرانسه برابر با ۶۴۳ هزار کیلومتر مربع بوده و گستردهترین کشور اروپای غربی است (یک سوم گستره ایران) و منطقه دریایی گستردهای را در اختیار دارد.
سطح فرانسه شبیه به یک ششضلعی است، که سه ضلع آن به آب منتهی میشوند. (دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس)
بر اساس آخرین تقسیمات کشوری فرانسه به ۲۲ ناحیه بخش و از ۹۶ شهرستان (یا دپارتمان) تشکیل شده که زیر دید دولت مرکزی اداره میشوند و زیر نظارت شورای انتخابی محلی کار میکنند.
همچنین هر ناحیه به کانتونها و بخشهایی بخش شده و هر بخش از شورای شهر و شهردار خاص خود برخوردار است.
علاوه بر خاک اصلی این کشور در اروپا به شرح فوق، سرزمینهای دیگری عمدتاً به صورت جزیره نیز تحت حاکمیت و سلطهٔ حکومت فرانسه قرار دارند.
از این جمله میتوان به کالِدونیای جدید و والیس و فوتونا در شرق استرالیا، جزایر سنت مارتین در محدوده بین دو آمریکای شمالی و جنوبی، و همچنین جزایری مانند مایوت در جنوب آفریقا اشاره کرد.
از بزرگترینِ این مناطق میتوان به گویانِ فرانسه یا گویان (Guiana) با مساحت حدودی ۸۳ هزار کیلومتر مربع اشاره کرد که در همسایگی برزیل در آمریکای جنوبی قرار دارد.
شهرهای اصلی
نقشه جغرافیای سیاسی فرانسه همراه با ۲۲ ناحیه و ۹۶ شهرستان
پاریس: ۲٬۱۳۹٬۰۰۰ نفر
بردو: ۲۳۲٬۰۰۰
مارسی: ۷۹۵٬۰۰۰
لیل: ۲۲۸٬۰۰۰
لیون: ۴۷۲٬۰۰۰
مونپلیه: ۲۴۸٬۰۰۰
استراسبورگ: ۲۷۵٬۰۰۰
نانت: ۲۷۷٬۰۰۰
نانسی: ۱۰۵٬۰۰۰
نیس: ۳۳۹٬۰۰۰
تولوز: ۴۳۳٬۰۰۰
گرونوبل: ۱۵۹٬۰۰۰
اقتصاد کشور فرانسه
در فرانسه تاکستانها و توتستانها، باغهای مرکبات و زیتون و گلزارها نزدیک مارسی قرار دارند. عطرهای معروف فرانسه از همین گلزارها فراهم میآید. در جنوب غربی فرانسه رود گارون از سرزمینی میگذرد که به آن سرزمین ذرت و شراب میگویند. در شمال این سرزمین منطقهای است که گندم فراوان در آن به عمل میآید و آن را انبار غله فرانسه مینامند. در فلات جنوب فرانسه کشاورزان گوسفند و بز پرورش میدهند و پنیر معروف فرانسه در همین فلات تهیه میشود. بسیاری از کشاورزان فرانسه چهارپایان اهلی دارند. شهرهای فرانسه نیز مانند مناطق کشاورزی آن فعالیتهای اقتصادی گوناگون دارند. شهر لیون مرکز تهیه پارچههای ابریشمی است. بوردو بندر شراب و نیس گردشگاهی بسیار معروف است. معادن آهن فرانسه در شمال شرق آن کشور است و نزدیک آن محل کارخانههای فولادسازی بسیاری تأسیس شدهاست. میلیونها نفر از مردم فرانسه در کارخانه کار میکنند و به کسب و تجارت اشتغال دارند. در فرانسه چند هزار کیلومتر شاهراه آبی وجود دارد و قایقها در سراسر این راهها رفتوآمد میکنند.
امروزه دولت سوسیالیست، بسیاری از شرکتهای بزرگ، بانکها و بیمهها را خصوصی اعلام نمودهاست؛ ولی چندین شرکت بزرگ همچون ایرفرانس، فرانس تلهکوم، رنو و تالس در اختیار دولت است و در برخی از امور به ویژه نیرو، ترابری همگانی و صنایع دفاعی دولت حاکمیتی دارد. بخش ارتباطات راه دور برای بخش خصوصی کمکم آزاد شدهاست.
صنایع
از جمله مهمترین صنایع کشور میتوان به صنایع فلزکاری، ماشینآلات، شیمیایی، وسائط نقلیه، مواد خوراکی و مشروبات، منسوجات و البسه، هواپیماسازی، کشتیسازی، پتروشیمی، الکتریکی، اتمی و نظامی اشاره نمود. گندم، جو، سیبزمینی، چغندرقند، سیب، ذرت، برنج، انگور، پنیر، ماهی، گاو و خوک نیز مهمترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور را تشکیل میدهند.
معادن
مهمترین معادن کشور آهن، بوکسیت، پتاس، زغال سنگ، نیکل، نمک، نفت، گازطبیعی، سولفور، ماده اولیه ساختمانی، سرب و روی، فسفات، پیریت و اورانیوم میباشد. ذخایر زیرزمینی نفت فرانسه نیز به ۵۰ میلیون بشکه میرسد.
ترابری همگانی
در کشور فرانسه بالغ بر ۸۴۰ هزار کیلومتر راه آسفالته و بزرگراه وجود دارد. طول راهآهن مورد استفاده نیز بیش از ۵۵۵، ۴۲ کیلومتر بوده و ارتباطات هوایی بینالمللی این کشور توسط شرکتهای هواپیمایی ایرفرانس، (UTA) و پروازهای داخلی توسط ایر- اینتر صورت میپذیرد. سالانه بیش از ۸۴۰٫۲۶ هزار گردشگر از این کشور دیدن میکنند.
کشور فرانسه / پاریس
فرانسه در سال ۲۰۱۳ با ۸۴٫۷ میلیون گردشگر خارجی محبوبترین مقصد گردشگری جهان و سومین کشور پر درآمد گردشگری نام گرفت.
در سال ۲۰۰۶، ۷۹٫۱ میلیون تَن گردشگر به فرانسه سفر کردهاند که این تعداد بیشترین در میان کشورهای جهان بودهاست. درآمد فرانسه از این شمار گردشگر برابر ۴۶٫۳ میلیارد دلار بودهاست.
با ۷۰ میلیون گردشگر در سال ۱۹۹۸ نیز، فرانسه اولین کشور توریستی جهان، بالاتر از اسپانیا، آمریکا، ایتالیا، انگلستان، چین و مکزیک قرار گرفتهبود.
زیباترین روستاهای فرانسه
زیباترین روستاهای فرانسه (به فرانسوی: Les Plus Beaux Villages de France) یک انجمن جداگانه ایجاد شده در سال ۱۹۸۲ است که با هدف تشویق روستاهای کوچک و زیبا برای بهبود جاذبههای گردشگری تشکیل شدهاست. تا سال ۲۰۱۵ شمار ۱۵۵ روستا این برچسب را داشته و جزء این طرح شدهاند.
دموگرافی کشور فرانسه
با برآورد کل جمعیتی نزدیک ۶۵٫۲ میلیون تَن در ۲۰۲۰؛فرانسه ۲۲ امین پرجمعیتترین کشور در جهان و سومین پرجمعیتترین در اروپااست.
روز ملی فرانسه چهاردهم ژوئیهاست. حاکمیت و بیشترین با مسیحیت کاتولیک است، ولی پروتستانها، یهودیها و مسلمانان نیز در این کشور زندگی میکنند.
میانگین سنی مردم فرانسه ۴۲٫۳ سال است. امید به زندگی برای مردان ۸۰٫۳ و برای زنان ۸۵٫۸ سال میباشد.
۸۱٫۵ درصد مردم فرانسه در مناطق شهری سکونت دارند.
فرهنگ فرانسوی
برخی آثار مهم فرهنگی و تاریخی این کشور عبارتاند از:
برج ایفل «با حدود ۵٫۶ میلیون تَن بازدیدکننده در سال»
دیزنی لند پاریس «با حدود ۵٫۱۲ میلیون تَن بازدیدکننده در سال»
بلوارشانزهلیزه
موزه لوور «با حدود ۵٫۶ میلیون تَن بازدیدکننده در سال»
موزه اورسی «با حدود ۶ میلیون تَن بازدیدکننده در سال»
کلیسای نوترودام «با حدود ۱۲ میلیون تَن بازدیدکننده در سال»
کاخ ورسای
پانتئون (پاریس)
قصر سلطنتی
کلیسای سکره کر
کاخ تویلری
کاخ پلنتس
کاخ لوکزامبورگ
مرکز ژرژ پمپیدو
قبرستان پرلاشز
طاق نصرت تریومفه
عمارت دیفنس
عمارت اینولید
میدان کونکورد
بیبلیوتک ناسیونال یا کتابخانه ملی فرانسه
خیابان ریولی
دانشگاه سوربن
کاخ انستیتو یا عمارت فرهنگستان فرانسه
اپرا گارنیر
مادلین
قلعه وینسنز
کاخ کونسنژری
قطار سریعالسیر TGV
کاخ ووژن
کاخ شایلوت
عمارت گرند پله یا گراند پالاس
برج مونپارناس
میدان وندوم
ایکل میلیتیر یا عمارت مدرسه عالی علوم نظامی
تئاتر لاویل
پل الکساندر سوم
پاریس پلج
خیابان کاردینال دو بویس
ورزشگاه استاد دو فرانس
مجلس ملی یا کاخ بوربون
هتل دویل یا سالن شهر
هتل ریتز
رستوران آلزاس
رستوران ماکزیم
هتل اینولید

تحصیل در فرانسه
شروع اولین اقدام برای اخذ پذیرش ماه فوریه (بهمن ماه) بوده و جواب نهایی در ماه ژوئیه (تیر ماه) از طرف دانشگاه صادر خواهد شد.پس از آن اقدام برای ویزای دانشجویی شروع می شود که این پروسه نیز حداکثر ۷۰ روز به طول می انجامد.
دانشگاه های فرانسه در ماه سپتامبر هر سال دانشجو می پذیرند. ذکر این نکته ضروری است که ویزای همراه به همراهان افرادی که مایل به تحصیل در کشور فرانسه می باشند تعلق میگیرد. همراهان متقاضی شامل همسر و فرزندان وی می باشد و مادر و پدر بعد از سن قانونی امکان اخذ ویزای همراه نخواهند داشت. همچنین برای فراگیری زبان فرانسه در کشور فرانسه در حال حاضر این امکان وجود دارد که از طریق دوره های زبانی که دانشگاه ها و یا کالج های کشور فرانسه برگزار می کنند اقدام شود . به این دوره ها نیز ویزا همراه تعلق خواهد گرفت. این نکته را باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور فرانسه برای دانشجویان از زمانی شروع می شود که متقاضی پس از اتمام تحصیل 5 سال به صورت تمام وقت کار نموده و اقامت دائم اخذ کنند.
با توجه به اینکه تحصیل در فرانسه با هزینه های بسیار پایین همراه است و از سوی دیگر نزدیک به ۲۰۰ میلیون نفر در جهان به زبان فرانسه تکلم می کنند، همه ساله افراد بسیاری خواهان تحصیل در کشور فرانسه می باشند.اما کشور فرانسه برای مهاجرت تحصیلی دشواریهای خود را دارد.یکی از این مشکلات تحصیل در فرانسه تحصیل به زبان فرانسه است.
تحصیل در فرانسه – چرا تحصیل در فرانسه ؟
فرانسه دارای بهترین دانشگاه های دنیا می باشد و از تمام دنیا دانشجو می پذیرد.افراد در تمام سنین میتوانند به هر کدام از کالج ها و دانشگاه های کشور فرانسه برای تحصیل با هزینه پایین مراجعه کنند. فرانسه در سال ۱۹۹۸ سیاست حمایت از دانشجویان خارجی را در برنامه های خود قرار داد و به مؤسسات و مراکز آموزش عالی نیز اعلام نمود.دلایل زیادی وجود دارد که چرا مردم فرانسه را برای تحصیل انتخاب می کنند ؟هزینه ارزان زندگی و فرصتهای شغلی، برجسته ترین عوامل برای تحصیل در فرانسه می باشند.هزینه تحصیل در فرانسه به مراتب ارزانتر از هزینه تحصیل در سایر کشورهای اروپایی است و صنعتی بودن فرانسه باعث شده فارغ التحصیلان از بازار خوبی برخوردار باشند.
فرانسه هر ساله بیش از 23% از بودجه ملی را به آموزش اختصاص می دهد و به دقت کیفیت آموزشهای ارائه شده و مدارک اعطا شده را تحت نظر دارد.عالی بودن مدارک فرانسوی و تحصیل رایگان در فرانسه دلیل اصلی مهاجرت تحصیلی بسیاری به این کشور میباشد.ادامه تحصیل در فرانسه به زبان انگلیسی و فرانسوی ممکن می باشد(بیش از 3000 مؤسسه شامل 90 دانشگاه 240 مدرسه عالی مهندسی 230 مدرسه عالی بازرگانی و 200 مؤسسه متشکل از مدارس عالی هنر و معماری آموزشهای پیراپزشکی و غیره)
از شرایط اعزام دانشجو به فرانسه این است که سال تحصیلی فرانسه تقریبا همانند کشورهای نیمکره شمالی می باشد به این صورت که: ترم پاییز معمولا در اواخر ماه سپتامبر و ترم بهار معمولا در اوایل فوریه شروع می شود و در پایان هر ترم امتحانات جامع برگزار می شود.مدارس و دانشگاه های فرانسه در تعطیلات کریسمس، روزهای مقدس مسیحی و عید پاک تعطیل می باشند.
تحصیل در فرانسه – مزایای تحصیل در فرانسه 2020
مزایای تحصیل در فرانسه میتوان به هزینه تحصیل و زندگی به مراتب ارزان تر از سایر کشورهای اروپایی برخلاف باور عمومی
امکان اخذ پذیرش در دانشگاه های انگلیسی زبان( بدون نیاز به آشنایی با زبان فرانسه) از دیگر مزایای تحصلی در فرانسه می باشد.
دریافت کمک هزینه های زندگی و مسکن
بیمه درمانی رایگان برای دانشجویان
تحصیل برای اکثر رشته ها بسیار پایین می باشد. همچنین اخذ بورس تحصیلی و یا کمک هزینه تحصیلی برای متقاضیان وجود دارد.
تحصیل در مقطع دکترا در فرانسه شغل محسوب می شود و حقوق دریافت میکنند.علاوه بر تمامی موارد فوق از حمایتهای مالی برخوردارند.
تحصیل در فرانسه در سه مقطع تحصیلی (لیسانس، فوق لیسانس و دکترا ) امکان پذیر می باشد.شایان به ذکر است که کشور فرانسه کلیه دانشگاه ها و مراکز عالی کشور ایران را قبول دارند، لذا مشکلی از نظر پذیرش دانشجو با توجه به دانشگاه ها وجود نخواهد داشت. برای اخذ ویزا و همچنین پذیرش در دانشگاه داشتن مدرک زبان فرانسوی TCF یا DELF و یا دانستن زبان فرانسه به همراه مدرک B2 الزامی می باشد. اما این مدرک برای ورود به دانشگاه کافی خواهد بود.امتحانات مربوط به مدارک زبان فرانسوی در بخش فرهنگی سفارت فرانسه در روز و تاریخ اعلام شده از سوی سفارت برگزار می گردد.امتحان TCF دو سال اعتبار خواهد داشت که بعد از این مدت اعتبار آن از بین خواهد رفت. اما اعتبار امتحان DELF پایان نخواهد یافت.شرایط بورسیه تحصیلی در فرانسه بدین صورت است که شخص باید با استادی در یکی از دانشگاه های فرانسه در ارتباط باشد و بتواند پس از بدست آوردن شرایط لازم بورسیه تحصیلی در فرانسه را کسب کند.
تحصیل در فرانسه – شرایط سنی تحصیل در فرانسه 2020
بیشتر دانشگاه های فرانسه شرایط سنی تعیین نکردند و مشخص نیست بعد از چه سنی دیگر نمی توان درخواست فرستاد اما برای پذیرش کارشناسی بهتر است زیر 23 سال باشید تا در سفارت فرانسه با مشکل مواجه نشوید . جهت مقطع ارشد نیز باید زیر 30 سال باشید اما در صورتی که سن شما بیشتر از آن باشد نیز نمی توان گفت پذیرش ممکن نیست . جهت مقطع دکترا نیز انعطاف بیشتری امکان پذیر است و تا سن 35 سال مشکلی وجود ندارد .
تحصیل در فرانسه – تحصیل در فرانسه به زبان انگلیسی 2020
تحصیل در فرانسه به زبان انگلیسی در مقطع لیسانس تعداد رشته ها محدود میباشد و در این مقطع بهتر است به زبان فرانسوی تحصیل نمایید . در مقاطع ارشد و دکتری تحصیل به زبان انگلیسی امکان پذیر است اما در مقطع ارشد باید شهریه بالاتری پرداخت نمایید . اما در صورتی که قصد تحصیل در فرانسه را داشته باشید بهتر است به زبان فرانسوی تحصیل کنید چون هزینه های تحصیل و شهریه دانشگاه کاهش خواهد یافت . همچنین در تحصیل به زبان فرانسوی سریع تر با جامعه و فرهنگ فرانسه مرتبط می شوید .
تحصیل در فرانسه – مقطع دکترا در فرانسه 2020
تحصیل در مقطع دکترا در کشور فرانسه کاملا رایگان نیست و در صورت داشتن بورس تحصیلی شغل محسوب می شود.ویزای تعلق گرفته به دانشجویان در حالت مقطع ویزای شغلی است ودانشجویان حقوق ماهیانه دریافت می کنند و مالیات نیز پرداخته می نمایند.دوره دکترا در فرانسه ۳ تا 5سال می باشد که فقط شامل پژوهش و کارهای تحقیقاتی می باشد.کشور فرانسه برای جذب دانشجویان نخبه در این مقطع اقدام به برگزاری این دوره ها به زبان انگلیسی نموده است و کورسهای زیادی به زبان انگلیسی تدریس می شود.
بنابراین دانشجویان بسیاری متقاضی ورود به این دوره هستند.با توجه به توضیح فوق دانشجویان جهت ورود به این دوره نیازمند رزومه قوی هستند.پس داشتن نمره خیلی خوب (نمره بین ۶٫۵ تا ۷٫۵ آیلتس)، معدل بالا، فارغ التحصیلی از دانشگاه های دولتی ممتاز و شناخته شده، مقالات ISI وکارهای تحقیقاتی و پژوهشی شانس افراد را در موفقیت بالا میبرد.ودانشجویان باید در پایان دوره یک پایان نامه تحویل بدهند که در صورت کسب نمره قبولی موفق به اخذ مدرک دکترا می شوند دانشجویان تا ۶ ماه بعد از اتمام تحصیلات زمان دارند تا یک کار مناسب و تمام وقت پیدا کرده و مشغول کار شوند و همچنین می توانند به عنوان محقق در دانشگاه مشغول به کار شوند و یا دوره های پست داک را بگذرانند.
تحصیل در فرانسه – تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در فرانسه 2020
تحصیل دوره های پزشکی در فرانسه 9 سال می باشد . تحصیل پزشکی در فرانسه بعد از قبولی برای عموم آزاد می باشد . سال اول دوره پزشکی با دیگر رشته های پزشکی مرتبط می باشد و در پایان سال اول پزشکی امتحانی گرفته می شود که اگر در این امتحان نمره خوبی به دست آورد می تواند سال دوم را ادامه دهد و اگر نمره خوبی کسب نکند به دانشجو اجازه می دهند سال اول را دوباره تکرار کنند و هر دانشجو حق دارد دو بار سال اول را تکرار کند و اگر برای بار دوم نمره خوبی باز هم کسب نکند باید تغییر رشته بدهد . کارآموزی پس از تحصیل پزشکی در فرانسه 3 سال می باشد که باید در بیمارستان ها و خدمات درمانی در کنار یک پزشک متخصص باشد .
تحصیل دندانپزشکی در فرانسه 6 سال طول می کشد که بعد از دو سال اول باید یک آزمون یا همان کنکور ورودی باید بدهند که بعد از قبولی ، این دوره 3 ساله می باشد و در مرحله آخر که یکسال می باشد مربوط به شاخه تخصصی می باشد . تحصیل دندانپزشکی در فرانسه به زبان فرانسوی می باشد و امکان تحصیل در این رشته در فرانسه به زبان انگلیسی امکان پذیر نیست .
طول دوره های تحصیل پزشکی در فرانسه به شرح ذبل است :
پزشک عمومی در فرانسه : 9 ساله
دامپزشکی در فرانسه : 5 ساله
دندانپزشکی در فرانسه : 5 تا 6 ساله
داروسازی در فرانسه : 5 تا 6 ساله
پرستاری در فرانسه : 3 تا 4 ساله
فیزیوتراپی در فرانسه : 3 تا 4 ساله
تخصص پزشکی در فرانسه : 3 تا 6 ساله
تحصیل در فرانسه – مقطع کارشناسی ارشد در فرانسه 2020
در اکثر دانشگاه های فرانسه بعد از پایان تحصیلات کارشناسی دو مقطع تحصیلی برای کارشناسی ارشد وجود دارد. دوره اول مستمر ۱ و دوره ی بعدی مستمر ۲ نام دارد و هر یک از دوره ها یک ساله می باشند و بسته به نوع رشته و دانشگاه دوره کارآموزی هم دارند.در دوره های مستمر ۱ تمرکز روی واحدهای درسی می باشد که در هردو ترم تعداد واحد درسی را می گذرانند ودر انتها دو ماه تا ۴۵ روز دوره ی کار آموزی دارند.در دوره های مستمر ۲ تمرکز بیشتر روی فعالیت های پژوهشی است و دانشجویان فقط یک ترم واحدهای درسی را پاس می کنند و از ترم دو به بعد که شامل ۵ تا ۶ ماه می شود مشغول کارآموزی و انجام پروژه تخصصی خود خواهند شد.
فوق لیسانس نیز شامل دوره های یک ساله (معادل فوق لیسانس ایران) و دوره های دو ساله(یک سال فوق لیسانس و یک سال پیش دکترا) می باشد که بعد از گذراندن میتوانند وارد مقطع دکترا شوند و درحال حاضر دوره ی دکترا در کشور سه تا شش ساله می باشد که بیشتر شامل پژوهش و تحقیق می باشد.اکثرا این دوره ها به زبان انگلیسی برگزار می شود ونیازی به دانستن زبان فرانسه نیست.مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های فرانسه حدود ۱ تا ۲ سال به طول می انجامد و دانشجویان در این مدت باید ۱۲۰ واحد درسی را پاس کنند که به دو شکل برگزار می شود:
برگزاری کلاسهای درسی + انجام تحقیق + ارائه پایان نامه
برگزاری کلاسهای درسی + انجام کار حرفه ای + ارائه پایان نامه
دانشجویان تحصیل در کشور فرانسه در این مقطع می توانند ۲۰ ساعت در هفته کار کنند و حقوقی حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ یورو در هفته دریافت کنند که این مبلغ میتواند هزینه های مربوط به زندگی را تأمین کند.پیدا کردن کار دانشجویی با توجه به میزان تسلط شخص به زبان فرانسوی، تجربه کافی، ویژگیهای شخصیتی و… متفاوت باشد.دانشجویان بعد از اتمام تحصیلات خود می توانند به کار تمام وقت مشغول شده و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.
تحصیل در فرانسه – مقطع کارشناسی در فرانسه 2020
دوره های کارشناسی در فرانسه ۳الی 4 سال می باشد و دانشجویان موظف به گذراندن ۶ الی 8 نیمسال تحصیلی و ۱۸۰الی 240 واحد درسی هستند.اکثر این دوره ها به زبان فرانسه برگزار می شود و دانشجویان جهت ورود به این دوره ها نیازمند مدرک B2 زبان فرانسه می باشند.این دوره ها شهریه ای در حدود ۲ الی ۳ هزار یورو در سال دارند و دانشجویان در حین تحصیل می توانند از کمک هزینه هایی شامل حمل ونقل داخل شهری رایگان، کمک هزینه ی اسکان و بیمه برخوردار شوند.دانشجویان در حین تحصیل حق کار تمام وقت را نداشته ولی به صورت پاره وقت حداکثر ۲۰ ساعت در هفته می توانند کار کنند.
در این شرایط دانشجویان معمولا به ازای هر ساعت کار 8 الی 12 یورو می توانند حقوق دریافت نمایند.دانشجو می تواند حداقل 640 یورو در ماه درآمد داشته باشد و این مبلغ قسمتی از هزینه های زتدگی و تحصیل دانشجو را پوشش میدهد.ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد قصد ادامه تحصیل در کشور فرانسه را داشته باشند باید قبل از رفتن به فرانسه نامه ای مبنی بر پشتوانه ی مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال هزینه تحصیل و زندگی در فرانسه است.کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور فرانسه مشغول به کار تمام وقت شوند میبایستی به زبان فرانسوی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذارنده باشند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.
رشته های تحصیلی مهم در دانشگاه های فرانسه
دانشکده حقوق و جرم شناسی در فرانسه : رشته های این دانشکده شامل مدیریت عمومی، جرم شناسی و حقوق می باشد.
دانشکده پزشکی در فرانسه : رشته های این دانشکده شامل پزشکی عمومی، دامپزشکی، دندانپزشکی و بیو مدیکال می باشد.
دانشکده ادبیات و فلسفه در فرانسه : رشته های این دانشکده همچون: فلسفه، زبان شناسی، مدیریت فرهنگی، زبان و ادبیت فرانسه، اخلاق و… می باشد.
دانشکده روانشناسی در فرانسه : دانشجویانی که خواهان ادامه تحصیل در رشته های روانشناسی بالینی، گفتار درمانی، روانشناسی اجتماعی و… هستند میتوانند در دانشکده روانشناسی فرانسه ادامه تحصیل بدهند.
دانشکده علوم در فرانسه: در این دانشکده رشته هایی شامل : فیزیک ، آمار، علوم کشاورزی، شیمی، زمین شناسی و… تدریس می شود.
دانشکده هنر و معماری در فرانسه : دانشجویانه علاقه مند به انواع رشته های هنر در فرانسه می توانند در دانشکده هنر و معماری ادامه تحصیل بدهند.
دانشکده علوم کاربردی در فرانسه : در دانشکده علوم کاربردی فرانسه رشته هایی همچون: مهندسی معدن، معماری؛ مهندسی هوافضا، مهندسی شیمی، مهندسی ساختمان و … ارائه می شود.
دانشکده علوم دارویی در فرانسه : در این دانشکده فرانسه تنها رشته داروسازی تدریس می گردد.
دانشکده علوم اداری در فرانسه : در دانشکده علوم اداری کشور فرانسه رشته هایی شامل: علوم اقتصادی، مهندسی اداری و علوم اداری ارائه می گردد.
تحصیل در فرانسه – مدارک لازم جهت پذیرش تحصیلی در فرانسه 2020
برای پذیرش تحصیل در فرانسه لازم است مدارکی را برای اخذ پذیرش تهیه کنید . مدارک لازم جهت پذیرش تحصیلی در فرانسه به قرار زیر می باشد :
تمامی مدارک تحصیلی
مدارک سوابق کاری عنوان شده در CV
Cv
مدرک زبان فرانسه TCF, DELF, DALF
انگیزه نامه
2 توصیه نامه از 2 استاد در رشته مربوطه (به زبان انگلیسی /فرانسوی)
پروژه تحقیقی یا پروپوزال در 3 صفحه برای مقطع دکترا
تحصیل در فرانسه – مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی فرانسه 2020
مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی فرانسه به شرح زیر است :
کپی و اصل شناسنامه متقاضی
کپی و اصل گذرنامه متقاضی
آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریزنمرات و ترجمه متقاضی
معرفی یک حساب بانکی جهت اثبات پشتوانه مالی جهت اخذ ویزای تحصیلی فرانسه
تحصیل در فرانسه – مدرک زبان جهت تحصیل در فرانسه 2020
برای تحصیل در فرانسه مدرک زبان فرانسوی لازم می باشد هر چند این امکان وجود دارد که بعضی رشته ها به زبان انگلیسی در بعضی موسسات تدریس شود . شما می توانید در دانشگاه ها یا کالج های فرانسه دوره های زبان فرانسه را بگذرانید که اکنون به این دوره ها ویزا تعلق خواهد گرفت .
آیا می دانید ؟ ( تحصیل در فرانسه )
آیا می دانید یادگیری زبان فرانسه در کشور فرانسه امکان پذیر می باشد و این دوره های در دانشگاه سوربن فرانسه برگزار می گردد .
آیا می دانید برای تبدیل ویزای توریستی فرانسه به تحصیلی ( یا هر نوع ویزای دیگر ) اگر شخص مورد نظر در کشور فرانسه باشد باید ابتدا به کشور خود برگردد و این تبدیل ویزا را انجام دهد و تبدیل ویزا در کشور فرانسه وجود ندارد .
مدت زمان کار حین تحصیل در فرانسه در مقطع کارشناسی 10 ساعت در هفته و در مقطع کارشناسی ارشد 20 ساعت در هفته می باشد و می توانند بعد از اتمام تحصیل ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کنند .
دوره های تحصیلی در فرانسه به شکل زیر است :
دوره اول یا قبل از لیسانس (سیکل اول)
۱. Diplome d’Etude Universitaire Général) DEUG) یا دیپلم تحصیلات عمومی دانشگاهی
۲. Brevet de Technicien Supérieur) BTS) یا گواهینامه تکنسین عالی
۳. Diplome Universitaire de Technologie) DUT) یا دیپلم مؤسسه های فناوری دانشگاهی
۴. Diplôme d’Etudes Universitaires Scientifiques et Techniques) DEUST) دیپلم تحصیلات دانشگاهی علمی و فنی
۵. Licence یا Licence Professionelle: به طور متعارف شامل ۶ ترم یا سه سال تحصیلات نظری، روش شناختی و کاربردی است که ۱۸۰ واحد را شامل می شود.
۶. Maitrise: یک سال تحصیل بعد از Licence یا چهار سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان
۷. Maitrise de Science et de Gestion) MSG) وMaitrise de Science et Technique) MST): شامل حداقل چهار سال تحصیل بعد از دیپلم، یا دو سال تحصیل بعد از DEUG و دوره های مشابه یا یک سال تحصیل بعد از Licence می باشد .
دوره دوم یا بعد از لیسانس (سیکل دوم)
۱.Master: شامل دو سال (چهار ترم) آموزش و پژوهش، گذراندن ۱۲۰ واحد اروپایی و به همراه پایان نامه است.
۲. Diplome Ingenieur شامل حداقل پنج سال تحصیل بعد از دیپلم متوسطه یا هنرستان یا سه سال بعد از DEUg یا دوره آمادگی موسوم به Préparatoire و به همراه پایاننامه است.
۳. Diplme d’Etudes Approfondies) DEA) و DESS دوازده تا هجده ماه تحصیل بعد از دوره Maîtrise که شامل دو مرحله درس و پژوهش و به همراه پایان نامه است.
۴. دیپلمهای معماری موسوم بهDPLG،DESA: شامل ۴٫۵ تا پنج سال تحصیل بعد از دیپلم متوسطه به همراه پایاننامه است.
۵. Magistrat: شامل حداقل پنج سال تحصیل بعد از دیپلم متوسطه یا هنرستان و به همراه پایان نامه است.
سیکل سوم
Doctorat شامل حداقل سه سال پژوهش پس از Master de Recherche یا به عبارتی هشت سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان
تحصیل در فرانسه – هزینه زندگی و تحصیل در فرانسه 2020
هزینه زندگی در فرانسه حداقل ماهانه 600 یورو است.اما برای دانشجویان مزایایی قایل هستند مثل رستوران و خوابگاه که این باعث کاهش هزینه می شود.هزینه های تحصیلی در فرانسه برای دانشجویان بین المللی در اکثر رشته ها بین 2 الی 4 هزار یورو در سال است.دانشجویان بین المللی در کشور فرانسه در هر هفته حدود ۲۰ ساعت اجازه کار قانونی دارد.به دلیل هزینه های بالای زندگی برای دانشجویان در فرانسه معمولا دانشجویان برای گذراندن دوره دکترا تخصصی و فوق دکترا اقدام به تحصیل در فرانسه می نمایند.متقاضی تحصیل رایگان در فرانسه، امکان همراه بردن همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را با ویزای دانشجویی فرانسه دارد.متوسط بودجه لازم برای زندگی در هریک از شهرهای فرانسه به شرح زیر است:
پاریس: بین 1050 و 1200 یورو در ماه
نیس: بین 700 تا 920 یورو در ماه
لیون، نانت،بوردو یا تولوز: بین 650 و 900-850 یورو در ماه
برای سایر شهرهای فرانسه می توانید با مبلغی کمتر از 600 یورو در ماه زندگی کنید
شهریه دانشگاه در مقطع لیسانس 2500 تا 3000 یورو
شهریه دانشگاه در مقطع فوق لیسانس 3500 تا 4000 یورو
شهریه دانشگاه در مقطع دکترا 3500 تا 4000 یورو
شهریه خوابگاه دانشگاه بین 150 تا 300 یورو بسته به مکان
آپارتمان مرکز شهر 650 یورو
آپارتمان اطراف شهر 500 یورو
سایر هزینه ها 400 یورو
هزینه های تحصیل در دانشگاه های برتر فرانسه
ةcole Polytechnique، متوسط هزینه تحصیلی فرانسه ۱۲۰۰۰ یورو در سال
دانشگاه Pierre and Marie Curie،متوسط هزینه تحصیلی فرانسه ۳۵۰ یورو در سال
ةcole Supérieure d’Electricite SUPELEC، متوسط هزینه تحصیلی فرانسه ۲۰۰۰ یورو در سال
دانشگاه Paris Descartes،متوسط هزینه تحصیلی فرانسه ۲۵۰ یورو در سال
دانشگاه های مقرون به صرفه در فرانسه
دانشگاه Lille 1 علوم و فن آوری در فرانسه ، هزینه تحصیل ۲۷۰ یورو در سال
Ecole Centrale de Nantes، متوسط هزینه تحصیلی در فرانسه ۴۵۰ یورو در سال
دانشگاه du Maine، متوسط هزینه تحصیلی در فرانسه ۵۰۰ یورو در سال
موسسه فن آوری Grenoble در فرانسه، متوسط هزینه تحصیلی ۱۰۰۰ یورو در سال
تحصیل در فرانسه – بورس تحصیلی و کمک هزینه فرانسه 2020
برای دانشجویان بین الملل، بورس تحصیلی در برخی از دانشگاه های فرانسه توسط وزارت امور خارجه فرانسه یا سفارت این کشور ارائه می شود.اکثر کمک های مالی براساس نیاز مالی به دانشجویان کمتر از 28 سال اعطا می شوند.مبلغ اعطا شده به عنوان کمک هزینه تحصیلی براساس معیارهای اجتماعی بین 1606 تا 4600 یورو در سال متغیر است.در عین حال کسانیکه واجد شرایط دریافت کمک مالی هستند، شامل معافیت یا کاهش هزینه ی پوشش بیمه می شوند.
تحصیل در فرانسه – کار دانشجویی در کشور فرانسه 2020
در کشور فرانسه هر دانشجو می تواند با توجه به دوره تحصیلی خود 10 الی 30 ساعت در هفته کار کند . دانشجو پس از ورود به فرانسه اجازه کار دارد و همانند بعضی از کشورها لازم نیست مجوز کار دریافت کند. حداقل دستمزد کاری در کشور فرانسه نیز 8 یورو در ساعت می باشد . مدارک تحصیلی کشور فرانسه ، بدون استثنا مورد قبول کلیه کشورهای جهان واقع می شود و پس از به پایان رساندن تحصیل مدرک شما مورد توجه تمام دانشگاه های دنیاست و برای ورود به بازار کار در همه جای دنیا معتبر خواهد بود .
تحصیل در فرانسه – هزینه های پایین تحصیل برای دانشجویان بین المللی 2020
با توجه به حمایت های مالی دولت فرانسه از نظام آموزشی این کشور ، شرایط تحصیل در دانشگاه های معتبر فرانسه با هزینه های بسیار مناسب برای دانشجویان بین المللی فراهم می شود . این مزیت مهم کشور فرانسه را به مقصد نهایی دانشجویان زیادی از سرتاسر جهان تبدیل کرده است.
تحصیل در فرانسه – شرایط کار پس از تحصیل در فرانسه 2020
پس از اتمام تحصیل در دانشگاه های فرانسه ، دریافت اقامت دائم این کشور امکان پذیر است . کشور فرانسه به فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور 6 ماه فرصت جستجو برای کار می دهد . در نتیجه اگر فارغ التحصیلان در زمان تعین شده شاغل شوند امکان دریافت اقامت دائم فرانسه را دارند .
تحصیل در فرانسه – برترین دانشگاه های فرانسه 2020
برترین دانشگاه های فرانسه به همراه رنکینگ جهانی آنها در جدول زیر آمده است :
نام دانشگاه های فرانسه
رنکینگ جهانی
(Paris Sciences et Lettres Research University (PSL ۵۰
(Ecole Polytechnique (ParisTech ۶۵
Sorbonne University ۷۵
CentraleSupélec ۱۳۷
ةcole Normale Supérieure de Lyon ۱۵۳
Sciences Po ۲۲۱
Université Paris-Sud 11 ۲۳۹
ةcole des Ponts ParisTech ۲۶۳
Université Grenoble-Alpes ۲۸۹
Université Paris Diderot – Paris 7 ۲۹۵

کار در کشور فرانسه
ویزای کار فرانسه
فرانسه بزرگ ترین کشور اروپایی می باشد و دارای جاذبه های فراوانی است که اقامت در این کشور را خوشایند می سازد. از جمله راه های مهاجرت به فرانسه کار در فرانسه و اخذ ویزای کار فرانسه می باشد. کشور فرانسه از نظر نیروی کار ماهر دچار کمبود است و امکان کار را برای نیروهای متخصص خارجی فراهم آورده است. البته کشور فرانسه ویزای جستجوی کار ارائه نمی دهد و جهت اخذ ویزای کار فرانسه ابتدا نیاز به یافتن یک کارفرمای فرانسوی و یک پیشنهاد شغلی دارید. برای تحقق این امر لازم است ابتدا زبان فرانسوی را یاد بگیرد زیرا اکثر موقعیت های شغلی در فرانسه به زبان فرانسوی نیاز دارند. لازم به ذکر است کارفرمای فرانسوی تنها در صورتی که تست بازار کار را انجام داده باشد می تواند شما را در آن سمت شغلی استخدام کند. تست بازار کار به این صورت است که شغل مورد نظر ابتدا در کشور فرانسه به مدت سه ماه آگهی می شود و اگر نامزد مناسبی یافت نشود، برای مدت سه ماه دیگر در اتحادیه اروپا آگهی می شود و اگر مجددا نامزد مناسبی یافت نشد، کارفرما می تواند فردی را از خارج از اتحادیه اروپا استخدام کند.
ویزای کار فرانسه و انواع آن
برای کار در فرانسه نیاز به ویزای بلند مدت کار در فرانسه دارید. این نوع ویزا برای اقامت بیش از سه ماه صادر می گردد و جهت کار در فرانسه می باشد. مدت اعتبار آن یک سال است. برای کار در فرانسه نیاز به مجوز اقامت و مجوز کار نیز دارید. برخی از این ویزاها به شرح زیر می باشد:
ویزای کاری بلند مدت فرانسه: برای متقاضیان کار در فرانسه بیش از سه ماه
ویزای نیروی کار حقوق بگیر فرانسه: برای کار در فرانسه تا سقف یک سال. قرارداد کار باید توسط DIRECCTE تایید شده باشد.
ویزای فرانسه برای راه اندازی تجارت: باید یک برنامه تجاری ارائه دهید و اثبات کنید که توانایی مالی کافی برای اجرای آن را دارید.
ویزای بلند مدت فرانسه برای ورزشکاران: مختص ورزشکارانی که حداکثر تا یک سال قصد اقامت در فرانسه و فعالیت در حرفه های ورزشی را دارند.
ویزای کار فرانسه و مدارک مورد نیاز
برای اخذ ویزای کار فرانسه ابتدا کارفرما یک قرارداد کاری تهیه کرده و آن را به بخش محلی وزارت کار فرانسه یا به اختصارDIRECCTE ارسال می کند. اگر قرارداد توسط DIRRECTE تایید شود، آن را به اداره مهاجرت فرانسه و ادغام (OFII) ارسال می کند. پس از تایید OFII، درخواست شما به طور مستقیم به سفارت فرانسه در ایران ارسال می شود. سپس شما و همراهان با مراجعه حضوری به سفارت فرانسه برای اخذ ویزای بلند مدت درخواست می دهید.
معمولا کارفرما باید این مدارک را ارائه دهد:
اسناد در مورد موقعیت شغلی (نه در مورد متقاضی کار)
قرارداد کار
اسنادی که نشان دهد که شرایط استخدام تعیین شده توسط دولت رعایت شده است
مستنداتی که نشان می دهد تست بازار کار را انجام شده است (در صورت لزوم)
معمولا برای درخواست ویزای کار فرانسه مدارک زیر از شما درخواست می شود:
گذرنامه: حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد.
فرم درخواست ویزا: به طور کامل پر شده و امضا شده باشد.
عکس: دو قطعه بر اساس استانداردهای عکس های پاسپورتی
اجاره نامه: نشان دهنده اینکه در فرانسه محلی برای زندگی دارید.
قرارداد کاری
اسناد نشان دهنده منابع و وضعیت مالی: صورت حساب بانک در سه ماه اخیر و در صورت شاغل بودن فیش حقوقی سه ماه اخیر نیز باید ارائه شود.
اسناد وضعیت حرفه ای و اجتماعی: شامل مدرک، CV، گواهی اشتغال، نمونه کار و از این قبیل موارد.
اظهار نامه قانونی: سوگندنامه تایید شده ای که بیان می کند فرد در طی ده سال گذشته ورشکستگی نداشته و دارای سوء پیشینه نبوده است.
گواهی عدم سوء پیشینه: از پلیس محلی تهیه می شود و باید در بازه سه ماه اخیر تهیه شده باشد.
ویزای کار فرانسه و ویزای همراه
اگر همسر و یا فرزندی دارید، مسلما تمایل دارید که برای مهاجرت کاری به فرانسه شما را همراهی کنند. با اخذ ویزای کار فرانسه این امکان را دارید که خانواده خود را نیز به همراه ببرید. درخواست ویزای همراهان را می توانید همزمان با درخواست ویزای کار خود شروع کنید. همراه شما نیز اجازه کار در فرانسه را دارد.
ویزای کار فرانسه و میزان حقوق در فرانسه
کشور فرانسه بزرگ ترین کشور اروپایی و دارای رتبه دوم از لحاظ قدرت اقتصادی در اروپا می باشد. زندگی در فرانسه از رفاه اجتماعی مطلوبی برخوردار است. از جمله اطلاعاتی که برای علاقه مندان به اخذ ویزای کار فرانسه مهم است، میزان حقوق و درآمد در این کشور است. میزان حقوق هر ساله ممکن است حدود دو درصد افزایش داشته باشد. در جدول زیر میانگین حقوق سالیانه برای برخی از مشاغل ذکر شده است که می تواند برای متقاضیان ویزای کار فرانسه اطلاعات مفیدی ارائه دهد.
شغل میانگین حقوق در سال (دلار)
توسعه دهنده نرم افزار 55,659
مهندس 52,897
کارگردان 146,746
مدیر 77,122
مدیر بازاریابی 82,031
مدیر پروژه IT 70,158
مهندس نرم افزار 66,637
مدیر منابع انسانی 85,259
مدیر پرژه 66,148
مدیر IT 103,426
ویزای کار فرانسه و مشاغل مورد نیاز
علیرغم اینکه فرانسه رتبه دوم اقتصادی در اتحادیه اروپا را دارد، از نرخ بیکاری نسبتا بالایی برخوردار است که علت آن ناسازگاری بین نیازهای کمپانی ها و نیروی کار ماهر موجود در فرانسه است. کشور فرانسه به طور ویژه در زمینه های فناوری اطلاعات، بهداشت و مهندسی از کمبود نیروی کار رنج می برند. در حالیکه به تعداد کافی از کارگران کشاورزی، تولیدی و معدنی برخوردار است.
بر اساس گزارش های ارائه شده توسط هیز در سال ۲۰۱۵ رشته های مهندسی، تحقیق و توسعه، ای تی و بخش بانکی بیشترین حجم استخدام را در بخش خدمات داشته اند. همچنین مشاغل در زمینه گردشکری مانند هتل ها و رستوران ها و خدمات مراقبت برای خانه، مراقبت پزشکی، مراقبت کودکان و سالمندان، خرده فروشی و آموزش زبان از مشاغل پر طرفدار برای خارجیان می باشد.
ویزای کار فرانسه و موسسات کاریابی
مهم ترین نکته در یافتن شغل مناسب جهت اخذ ویزای کار فرانسه تسلط بر زبان فرانسوی است. در صورت ضعف در زبان فرانسوی شانس شما برای یافتن یک شغل مناسب به شدت کاهش پیدا می کند. موقعیت های شغلی که با زبان انگلیسی استخدام می کنند بسیار محدود هستند، بنابراین یادگیری زبان فرانسوی تقریبا الزامی است. برای جستجوی کار می توانید از موسسات و سایت های کاریابی استفاده کنید. با ارائه رزومه کاری خود می توانید برای موقعیت های شغلی موجود در خواست دهید. برخی از موسسات کاریابی عبارتند از:
EURES: سرویس استخدام در اروپا
The Local France: برای مشاغل به زبان انگلیسی
Indeed France
Monster
XpatJobs
ویزای کار فرانسه و نرخ بیکاری
همان طور که پیش تر اشاره شد، کشور فرانسه دومین اقتصاد قدرتمند در اتحادیه اروپا است. با این وجود نرخ بیکاری در این کشور حدود 9 درصد می باشد. البته نرخ بیکاری در طول ده سال گذشته روندی نزولی طی می کند. علت بالا بودن این نرخ نبودن موقعیت های شغلی نیست بلکه کمبود نیروی کار ماهر می باشد.