
فهرست مطالب
معرفی بریتانیا
پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی(به انگلیسی: The United Kingdom of Great Britain and (به انگلیسی: Britain) یا پادشاهی متحد United Kingdom اختصار: UK) خوانده میشود، مجموعه کشورهای متحدی است که در شمال غربی اروپای قارهای واقع شدهاست. بریتانیا یکی از مهمترین بازیگران عرصه سیاست و اقتصاد جهانی است و یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را داراست. این سرزمین از چهار کشور تشکیل شدهاست: کشورهای انگلستان، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز رویهم جزیره بریتانیای کبیر را تشکیل میدهند. ایرلند شمالی در شمال شرقی جزیره ایرلند قرار دارد. لندن پایتخت و بزرگترین شهر پادشاهی متحد و نیز کشور انگلستان است. بریتانیا توسط اقیانوس اطلس از غرب و شمال، دریای شمال در شرق، کانال انگلیس در جنوب و دریای ایرلند در غرب احاطه شدهاست. این کشور عضو اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل میباشد و دارای حق وتو است.
شکل حکومت انگلستان پادشاهی مشروطه است که مبتنی بر نظام وستمینستر به مرکزیت شهر لندن اداره میشود. نظام سیاسی این کشور دارای شش نوع انتخابات است که طی آنها اعضای مجلس، کابینه، دولتهای محلی، نمایندگان بریتانیا در اتحادیه اروپا، شهرداریها، و کمیساریای پلیس انتخاب میشوند. سه کشور اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی دارای دولتهای محلی هستند که با حدود اختیارات مختلف در چهار پایتخت به نامهای ادینبورو، کاردیف و بلفاست اداره میشوند. هر چند جزایر گِرنزِی، جرزی و من وابسته به بریتانیا هستند ولی جزو آن بهشمار نمیروند.
بریتانیا دارای ۱۴ سرزمین آن سوی دریا و ۵۳ قلمرو مشترکالمنافع است. این سرزمینها بقایای امپراتوری بریتانیا هستند. این امپراتوری که بزرگترین امپراتوری تاریخ بهشمار میرود، در اوج خود در سدههای ۱۹ و ۲۰ تقریباً به یک چهارم خشکیهای کره زمین حکومت میراند. تأثیر استعمار بریتانیا را میتوان در زبان انگلیسی، فرهنگ بریتانیایی و نظامهای حقوقی مستعمرات سابق این امپراتوری مشاهده کرد.
بریتانیا کشوری توسعهیافته است و دارای ششمین اقتصاد بزرگ دنیا بر اساس تولید ناخالص داخلی و هشتمین اقتصاد دنیا بر پایهٔ برابری قدرت خرید است. این پادشاهی نخستین کشور صنعتی دنیا است و در طول سده ۱۹ و اوایل سده ۲۰ ابرقدرتی بیهمتا در سطح بینالملل بهشمار میرفت. این کشور هنوز هم در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، علمی، نظامی و سیاسی دارای قدرت گسترده بینالمللی است و جزو معدود اعضای ثابت دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان پیدایش آن در سال ۱۹۴۶ است. این کشور یکی از قدرتهای شناختهشدهی دارای جنگافزار هستهای در جهان است و از لحاظ هزینههای نظامی رتبهٔ چهارم جهان را دارد.
بریتانیا عضو سابق اتحادیه اروپا و پیش از آن عضو جامعه اقتصادی اروپا از زمان پیدایش آن در سال ۱۹۷۳ بودهاست. همچنین بریتانیا، عضو اتحادیه کشورهای همسود، شورای اروپا، گروه هفت، گروه ۲۰، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی میباشد. بریتانیا در سال ۱۹۷۳ به اتحادیه اروپا پیوسته بود اما بریتانیاییها در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۶ به جدایی از اتحادیه اروپا رأی موافق دادند؛ و سرانجام بریتانیا در تاریخ جمعه ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ در ساعت ۱۱ شب به وقت محلی از اتحادیه اروپا جدا شد.
تاریخ بریتانیا
با عبور نخستین مهاجران از تنگه دوور و ورود آنها به جزایر بریتانیا در هزاران سال پیش آغاز میگردد. با کشف تعدادی ابزار سنگی و ردپا در هَپیسبرگ در نورفولک، معلوم شدهاست که از بیش از هشت هزار سال پیش انسانهای باستانی در سرزمینی که اکنون به آن، انگلستان میگویند زندگی میکردهاند. قدیمیترین مدرکی که از حضور انسان کنونی در شمال غرب اروپا در دست است، استخوان آروارهای است که در سال ۱۹۲۷ در کِنتزکاورن در ناحیهٔ دِوون کشف شد. عمر این استخوان آرواره را در سال ۲۰۱۱ دوباره تخمین زدند و سن آن را حدود ۴۱۰۰۰ تا ۴۴۰۰۰ سال برآورد کردند.
انسانها تا حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش، یعنی تا انتهای آخرین عصر یخبندان، بهطور پیوسته در این سرزمین سکونت داشتهاند. در این ناحیه بقایای متعددی از دوران میانسنگی، نوسنگی، و عصر برنز وجود دارد، از جمله استونهنج و اِیوبری. ساکنین انگلستان در عصر آهن، همچون دیگر نواحی بریتانیا که در جنوب خور فورث هستند، سلتها بودند. این سلتها به نام بریتون مشهور هستند. البته در جنوب شرق انگلستان قبایل بلژی نیز سکونت داشتند. در سال ۴۳ پیش از میلاد فتح بریتانیا به دست رومیان آغاز شد. بریتانیا گرچه تا پیش از حمله ژولیوس سزار به گل چندان شناخته شده نبود، ولی صدها سال پیش از آن توسط ملوانان کارتاژ و یونان کشف شده بود. یکی از نخستین کاشفینی که سواحل بریتانیا و ایرلند را کشف کرد جهانگردی به نام پایتیاس بود. پایتیاس اهل جزیره مارسلی یا همان جزیره مارسلیا امروزی بود که در آن زمان کلونی های یونانی در آن سکونت داشتند. رومیان تا قرن پنجم پس از میلاد کنترل ایالت بریتانیا را حفظ کردند
با پایان دوران حکمرانی رومیان بر بریتانیا، آنگلوساکسونها توانستند در آن جا اسکان بیابند. معمولاً اسکان آنگلوساکسونها را سرآغاز کشور انگلستان و نژاد انگلیسی میدانند. آنگلوساکسونها که مجموعهای از مردم ژرمن بودند، پادشاهیهای متعددی را بنا گذشتند. این پادشاهیها نخستین قدرتهای انگلستان و بخشهایی از جنوب اسکاتلند بودند. آنها با خود زبان انگلیسی باستان را آوردند. این زبان جایگزین زبان قبلی که زبان بریتانیایی بود شد. آنگلوساکسونها با اخلاف دولتهای بریتانیایی در ولز، کورنوال، و هناوگلد (شمال قدیم؛ بخش بریتونیزبان شمال انگلستان و جنوب اسکاتلند) و همچنین با یکدیگر میجنگیدند.
از حدود ۸۰۰ پس از میلاد یورشهای پیدرپی وایکینگها آغاز شد و این نورسها کنترل قسمتهای پهناوری را از آنچه که امروزه انگلستان نامیده میشود در دست گرفتند. در طول این دوره حاکمان زیادی تلاش کردند تا پادشاهیهای گوناگون آنگلوساکسون را با هم متحد کنند. این تلاشها در قرن دهم میلادی منجر به ظهور پادشاهی انگلستان شد.
ریشه ی نام
در این مورد تعاریف متفاوتی وجود دارد. احتمالاً این نام ریشه در زبان اولین ساکنین جزیره دارد. نام لاتین Britannia از کلمه brith از زبان سلتها مشتق شده و به معنای رنگارنگ یا لکه دار است. از قرار معلوم رنگ کردن بدن در آن دوران رایج بوده.
براساس برخی منابع دیگر نام بریتانیا برگرفته از نام قدیم این ناحیه در زمان بریتانیای روم به همراه شمایلی انساندیسی شده در ظاهر یک بانو از الههای فنیقیهای میباشد. اگر به سکه های ۵۰ پنی و دو پوندی نگاهٔ کنید، تصویر هک شده زنی مسلح با نیزه سهشاخه و کلاهخود و سپر را خواهید دید؛ و این زن الههای است که تجسم ملی بریتانیا است و نامش را به آن سرزمین داده. این زن نماد غرور، قدرت و اتحاد ملی مردم بریتانیا برای صدها سال بوده و همچنین در گذشتهٔ به شکل به خصوصی با قدرت دریایی آن کشور ارتباط داشتهٔ. او الههای بود که با فتوحات رومیها به جزایر بریتانیا برده شد و بعد ها نامش توسط ژولیوس سزار به تمامی آن سرزمین داده شد. این الههٔ بر اساس یک الههٔ دیگر رومی به نام مینروا بنا شده که حامی هنر و تجارت و خرد بود. گرچه مینروا درحقیقت خودش نسخه رومی آتنا و تخصیص شده آن الههٔ بود و خود آتنا نیز برگرفته از یک الهه فنیقی به نام باراتی بوده که به عنوان الهه آبها و دریاها شناخته میشد. پس از آنکه آخرین سرباز رومی در سال ۴۰۷ میلادی انگلستان را ترک کرد آن سرزمین بزودی تحت تازش اقوام آنگلوساکسون قرار گرفت و سلتهای ساکن آنجا به مناطقی همچون اسکاتلند، ولز، ایرلند و شمال فرانسه عقب نشینی کردند و نام بریتانیا را با خود به آن مناطق بردند. در قرن ۱۶ و ۱۷ و در زمان حکمرانی ملکه الیزابت یکم انگلیسیها موفق شدند که یک تهاجم بزرگ دریایی اسپانیا را با موفقیت دفع کنند و این پیروزی دریایی که در زمان رهبری یک حکمران زن بدست آمده بود زمینه بازگشت اسطوره بریتانیا را فراهم آورد و تبدیل به نماد قدرت ملی انگلستان شد. همچنین این نماد باری دیگر در زمان شکل گیری بریتانیا از اتحاد انگلستان و اسکاتلند و ولز مورد توجه قرار گرفت و تبدیل به نمادی برای اتحاد این چهارسرزمین شد و نام خودش را به این پادشاهی متحد داد. و در نهایت این نماد باری دیگر در زمان حکمرانی ملکه ویکتوریا و پدیده انقلاب صنعتی و پیشرفت قدرت اقتصادی و نظامی بریتانیا باری دیگر مورد توجه قرار گرفت و پس از آن تبدیل به یک نماد و تجسم ملی برجسته در بریتانیا شد.
جغرافیای بریتانیا
بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا واقع شدهاست و توسط دریای شمال از شبه جزیره اسکاندیناوی و هلند، و توسط کانال مانش از فرانسه جدا میگردد. این کشور از دو جزیره اصلی تشکیل شدهاست؛ جزیره اصلی و بزرگتر «بریتانیای کبیر» نامیده میشود و شامل اسکاتلند، ولز و انگلستان است. جزیرهٔ دیگر، جزیره ایرلند است که توسط دریای ایرلند از بریتانیای کبیر جدا میشود و شامل ایرلند شمالی (در شمال) و جمهوری ایرلند (در جنوب) میباشد. جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) یک کشور مستقل و عضوی از اتحادیه اروپا است و بخشی از کشور بریتانیا محسوب نمیشود.
آب و هوای بریتانیا
آب و هوای بریتانیا، مرطوب و معتدل بوده و میانگین دما در تابستان بین ۱۷ تا ۱۳ درجه و در زمستان بین ۷ تا ۵ درجه سانتی گراد متغیر است. میزان بارندگی سالانه در نوسان بوده و در اطراف «منطقه دریاچه» (Lake District) بالاترین میزان را دارد.
اقتصاد بریتانیا
بریتانیا در گروه هشت در سه سال پیاپی، سریعترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص دادهاست.
صنعت خودرو سازی در بریتانیا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از جمله برندهای معروف انگلیسی میتوان به رولز رویس، آستون مارتین، لندروور، جگوار، مک لارن و بنتلی اشاره کرد.
۷۶ درصد زمینهای بریتانیا زیر کشت هستند و اگرچه عده کمی از جمعیت این کشور به کشاورزی مشغول هستند اما تولیدات آنها، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی به خارج نیز صادر میشوند. محصولات مهم کشاورزی بریتانیا عبارتاند از: گندم – جو – سیب زمینی – گوجه فرنگی – نیشکر و سبزیجات. این کشور دارای چراگاههای دائمی زیادی است که در آنها گوسفند، گاو، خوک و طیور پرورش مییابد. در اقتصاد بریتانیا، صیادی و جنگلداری جایگاه ویژهای دارد. ذخایر معدنی آن شامل: زغال سنگ که در تولید برق بکار میرود؛ نفت خام و گاز طبیعی که در مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی به مصرف میرسند و منیزیم، فسفات – مس و آنتیموان است. صادرات این کشور که شامل: گوشت – لبنیات – کالاهای الکترونیکی – ماشین آلات صنعتی – اتومبیل – کشتی – قطعات و موتور هواپیما – غلات – تنباکو و نفت خام میباشد. بریتانیا از خدمات یک شبکه حمل و نقل بسیار گسترده بهرهمند است.
سیاست بریتانیایی
مقام سلطنی
در بریتانیا، مقام سلطنت جنبه تشریفاتی و نمادین دارد و اگرچه بسیاری از نهادهای حکومتی به نام پادشاه یا ملکه این کشور فعالیت میکنند، اما او عملاً دارای اختیارات اجرایی و در نتیجه، مسئولیت سیاسی نیست و تصمیمات حکومتی، حتی در مورد بسیاری از موضوعهای مربوط به خاندان سلطنتی و نهاد سلطنت، به نام پادشاه یا ملکه اما توسط دولت، پارلمان و دیگر نهادها گرفته و اجرا میشوند. هماکنون الیزابت دوم رئیس دولت در بریتانیا و هفده کشور دیگری است که وی بر آنها سلطنت میکند.
بریتانیا از نظر نظام حقوقی
بریتانیا نظام حقوقی واحدی ندارد بلکه دارای ۳ نظام حقوقی مجزا است. نظام حقوقی انگلستان محدود به انگلستان و ولز است. نظام حقوقی ایرلند شمالی که محدود به ایرلند شمالی است و نظام حقوقی اسکاتلند که در اسکاتلند اجرا میشود. نظام حقوقی انگلستان و ایرلند هر دو بر اساس اصول کامن لا تنظیم شدهاند. کامن لا بهطور خلاصه به این معنی است که حقوق توسط قضات دادگاهها با در نظر گرفتن قوانین، سابقه قضایی و عقل سلیم ساخته میشود. نظام حقوقی اسکاتلند هم ترکیبی از کامن لا و نظام حقوق مدون است. قانون اتحاد ۱۷۰۷ بین پادشاهیهای اسکاتلند و انگلستان که منجر به تشکیل بریتانیای کبیر شد، استقلال نظام قضایی اسکاتلند از بقیه بریتانیا را تضمین میکند.
روابط خارجی بریتانیا
بریتانیا یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، گروه هشت، گروه ۲۰، سازمان جهانی تجارت و پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی (ناتو) است. بریتانیا از اعضای سابق اتحادیه اروپا بهشمار میرفت که نهایتاً در تاریخ ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی از این اتحادیه جدا شد.
واحد پول بریتانیا
واحد پول بریتانیا پوند استرلینگ (به انگلیسی: Pound Sterling) است که با نماد £ شناخته میشود و قدیمیترین واحد پولی در حال استفاده در جهان میباشد. پول مسکوک در تمامی بریتانیا یکی است و توسط بانک انگلستان (به انگلیسی: Bank of England) تولید و توزیع میشود. اما بانکهای اسکاتلند و ایرلند شمالی مجاز هستند اسکناسهای خود را چاپ و توزیع کنند. تمامی این اسکناسها علیرغم تفاوت ظاهری «پوند استرلینگ» هستند و از نظر ارزش برابرند (هرچند که در بازارهای غیررسمی ارز ایرلند با قیمتهای متفاوت عرضه میشوند.
تاریخچهٔ تقسیم پوند به واحدهای کوچکتر:
اکنون پوند به یکصد پنی تقسیم میشود اما تا سال ۱۹۷۰ پوند تقسیمات گوناگونی داشت. یک پوند برابر با ۲۰ شیلینگ بود. هر ۲ شیلینگ واحد دیگری به نام فلورین را تشکیل میداد؛ بنابراین هر ۱۰ فلورین یک پوند میشد. هر شیلینگ برابر با ۱۲ پنی بود در نتیجه یک پوند ۲۴۰ پنی میشد. تقسیمات واحد پول بریتانیا به این موارد محدود نبود. هر پنج شیلینگ مساوی با یک کرون بود و هر پوند به ۴ کرون تقسیم میشد. بین سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰ این تقسیمات پیچیده حذف شدند و پوند بریتانیا به صورت ساده برابر با یکصد پنی شد.
بریتانیا / مراقبت های بهداشتی (nhs)
در بریتانیا به تدریج و با تأسیس سرویس سلامت همگانی (اناچاس) در سال (۱۹۴۸) توسط نایرون بوین، وزیر بهداری در دولت کارگری کلمنت اتلی گسترش خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی آغاز شد. بودجهٔ سازمان مزبور که از محل مالیات مستقیم شهروندان بریتانیایی تأمین میشود در طی پنج دهه گذشته همواره سنگینترین بخش بودجه را به خود اختصاص دادهاست. سرویس سلامت همگانی (اناچاس) که هماکنون در بریتانیا به عنوان یک میراث ملی محسوب میگردد منتقدانی نیز دارد. آنان معتقدند این سازمان در قرن ۲۱ پاسخگوی احتیاجات و انتظارات مردم نیست و تأمین هزینههای آن خارج از توانایی مالی دولت قرار دارد.
شهرهای بزرگ
تقسیمات کشوری در بریتانیا دارای مراکز زیر هستند:
لندن: پایتخت انگلستان و همزمان پایتخت کل کشور بریتانیا
ادینبرو: پایتخت اسکاتلند
کاردیف: پایتخت ولز
بلفاست: پایتخت ایرلند شمالی
شهر لندن پایتخت و پرجمعیتترین شهر بریتانیا است. جدول زیر ده شهر پرجمعیت بریتانیا را به همراه «جمعیت منطقه شهری» و «جمعیت منطقه کلانشهری» نشان میدهد:
پرچم بریتانیا
پرچم پادشاهی انگلستان
پرچم پادشاهی اسکاتلند
پادشاهی بریتانیا
پرچم سنت پتریک (ایرلند شمالی)
پادشاهی بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی
نوشتار اصلی: پرچم بریتانیا
کشور بریتانیا در سال ۱۷۰۷ میلادی در پی اتحاد پادشاهی انگلستان (شامل انگلستان و ولز) در جنوب و پادشاهی اسکاتلند در شمال بریتانیا به وجود آمد. پرچم مشهور بریتانیا از ترکیب پرچمهای این دو پادشاهی و ایرلند شمالی ایجاد شدهاست: پرچم سنت اندروز (اسکاتلند) دارای زمینه آبی با ضربدر سفید و پرچم سنت جرج (انگلستان) دارای زمینه سفید و صلیب سرخ، پرچم سنت پتریک که دارای زمینه سفید با ضربدر سرخ است. بعداً به عنوان نماد ایرلند شمالی به پرچم اتحاد افزوده شد. این پرچم «پرچم اتحاد» نام دارد که به زبان انگلیسی Union Jack و Union Flag نامیده میشود.
نقش پرچم بریتانیا در طول ۳۰۰ سال گذشته در پرچمهای کشورهای بسیاری از جمله هند، استرالیا، نیوزیلند، قبرس، ایالات متحده آمریکا، فلسطین، کنیا، نیجریه، سیلان، جامائیکا، کانادا و سنگاپور وجود داشتهاست. در سال ۱۹۹۹ پس از بازپس دادن هنگ کنگ به چین، نقش پرچم بریتانیا از پرچم هنگ کنگ حذف شد.
امروزه چهار کشور استرالیا، زلاندنو، فیجی و تووالو کماکان نقش پرچم بریتانیا را در پرچم ملی خود حفظ کردهاند. این نقش همچنان در پرچم برخی از استانهای کانادا مانند (بریتیش کلمبیا، مانیتوبا و انتاریو) و پرچم ایالت هاوایی در ایالات متحده آمریکا حضور دارد.
بریتانیا جزو گروه کشورهای همسود
بریتانیا در راس اتحادیه کشورهای همسود (مشترکالمنافع) قرار دارد. ارگان کشورهای مشترکالمنافع شامل ۵۳ کشور مستقل است که همه آنها به جز موزامبیک و کامرون قبلاً مستعمره امپراتوری بریتانیا بودهاند. چهارچوب همکاری کشورهای این ارگان بر اساس اعلامیه سنگاپور مصوب سال ۱۹۷۱ حول توسعه ارزشهای مشترک مانند حقوق بشر، حکومت قانون، آزادیهای فردی، مساوات، دموکراسی، تجارت آزاد، صلح جهانی و همکاریهای چندجانبهاست.
درحال حاضر ملکه الیزابت دوم نماد همبستگی میان تمامی ۵۳ عضو ارگان کشورهای همسود است. عضویت در این ارگان به عنوان اتحاد سیاسی تلقی نمیشود و پذیرش ملکه الیزابت دوم به عنوان نماد ارگان به معنای پیروی سیاسی کشورهای عضو از بریتانیا نیست.
در عین حال، بالاترین مقام تشریفاتی دربار بریتانیا (ملکه الیزابت دوم) عنوان «ریاست کشور» را در ۱۶ عضو کشورهای همسود دارا است. این کشورها به اصطلاح «قلمرو همسود» خوانده میشوند. مقام ریاست کشور مقامی تشریفاتی است و در عمل کارهای روزمره کشورهای قلمرو از طریق دولت انتخابی به ریاست نخستوزیر انجام میشود. این کشورها شامل استرالیا، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو در اقیانوسیه، کانادا در آمریکای شمالی، بلیز در آمریکای جنوبی، و آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامایکا، سنت کیتز و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین در (هند غربی و جزایر کارائیب) هستند.
بریتانیا / بازیهای المپیک کشورهای همسود
هر چهار سال یکبار بازیهای اتحادیه کشورهای مشترکالمنافع در یکی از شهرهای اعضا برگزار میشود. این رویداد چندورزشی بزرگترین رویداد ورزشی بعد از بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی است. ایده برگزاری این بازیها در سال ۱۸۹۱ مطرح شد، در سال ۱۹۱۱ به بهانه تاجگذاری جرج پنجم پادشاه بریتانیا بین تیمهای استرالیا، آفریقای جنوبی، کانادا و بریتانیا انجام گرفت و از سال ۱۹۳۰ به همه اعضای کشورهای همسود تعمیم یافت.
در دهه اخیر شهرهای کوالالامپور در مالزی (۱۹۹۸)، منچستر در بریتانیا (۲۰۰۲) و ملبورن در استرالیا (۲۰۰۶) میزبان این بازیها بودهاند. میزبان بازیهای سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ به ترتیب شهرهای دهلی نو در هند و گلاسگو در بریتانیا خواهند بود.
رانندگی در کشورهای همسود
در تمامی کشورهای همسود به استثنای کانادا رانندگی مانند بریتانیا از سمت چپ جاده انجام میشود و اتومبیلها معمولاً فرمان راست هستند.
آمار کشورهای همسود
۵۳ عضو اتحادیه کشورهای همسود روی هم ۱٬۹ میلیارد نفر جمعیت دارند که تقریباً معادل ۳۰٪ جمعیت کره زمین است. تولید ناخالص ملی این گروه معادل ۷٬۸ ترلیون دلار معادل ۱۶ درصد اقتصاد جهانی است. مساحت کل کشورهای همسود ۳۱٬۵ میلیون کیلومتر مربع معادل یک سوم خشکیهای زمین است. پهناورترین کشورهای عضو ارگان همسود کانادا (۹٬۸ میلیون کیلومتر مربع)، استرالیا (۷٬۷ میلیون کیلومتر مربع) و هند (۳٬۱ میلیون کیلومتر مربع) هستند.
دین و مذهب
در یک نظرسنجی ۷۱٫۹٪ مردم بریتانیا اعتقاد خود را مسیحی، ۱۵/۲٪ بیدین، ۲٫۳٪ مسلمان، ۱٪ هندو ۰٫۶٪ سیک، ۰٫۵٪ یهودی، ۰٫۳٪ بودایی و ۰٫۳٪ سایر مطرح کردند.[۱۸]امروزه حدود از یک و نیم میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی میکنند.
تنوع فرهنگ در بریتانیا
لهجه:
در نقاط مختلف کشور بریتانیا، مردم به لهجههای گوناگون تکلم میکنند و هر ناحیه لهجه خاص خود را دارد. در بریتانیا نسبت به کشورهای انگلیسیزبان دیگر مانند آمریکا، تنوع لهجه بیشتر است و مردم بریتانیا قادرند لهجههای مختلف را بهتر تشخیص دهند. لهجه و گویش یک شهروند علاوه بر زادگاه او، میتواند نشانگر طبقه اجتماعی او نیز محسوب شود. در برنامههای رادیویی و تلویزیونی سراسری بریتانیا، لهجهای که مورد استفاده قرار میگیرد، لهجه مردم طبقه متوسط و تحصیلکرده جنوب بریتانیا است. در گذشته هنگامی که مردم در برنامههای رادیویی و تلویزیونی بیبیسی شرکت میکردند با این لهجه صحبت میکردند که به انگلیسی بیبیسی معروف بود اما امروزه لهجههای مناطق مختلف بریتانیا نیز شنیده میشود. به دلیل کاربرد زیاد لهجه رسمی لندن و جنوب انگلستان —که Estuary English نیز نامیده میشود — سخن گفتن با این گویش در غرب و مرکز انگلستان نیز متداول شدهاست.
هندی تباران ساکن بریتانیا
در حال حاضر، جمعیت هندیها و هندی تباران ساکن بریتانیا به حدود ۱٫۴ میلیون نفر میرسد که بزرگترین اقلیت قومی ساکن بریتانیا را تشکیل میدهند و نقشی عمده در تحکیم روابط بین دو کشور ایفا میکنند
پناهندگان در انگلستان
براساس آمار بخش خبری بیبیسی، از ابتدای ماه نوامبر، ۲۳۰ نفر سعی کردهاند با قایقهای کوچک با عبور از کانال مانش خود را به انگلستان برسانند.
ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا، این موضوع را “حادثهای جدی” دانسته است.
او میگوید در حالیکه بریتانیا تعهداتی برای کمک به پناهجویان واقعی دارد و از آنها حمایت خواهد کرد اما حاضر نیست و اجازه نخواهد داد که مجرمان بیپروا بتوانند از امتیازاتی که به آسیبپذیرترین افراد جامعه جهانی تعلق دارد، بهرهمند شوند.
اما به راستی چه تعداد از افرادی که در هفتههای اخیر خود را از راه دریا به بریتانیا رساندند، درخواست پناهندگی دادهاند؟ وزارت کشور بریتانیا از ارائه جزئیات دقیق خودداری کرد.
اما اگر همه این افراد هم درخواست پناهندگی کرده باشند باز هم تعداد آنها مساوی با تعداد افرادی خواهد شد که به طور متوسط در هر سه روز در بریتانیا درخواست پناهندگی میکنند.
چه تعداد متقاضی پناهندگی هستند؟
در سال ۲۰۱۷، ۲۶ هزار و ۳۵۰ فرم درخواست پناهندگی در بریتانیا ثبت شده است.
برای مقایسه با سایر کشورهای اروپایی در همین بازه زمانی؛ ۱۹۸ هزار و ۲۵۵ درخواست پناهندگی در آلمان، ۱۲۶ هزار و ۵۵۰ مورد در ایتالیا و ۹۱ هزار و ۷۰ فرم پناهندگی در کشور فرانسه ثبت شده است.
از این میان درباره پرونده ۲۱ هزار و ۲۹۰ مورد تصمیمگیری شده است که ۳۱.۸ درصد از نوعی حمایت برخوردار شدهاند.
بریتانیا به افرادی که بیم آن میرود که به خاطر نژاد، مذهب، ملیت، نظرات سیاسی و عواملی مانند گرایش جنسی در کشور خود به دادگاه کشیده شوند و به این دلیل نتوانند در کشور خود زندگی کنند، پناهندگی میدهد.
در صورت قبول شدن درخواست پناهندگی، افراد برای مدت پنج سال اجازه زندگی و کار در بریتانیا را خواهند داشت و پس از آن هم میتوانند اقامت دائم درخواست کند.
درباره اینکه این پناهجویان چگونه خود را به بریتانیا میرسانند، اطلاعات زیادی در دسترس نیست اما در گزارش کمیته مشورتی مهاجرت وزارت کشور بریتانیا که در ماه مه سال ۲۰۱۸ منتشر شد، برآورد شده که این افراد “دزدکی و پنهانی” وارد شده اند.
این شامل افرادی است که یا با قایق خود را به سواحل بریتانیا میرسانند و یا قاچاقی سوار کشتی یا کامیونهای عبوری میشوند.
در فاصله سال ۲۰۱۶- ۲۰۱۷ تعداد این افراد ۲۳۶۶ نفر عنوان شده است که تعداد آنها در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸ به ۱۸۳۲ نفر کاهش پیدا کرده بود.
در گزارش وزارت کشور نیامده است که چه نسبتی از این افراد درخواست پناهندگی مطرح کردهاند.
متقاضیان پناهندگی از چه کشورهایی هستند؟
سال گذشته ایرانیها در میان بزرگترین گروههای متقاضی پناهندگی در بریتانیا بودند. گزارش شده که در روزهای اخیر هم بیشتر افرادی که از کانال مانش عبور کردهاند، ایرانی هستند.
از میان ۲۶۹۰ متقاضی ایرانی پناهندگی، ۴۷ درصد آنها در مرحله اول تصمیمی گیری، پناهندگی گرفتهاند. این آمار نشان میدهد که موفقیت تقاضاهای پناهندگی ایرانیها نسبت به آمار متوسط پناهجویان بالاتر است، یا به عبارتی پناهجویان ایرانی نسبت به دیگر ملیتها شانس بالاتری برای پذیرفته شدن درخواستشان داشتهاند.
این آمار مربوط به پروندههایی است که تصمیم نهایی درباره آن گرفته شده است. بقیه در وضعیت “انتظار یا بلاتکلیف” قرار دارند.
در پایان سال گذشته، ۲۴ هزار و ۵۵۷ نفر منتظر نتیجه درخواست پناهندگی خود بودند که ۴۲ درصد آنها بیش از شش ماه را در انتظار بودند.
درخواست های رد شده پناهندگی معمولا در دادگاه قابل تجدید نظر است و اغلب افرادی که درخواستشان رد میشود درخواست تجدید نظر میکنند.
از میان ۱۴ هزار و ۱۴۹ مورد درخواست تجدید نظر در سال ۲۰۱۷، ۵ هزار و بیست و دو مورد، یعنی یک سوم پروندهها در دادگاه تجدید نظر به نقض تصمیم اولیه اداره مهاجرت و اعطای پناهندگی منجر شده است.

تحصیل در بریتانیا
تحصیل در انگلیس آرزوی دانشجویان بسیار زیادی از سرتاسر دنیا است. انگلیس با داشتن بیش از ۵۰۰،۰۰۰ دانشجوی بینالمللی، دومین مرکز تحصیل در جهان( پس از ایالات متحده) است و این رقم بالای دانشجوپذیری را مدیون شهرت جهانی دانشگاههایش است. ۷۱ دانشگاه انگلیس در رتبهبندی QS جهانی دانشگاهی در سال ۲۰۱۸ (تنها ایالات متحده از این تعداد بیشتر است) قرار دارند. انگلیس در حال حاضر دارای ۴ دانشگاه است که در بین ۱۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. تحصیل در انگلیس یکی از بهترین انتخابها برای دانشجویانی است که قصد تحصیل در دانشگاههای تراز اول دنیا به همراه یک زندگی لوکس و با کیفیت دارند، است علیرغم رأی عدم اطمینان پس از رفراندوم ملی در مورد عضویت اتحادیه اروپا در ماه ژوئن ۲۰۱۶، دانشگاههای انگلیس بر تلاش خود برای ادامه پذیرش دانشجویان از سراسر اتحادیه اروپا و کل دنیا تأکید دارند. در واقع، این کشور، میزبان بسیاری از جوامع مختلف دانشگاهی و بینالمللی در سراسر جهان است و این برای بسیاری از افراد، انگیزه مهمی برای درخواست تجدیدنظر بهمنظور تحصیل در انگلیس است. ادامه تحصیل در انگلیس در مقاطع عالی در هر یک از ایالتهای تشکیلدهنده آن( انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی) متفاوت است، هرچند این سیستمها نسبتاً مشابه یکدیگر هستند.
این ارقام برای دانشجویان بینالمللی متغیر است و از ۱۰ هزار پوند (۱۴۱۳۰ دلار) شروع شده و به رقم ۳۸ هزار پوند (۵۳۷۰۰ دلار) می رسد و برای دانشجویان پزشکی حتی بالاتر نیز است. عموماً رشتههای علوم اجتماعی و انسانی کمترین شهریهها را دارند، در حالی که رشتههای آزمایشگاهی و درمانگاهی شدیداً گرانتر هستند. اگر این شهریهها را با میانگین هزینههای زندگی در انگلیس (در حدود ۱۲۲۰۰ پوند یا ۱۶۹۵۰ دلار) ترکیب کنید، خواهید دید که این هزینهها تا چه حدی سرسامآور میشوند. هزینه کلی میانگین تحصیل در انگلیس در حدود ۲۲۲۰۰ پوند (۳۱۳۸۰ دلار) در سال تخمین زده میشود که اگر در لندن زندگی کنید، این مبلغ بیشتر نیز خواهد شد.
در این نوشته قصد داریم تا براساس رتبهبندی دانشگاههای برتر جهان QS، بهترین دانشگاه های بریتانیا در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ را معرفی کنیم. لیست تهیه شده از بهترین دانشگاه های بریتانیا به تفکیک رشته و موضوع میباشد.
رتبهبندی داخلی و خارجی بهترین دانشگاه های بریتانیا
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2019
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۵ جهانی University of Oxford
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۶ جهانی University of Cambridge
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۸ جهانی Imperial College London
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۱۰ جهانی University College London UCL
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۱۸ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۲۹ جهانی The University of Manchester
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۳۱ جهانی King’s College London
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۳۸ جهانی London School of Economics and Political Science LSE
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱ جهانی University of Bristol
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۵۴ جهانی The University of Warwick
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۶۹ جهانی University of Glasgow
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۷۴ جهانی Durham University
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۷۵ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۷۹ جهانی University of Birmingham
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۸۲ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۹۳ جهانی University of Leeds
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۹۶ جهانی University of Southampton
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۹۷ جهانی University of St Andrews
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۱۱۹ جهانی Queen Mary University of London
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۱۳۱ جهانی Lancaster University
رتبه ۲۱ بریتانیا رتبه ۱۳۴ جهانی University of York
رتبه ۲۲ بریتانیا رتبه ۱۴۱ جهانی Newcastle University
رتبه ۲۳ بریتانیا رتبه ۱۴۵ جهانی Cardiff University
رتبه ۲۴ بریتانیا رتبه ۱۵۴ جهانی The University of Exeter
رتبه ۲۵ بریتانیا رتبه ۱۵۸ جهانی University of Bath
رتبه ۲۶ بریتانیا رتبه ۱۶۴ جهانی University of Liverpool
رتبه ۲۷ بریتانیا رتبه ۱۷۲ جهانی University of Aberdeen
رتبه ۲۸ بریتانیا رتبه ۱۸۰ جهانی Queen’s University Belfast
رتبه ۲۹ بریتانیا رتبه ۱۹۵ جهانی University of Reading
رتبه ۳۰ بریتانیا رتبه ۲۱۸ جهانی Loughborough University
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای فنی و مهندسی
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۳ جهانی University of Cambridge
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۶ جهانی Imperial College London
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۸ جهانی University of Oxford
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۵۳ جهانی The University of Manchester
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۵۸ جهانی University College London UCL
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۷۳ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۱۰۶ جهانی University of Southampton
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۱۱۹ جهانی University of Birmingham
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۱۱۹ جهانی University of Bristol
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۱۲۱ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۱۲۴ جهانی University of Leeds
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۱۳۳ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۱۳۵ جهانی King’s College London
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۳۷ جهانی The University of Warwick
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۵۰ جهانی University of Glasgow
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۱۵۲ جهانی University of Bath
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۱۸۴ جهانی Newcastle University
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۱۸۹ جهانی Loughborough University
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۱۹۸ جهانی University of Strathclyde
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۲۰۰ جهانی Queen Mary University of London
رتبه ۲۱ بریتانیا رتبه ۲۰۶ جهانی Cranfield University
رتبه ۲۲ بریتانیا رتبه ۲۱۵ جهانی University of Surrey
رتبه ۲۳ بریتانیا رتبه ۲۱۶ جهانی Cardiff University
رتبه ۲۴ بریتانیا رتبه ۲۱۶ جهانی Durham University
رتبه ۲۵ بریتانیا رتبه ۲۲۳ جهانی University of Liverpool
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای پزشکی
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۲ جهانی University of Oxford
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۳ جهانی University of Oxford
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۱۰ جهانی University College London UCL
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۱۱ جهانی Imperial College London
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۱۵ جهانی King’s College London
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۲۱ جهانی London School of Hygiene and Tropical Medicine
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۲۱ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۴۰ جهانی University of Glasgow
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۴۱ جهانی The University of Manchester
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Queen Mary University of London
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Birmingham
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Bristol
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Southampton
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Cardiff University
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Newcastle University
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Aberdeen
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Dundee
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Leeds
رتبه ۲۱ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Leicester
رتبه ۲۲ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Liverpool
رتبه ۲۳ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی Queen’s University Belfast
رتبه ۲۴ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی St George’s, University of London
رتبه ۲۵ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی The University of Warwick
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای دندانپزشکی
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۲ جهانی King’s College London
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۸ جهانی University College London UCL
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۱۹ جهانی University of Birmingham
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۲۲ جهانی The University of Manchester
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۴۰ جهانی Newcastle University
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای مدیریت و تجارت
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۳ جهانی London Business School
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۷ جهانی University of Cambridge
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۸ جهانی University of Oxford
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۹ جهانی London School of Economics and Political Science LSE
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۲۴ جهانی The University of Warwick
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۳۴ جهانی The University of Manchester
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۳۵ جهانی Imperial College London
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی City, University of London
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Cranfield University
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Lancaster University
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Bath
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Strathclyde
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Aston University
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Cardiff University
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Durham University
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی King’s College London
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Oxford Brookes University
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University College London UCL
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای معماری
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۲ جهانی University College London UCL
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۷ جهانی Manchester School of Architecture
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۸ جهانی University of Cambridge
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۳۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۴۳ جهانی University of Reading
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۴۶ جهانی Cardiff University
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Loughborough University
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Newcastle University
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی Oxford Brookes University
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Bath
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Liverpool
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Salford
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Glasgow
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای علوم کامپیوتری
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۵ جهانی University of Cambridge
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۷ جهانی University of Oxford
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۱۲ جهانی Imperial College London
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۲۸ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۳۲ جهانی University College London UCL
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی King’s College London
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Manchester
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Glasgow
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Southampton
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Lancaster University
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی London School of Economics and Political Science LSE
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی The University of Warwick
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Birmingham
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Bristol
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of York
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی Queen Mary University of London
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۲۰۱-۲۵۰ جهانی Newcastle University
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۲۰۱-۲۵۰ جهانی University of Leeds
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای مهندسی مکانیک، هوافضا و ساخت و تولید
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۳ جهانی University of Cambridge
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۷ جهانی University of Oxford
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۸ جهانی Imperial College London
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۳۸ جهانی The University of Manchester
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۴۵ جهانی Cranfield University
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Bath
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Bristol
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Southampton
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Loughborough University
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University College London UCL
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Birmingham
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Glasgow
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Leeds
رتبه ۱۶ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Liverpool
رتبه ۱۷ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی King’s College London
رتبه ۱۸ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی Queen Mary University of London
رتبه ۱۹ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی Swansea University
رتبه ۲۰ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی The University of Warwick
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای مهندسی برق و الکترونیک
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۴ جهانی University of Cambridge
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۵ جهانی Imperial College London
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۷ جهانی University of Oxford
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۴۳ جهانی The University of Manchester
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University College London UCL
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Southampton
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی King’s College London
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Birmingham
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Bristol
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Strathclyde
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Surrey
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۵۱-۲۰۰ جهانی Heriot-Watt University
رتبهبندی داخلی و جهانی بهترین دانشگاه های بریتانیا براساس QS World University Rankings 2018 برای رشتههای مهندسی عمران و سازه
رتبه ۱ بریتانیا رتبه ۲ جهانی University of Cambridge
رتبه ۲ بریتانیا رتبه ۳ جهانی Imperial College London
رتبه ۳ بریتانیا رتبه ۱۶ جهانی University of Oxford
رتبه ۴ بریتانیا رتبه ۴۰ جهانی The University of Manchester
رتبه ۵ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Nottingham
رتبه ۶ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Sheffield
رتبه ۷ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University College London UCL
رتبه ۸ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی The University of Edinburgh
رتبه ۹ بریتانیا رتبه ۵۱-۱۰۰ جهانی University of Leeds
رتبه ۱۰ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Cardiff University
رتبه ۱۱ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Heriot-Watt University
رتبه ۱۲ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Loughborough University
رتبه ۱۳ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی Newcastle University
رتبه ۱۴ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Bath
رتبه ۱۵ بریتانیا رتبه ۱۰۱-۱۵۰ جهانی University of Birmingham

بررسی بازار کار در بریتانیا
بازار کار در انگلیس رقابتی است و موفقیت شما در پیدا کردن کار بستگی به نوع کاری که شما دنبال آن هستید دارد. فرصت های شغلی در انگلیس فوق العاده متنوع است و فرصت های شغلی برای پیدا کردن آسان است. با نرخ بیکاری ۵٫۶٪، انگلستان یکی از پایین ترین نرخ بیکاری در اروپا را داراست. بازار کار برای فارغ التحصیلان در بسیاری از رشته ها بالا است و کمبود مهاجران ماهر در بخش های خاصی مانند مهندسی و تخصص پزشکی وجود دارد.
نرخ حداقل دستمزد ملی در هر ساعت ۶٫۷۰ پوند برای کارگران ۲۱ سال و بالاتر است. بسته به نوع شغل، صنعت ومحل کار حقوق ها بسیار متفاوت است. حقوق کارگران در انگلیس به حقوق عمومی آنها تحت قانون و قرارداد کار آنها بستگی دارد. قرارداد استخدام تنها می تواند حقوق کارگری را بیشتر کند.
قوانین کار در انگلستان
به کار گرفتن کودکان زیر ۱۶ سال جرم محسوب می شود. جوانان زیر ۱۸ سال ممکن است نرخ پایین تر از ۴٫۷۵ دلار آمریکا در هر ساعت را دریافت کنند. در حال حاضر حدود ۱٫۵ میلیون کارگر بریتانیا حداقل دستمزد را دریافت می کنند. قانون کار جدید که در سال ۱۹۹۹ اعمال شد، حداکثر هفته کاری ۴۸ ساعته را ایجاد کرد. با این حال، میانگین هفته کار در انگلیس برای اکثر کارگران بین ۳۷٫۵ تا ۴۰ ساعت است. افرادی که در بخش مالی مشغول به کار هستند، ساعات کوتاهتری دارند، در حالیکه کسانی که در ساخت و ساز و سایر انواع کار دستی کار می کنند هفته ها بیشتر کار می کنند.
کارگران نیز پس از ۴ ساعت کار هر روز و حداقل یک روز در هفته دوره های استراحت اجباری را دریافت می کنند. قوانین مشمول پرداخت اضافی برای کار اضافه کاری می شوند. علاوه بر این، قوانین ملی مستلزم آن است که کارگران تمام وقت حداقل ۴ هفته تعطیلات در هر سال دریافت کنند
قوانین بیمه
به محض شروع کار در انگلیس، باید برای شماره بیمه ملی ثبت نام کنید. همه کارکنان انگلستان مستلزم پرداخت مالیات بر درآمد و حقوق بازنشستگی هستند. اگر شما در استخدام رسمی هستید، مالیات به طور خودکار از دستمزد شما کسر می شود.
شما ملزم به پرداخت مشارکت بیمه ملی (NI) برای ایجاد حق بیمه برای مزایای دولتی هستید. مبلغی که پرداخت می کنید بستگی به میزان درآمد شما و نوع اشتغال شما دارد. کارگران مشغول به کار باید سوابق درآمد و هزینه خود را نگه دارند و یک بازپرداخت مالیات سالانه را پر کنند.
برای یافتن شغل های پاره وقت یا تمام وقت می توان با مراجعه به سایت های معتبر و یافتن کارفرمایان کار موردنظر را پبدا کرد.
کار برای دانشجویان در بریتانیا
کار در انگلیس برای دانشجویان بین الملل دوره های کارشناسی و بالاتر می توانند ۲۰ ساعت در هفته باشد. در ایام کریسمس و تعطیلات می توانند ساعات بیشتری کار کنند. البته لازم به ذکر است که توصیه دانشگاه ها به دانشجویان ۱۶ ساعت کار در هفته است. و حداقل دستمزد ۶٫۷۰ پوند در هرساعت است.
دانشجویان می توانند با توجه به علاقه ی شخصی خود فرصت های شغلی در بخش های مختلف صنعت را پیدا کنند. اما بعضی از مشاغل نظیر کار در رستوران ها، فروشگاه ها، بارها فراوانی بیشتری دارند. بعضی از مشاغل مورد نیاز دانشگاه ها از طریق انجمن های دانشجویی اعلام می شود.
مهمترین مزایای کار کردن برای دانشجویان استقلال مالی و پوشش کمی از هزینه ها، بالا بردن مهارت و دانش شخصی، آشنا شدن با محیط کار و کارفرمایان و … می باشد
برای یافتن کار پاره وقت دانشجویان می توانند با استفاده از روش های زیر اطلاعات مفیدی بدست آورند.
مراجعه به وبسایت دانشگاه ها و دادن ایمیل در قسمت مشاغل پاره وقت
بازدید از نمایشگاه مشاغل پاره وقت و داوطلبانه که در ابتدای ترم اول هرسال برگزار می شود.
دنبال کردن رسانه های جمعی واینترنت
مراجعه به وبسایت های کاریابی که می تواند بسیار مفید باشد.
بازنشستگی
تقریبا تمام کارگران نیز به حداقل چهار هفته حقوق بازنشستگی سالانه، حقوق بیمار، مزد و دوران پدر و مادر حق دارند. همه کارفرمایان وظیفه دارند مراقبت از سلامت و ایمنی همه کارکنان خود را انجام دهند.
سرمایه گذاری در بریتانیا
سرمایه گذاری در انگلستان و روش های متنوع مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایهگذاری در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. اما با توجه به قوانین کشور انگلستان با چه میزان از سرمایه گذاری در این کشور میتوان به اقامت و تابعیت آن دست یافت؟ سرمایه گذاری در انگلستان شامل چه شرایطی می باشد؟ کدام یک از روش های سرمایه گذاری در انگلستان منجر به اخذ اقامت در این کشور میشود؟ آیا با خرید بیزینس در انگلیس می توان اقامت این کشور را کسب نمود؟ سوالاتی از این قبیل سبب گردید تا بتوانیم سرمایه گذاری در انگلستان را از جهات مختلف مورد بحث و بررسی قرار دهیم به همین دلیل سعی گردیده در این مقاله به صورت ساده و خلاصه اصلی ترین نکات پیرامون آن را خدمت شما دوستان گرامی ارائه دهیم. همواره سرمایه گذاران بسیاری علاقه مند به سرمایه گذاری در انگلستان هستند تا به راحتی بتوانند فعالیت تجاری بسازیی در سطح بین المللی داشته باشند. بنابراین پیشنهاد می گردد افرادی که قصد سرمایه گذاری در انگلستان را دارند در ابتدا با افزایش اطلاعات خود در باب شرایط و قوانین سرمایه گذاری در انگلستان اقدام به این امر نمایند
سرمایه گذاری در انگلستان برای متقاضیان که به دنبال گسترش فعالیت های تجاری خود در بازارهای اروپایی می باشند یک گزینه بسیار ایده آل است چرا که کشور انگلستان به عنوان رهبران مشاغل تجاری در بازارهای اتحادیه اروپا شناخته شده می باشد. سرمایه گذاری در انگلستان این امکان را به شرکتهای ثبت شده در این کشور می دهد که بتوانند فرصت های گسترده ای را در سطح جهان به دست آورند و بازدهی بالای آن سبب شده تا انگلستان به عنوان یک مقصد جذاب برای سرمایهگذاری در این کشور تبدیل شود. از دلایل مهم سرمایه گذاری در این کشور می توان اشاره داشت به:
یکی از آسان ترین مکان هایی که می توان اداره یک تجارت اروپایی را در دست داشت. کشور انگلستان در رتبه بندی بانک های جهانی توانست در اروپا رتبه یک و در جهان رتبه ششم را در فعالیت های تجاری به دست آورد.
کشور انگلستان به عنوان یک رهبر جهانی در نوآوری اقتصادی شناخته شده است. همچنین این کشور به دلیل وجود پایگاه های تحقیقاتی با کیفیت بالا و در لیست پر بازدید ترین مکان های تجاری در نوآوری اقتصادی توانسته رتبه دوم در جهان را به دست آورد.
علاوه بر موارد بالا افرادی که تمایل به خرید ملک در انگلستان را دارند باید در نظر داشته باشند که ثبت املاک در انگلستان در مقایسه با ایتالیا، ایرلند، فرانسه و آلمان به مراتب آسان تر است.
لازم به ذکر است که یکی دیگر از بزرگترین مراکز مالی جهان در کشور انگلستان و در شهر لندن واقع شده است.
برای داشتن یک سرمایه گذاری امن توجه به استاندارد های سرمایه گذاری دارای اهمیت است. این استاندارها مشخص می کنند که سرمایه گذاری در کدام کشور ها از امنیت بالاتری برخوردار است. یکی از مهمترین مسائل در راستای بررسی استاندارد های سرمایه گذاری خطر سلب مالکیت در کشور انگلستان می باشد. قطعاً کشور انگلستان با توجه به نظام قضایی بسیار قوی توانسته سرمایه گذاران بسیاری را به سمت خود جذب کند و افراد می توانند بدون دغدغه و نگرانی اقدام به سرمایه گذاری در این کشور نمایند. در نمودار زیر می توانید مشاهده کنید که خطر سلب مالکیت در کشور انگلستان در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
به طور کلی سرمایه گذاران بدون در نظر گرفتن تابعیت خود می تواند اقدام به سرمایه گذاری در انگلستان نمایند. از دیگر موارد مهم جهت بررسی استاندارد های سرمایه گذاری در انگلستان می توان به شاخصهای فساد اقتصادی در انگلستان اشاره داشت. به دست آوردن اطلاعات مکفی و آگاهی از موارد اعلام شده نقش بسزایی در ایجاد کسب و کار، تجارت و سرمایه گذاری در انگلستان برای متقاضیان در بر خواهد داشت.
ویزای سرمایه گذاری انگلیس از طریق خرید ملک
سرمایه گذاری در انگلستان از طریق خرید ملک برای افراد خارجی حتی اگر در انگلستان هم زندگی نکند امکان پذیر و مقدور می باشد اگر چه افرادی که کمتر از 2 سال در انگلستان اقامت داشته باشند ممکن است با شرایط سخت گیرانه تری روبرو باشند. گفته می شود که خرید ملک در انگلستان برای افراد خارجی بهتر است که از طریق سرمایه نقد صورت پذیرد و این یعنی نیازی به درخواست وام نباشد زیرا ممکن است درخواست چنین وامهایی در کشور انگلستان برای افراد خارجی کاری بس دشوار تلقی شود. بنابراین اگر به دنبال خرید ملک و سرمایه گذاری در انگلستان می باشید مهم است که درک کاملی از بازار ملک در انگلستان و سرمایه و بودجه مکفی برای خرید ملک را داشته باشید. در این قسمت ما به اصول و مبانی موجود در بازار ملک در انگلستان می پردازیم چرا که به طور کلی نمیتوان گفت همچنان خرید ملک در انگلستان هنوز به عنوان یک سرمایه گذاری ایده آل محسوب می شود؟
طی تحقیقات انجام شده مشخص گردید که طی یک نوسانات خفیف و در بازه زمانی کوتاه مدت سرمایه گذاری از طریق خرید ملک نزول پیدا کرد، اما کشور انگلستان مجدد توانست به عنوان یک کشور پیشرو در بازار سرمایه گذاری بر روی ملک در سال 2018 در اروپا معرفی شود. به طور کلی قیمت ملک در انگلستان از هر کشور دیگری در اوپا گران تر است و میانگین هزینه ها در هر متر مربع را می توانید در جدول زیر مشاهده فرمایید.
قیمت آپارتمان در انگلستان
قیمت هر متر مربع در مرکز شهر 4251.90
قیمت هر متر مربع در خارج از مرکز شهر 2841.44
سرمایه گذاری در انگلستان از طریق ثبت شرکت در انگلستان
یکی از مهمترین نقاط قوت کشور انگلستان جهت جذب سرمایه گذاران خارجی اقتصاد قوی این کشور می باشد. اقتصاد انگلستان به عنوان یکی از لیبرال ترین اقتصادها در اروپا به عنوان یک محیط تجاری تلقی می شود. لازم به ذکر است که در فهرست تجارت جهانی از نظر بانک های بین المللی در سال ۲۰۱۸ کشور انگلستان توانست جز ۷ کشور اول دنیا محسوب شود. به طور مثال برای راه اندازی یک تجارت و یک کسب و کار به طور میانگین ۱۳ روز در کشور انگلستان زمان نیاز می باشد در حالی که برای راه اندازی کسب و کار در کشورهای اروپایی میانگین ۳۲ روز زمان نیاز می باشد. سرمایه گذاری در انگلستان از طریق ثبت شرکت به سه طریق امکان پذیر می باشد.
ویزای INNOVATOR
متقاضیانی که شهروند خارج از اتحادیه اروپا می باشند و قصد دارند در کشور انگلستان تجارتی را راه اندازی نمایند می توانند از طریق این ویزا اقدام نمایند. افراد می توانند با ارائه یک طرح نوآورانه در تجارتی که در انگلستان وجود ندارد اقدام به سرمایه گذاری با مبلغ 50 هزار پوند می نمایند. در واقع در این روش امکان خرید بیزینس در انگلیس وجود ندارد و باید طرحی ارائه شود که تا کنون در این کشور اجرا نشده است.
سرمایه گذاران باید یک ایده تجاری جدید ارائه دهند که در نهادهای مورد نظر کشور انگلستان مورد ارزیابی قرار گیرد و باید به تائید برسد و در صورتی که عملی بودن طرح تجاری به اثبات برسد نامه ای برای متقاضیان ارسال می گردد تا آنان بتوانند در باب طرح خود توضیحات تکمیلی را ارائه دهند. علاوه بر آن متقاضیان باید ثابت کنند که درآمد مکفی برای حمایت از خود در انگلستان را دارند. برای این موضوع متقاضیان باید حداقل 945 پوند در حساب بانکی خود داشته باشند. در این راستا متقاضیان برای ایجاد کسب و کار در انگلستان باید حداقل 50 هزار پوند سرمایه داشته باشند. اعضای خانواده برای مهاجرت از طریق Innovator visa شامل همسر و فرزندان 18 سال می شود. البته فرزندان بالای 18 سال نیز که در حال حاضر به خانواده وابسته می باشند می توانند از طریق این ویزا اقدام به مهاجرت نمایند.
ویزای START-UP
برای کسب ویزای Start-up در انگلستان باید یک طرح تجاری یا بیزنس پلن خلاق و نوآورانه ارائه دهید که پیش تر در این کشور اجرا نشده باشد. انگلستان لیستی از مؤسسات مورد تایید که شامل دانشگاه ها یا مراکز تجاری حامی کارآفرینی است، ارائه داده است، که طرح تجاری شما باید مورد حمایت این مؤسسات قرار بگیرد. علاوه بر این شما باید در سطح B2 به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید و در 90 روز گذشته حداقل 945 پوند در حساب بانکی خود داشته باشید.
این نوع ویزا به مدت 2 سال صادر می شود و قابل تمدید نیست. برای تمدید اقامت خود باید نوع ویزا را تغییر دهید.
پیش تر ویزای کار آفرینی در انگلستان وجود داشت که با سرمایه گذاری 200 هزار پوندی قابل کسب بود. روش سرمایه گذاری 200 هزار پوندی در انگلستان از 29 مارچ 2019 بسته شده است و امکان اقدام از این روش دیگر وجود ندارد.
سرمایه گذاری در انگلستان از طریق خرید اوراق قرضه دولتی در انگلستان
از سال ۲۰۰۸ دولتی انگلستان برنامه ای را برای سرمایهگذاران خارجی معرفی کرد. انگلستان با هدف توانمندسازی اقتصاد کشور خود با سرمایه خارجی توانست شرایط اقتصادی در کشور خود را توسعه دهد و در کنار این موضوع سرمایه گذاران خارجی و اعضای خانواده آنها میتوانند با سرمایهگذاری در کشور انگلستان مجوز اقامت و تابعیت این کشور را به دست آورند. در این روش سرمایه گذاران می توانند با خرید حداقل 2 میلیون پوند اوراق قرضه و یا با سرمایه گذاری در شرکت های ثبت شده در انگلستان اجازه اقامت برای کل خانواده خود را ظرف مدت ۸ هفته دریافت نمایند. متقاضیان باید توجه داشته باشند که حداقل سه ماه قبل از درخواست اقامت سرمایه معادل ۲ میلیون پوندی خود را در حساب بانکی نگه دارند.
اقامت انگلستان از طریق سرمایه گذاری ۲ میلیون پوندی برای خانواده شامل افراد زیر است:
گرفتن اقامت فرزندان زیر ۱۸ سال
متقاضیان باید دقت داشته باشند که در این نوع اقامت مشارکت والدین سرمایه گذار امکان پذیر نمی باشد حتی اگر کاملاً به آنها وابسته باشند.
از الزامات سرمایهگذاری در کشور انگلستان می توان به این موارد اشاره نمود:
• افراد باید بالای ۱۸ سال باشند
• ارائه عدم سابقه کیفری
• تایید منابع سرمایه لازم
در این بخش سرمایه گذاران می توانند پس از ۵ سال اقامت دائم و پس از 6 سال تابعیت کشور انگلستان را به دست آورد.
مزایای مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایه گذاری
یکی از مزایای سرمایه گذاری در انگلستان پروسه زمانی ثبت شرکت و خرید ملک در این کشور می باشد چرا که به طور تقریبی میتوان گفت سرمایه گذاری در انگلستان کمتر از دو هفته زمان بر خواهد بود به طوری که میانگین زمان لازم برای سرمایه گذاری در کل اتحادیه اروپا حداقل 20 الی 30 روز زمان بر است. سرمایه گذار اصلی می تواند اعضای خانواده خود را که شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال می باشد به صورت همزمان در کشور انگلستان همراهی کند و حتی در برخی موارد و جز استثنائات فرزندان بالای ۱۸ سال در صورت اثبات وابستگی به خانواده می تواند در کنار خانواده حضور به عمل آورند. سرمایه گذاری در انگلستان از طریق ثبت شرکت و یا از طریق خرید اوراق قرضه منجر به اخذ اقامت دائم و در نهایت منجر به اخذ پاسپورت این کشور می باشد.
سرمایه گذاری در انگلستان و معایب آن
همانطور که بیشتر مطالعه کردید سرمایه گذاری در انگلستان دارای مزایای بسیار همچنین از نظر برخی از متقاضیان دارای معایبی می باشد. از معایب سرمایه گذاری در انگلستان می توان به عدم اخذ اقامت از طریق خرید ملک اشاره کرد. از دیگر معایب مورد نظر جهت سرمایه گذاری در انگلستان می توان به هزینه ها و سرمایه های مورد نیاز بسیار بالا اشاره کرد. علاوه بر آن مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و مالیات برای شرکتهای خصوصی از دیگر عوامل مهم که می توان به عنوان معایب سرمایه گذاری در انگلستان اشاره کر
.
گرفتن پناهندگی در انگلیس
همان طور که مستحضر هستید کشور انگلستان یکی از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت می باشد و سالانه افراد زیادی از روش های مختلف برای اخذ اقامت و تابعیت این کشور ایده آل اقدام می نمایند. براساس آمار پناهندگی در انگلستان در سال ۲۰۰۲ تعداد پناهندگان به اوج خود رسید. پس از آن در سال ۲۰۱۶ به ۳۰۷۴۷ نفر کاهش یافته و در سال ۲۰۱۸ در ۲۹۳۸۰ بوده است که در نمودار زیر قابل ملاحظه می باشد:
مساحت کشور انگلستان ۱۳۰٫۳۷۹ کیلومتر مربع است که با توجه به آخرین آمار دارای جمعیت حدودی ۵۴٫۷۹۰٫۰۰۰ نفر می باشد. بزرگترین شهر این کشور لندن است که پایتخت انگلستان شناخته می شود. به دلیل اینکه زبان رسمی آن ها انگلیسی است خیلی از افراد تمایل به مهاجرت به این کشور را دارند. همان طور که می دانید از شش روش تحصیل، کار، سرمایه گذاری، پناهندگی، تولد و ازدواج امکان مهاجرت به کشور انگلستان وجود دارد. بر اساس قوانین پناهندگی در انگلستان یکی از روش های مهاجرت به این کشور، پناهندگی می باشد. باید گفت که شاید بیش از نود درصد افرادی که می خواهند در انگلستان به عنوان یک پناهنده اقامت بگیرند از قوانین پناهندگی در انگلستان بی خبرند و همچنین مجبور هستند که در این مورد عمدتا با افرادی که صلاحیت انجام این پروسه ها را ندارند مشورت نمایند که می تواند این مسیر از را بیش از پیش دشوار نماید. در میان راه هایی که برای مهاجرت به انگلستان وجود دارد دولت این کشور راه های دیگری که در قسمت فوق به آن ها اشاره شد را برای اخذ اقامت بدون نیاز به قوانین پناهندگی در انگلستان برای مهاجران ایرانی باز گذاشته است. در ادامه خطراتی که در این مسیر پیشرو خواهید داشت و روش های جایگزین برای مهاجرت به انگلستان را خواهیم پرداخت.
قوانین پناهندگی در انگلستان و کنوانسیون ژنو
اگر شخصی در معرض آزار و اذیت در کشور خود قرار گیرد، ممکن است به خارج از کشور برود و در کشور دیگری درخواست پناهندگی کند. اعطای “پناهندگی” به معنای اعطای اجازه برای اقامت در کشور دیگر به دلیل خطر آزار و اذیت متقاضی در وطن اوست. از نظر حقوقی و قوانین پناهندگی در انگلستان ، شخصی که در انگلستان درخواست پناهندگی کرده و منتظر تصمیم گیری درباره آن ادعا است، یک پناهجو خوانده می شود. حال قانون اداره مهاجرت انگلستان در مورد قوانین پناهندگی در انگلستان و شرایط مورد نیاز برای پناهندگی در انگلستان چنین می باشد. در اولین قدم باید به اثبات برسد که شما در کشوری که زندگی می کنید جانتان در خطر می باشد و نمی توانید در آنجا بمانید و
عواملی که می تواند اثبات گر این موضوع باشند از این قبیل هستند:
نژاد
دین
ملیت
افکار و مواضع سیاسی بریتانیا
می توانند به صورت مستقیم از عوامل اصلی برای واجد شرایط بودن پناهندگی در انگلستان لحاظ گردد و هر چیز دیگری که به دلیل وضعیت اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و یا سیاسی تان، شما را در کشور خود تهدید کند حتی عواملی از قبیل:
جنسیت
هویت جنسیتی یا گرایش جنسی خاص(هم جنسگرایی)
نیز می تواند از عوامل واجد شرایط شدن به حساب آید.
خطرات پناهندگی در انگلستان
افرادی که بر اساس قوانین پناهندگی در انگلستان تصمیم به مهاجرت به انگلستان دارند، بهتر است قبل از هر اقدامی تمام نکات مربوطه، خطرات و ریسک ها را در نظر بگیرند. با توجه به آماری که از سمت سازمان بین المللی حقوق بشر به انتشار در آمده است، روش پناهندگی به انگلستان یکی از پرخطرترین مسیرهای موجود برای مهاجرت به این کشور است. متاسفانه سالیانه افراد بسیاری با عدم آگاهی در این مسیر قدم می گذارند و خطرات جبران ناپذیری را تجربه می کنند. افرادی که از روش های پناهندگی به انگلستان اقدام می کنند؛ اکثرا از راه های آبی و قایق توسط قاچاقچیان در این مسیر قدم می گذارند که غالبا یا توسط قاچاقچی کشته می شود و یا مورد سوءاستفاده قرار می گیرند و جان مال خود را از دست می دهند. افراد قاچاقچی که به اصطلاح افراد سودجو نامیده می شوند در هیچ کجا اطلاعاتی از شما و خودشان به جا نمی گذارند. حتی اگر شما این مسیر پرخطر را بگذرانید و به انگلستان هم برسید در کمپ ها شرایط بسیار نا به سامانی وجود دارد که مورد آزار و اذیت و سوء استفاده قرار خواهید گرفت. افرادی که از بر اساس قوانین پناهندگی در انگلستان اقدام می کنند با حس کردن مسیر پرخطر دیگر امکان بازگشت به کشور خود را نخواهند داشت. اگر به کشور خود باز گردند مورد بازخواست قرار خواهند گرفت و دیگر در جامعه از نظر شخصیتی و وجهه اجتماعی شرایط ناخوشایندی خواهند داشت. شما می توانید برای اینکه با آرامش خاطر قدم بگذارید از روش های قانونی برای مهاجرت به انگلستان اقدام فرمایید.
مراحل پناهندگی در انگلستان
برای بررسی مراحل پناهندگی در انگلستان ابتدا می بایست که قوانین حاکم بر کشور درخواست کننده را در انگلستان در نظر گرفت. در برخی از موارد درخواست شما ممکن است مردود شود از جمله:
شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشید .
قبل از ورود به خاک انگلستان از یک کشور دیگر برای ورود به اتحادیه اروپا اقدام کرده اید و سپس خاک انگلستان وارد شده اید .
پناهنده می تواند اعضای خانواده خود را در کنار خود داشته باشد. همسر و فرزندان زیر هجده سال به عنوان همراه پناهنده پذیرفته می شوند و می تواند در کنار او باشند اما در مورد تقاضای پناهندگی به عنوان یک شخص مستقل رفتار می گردد. مراحلی که بر اساس قوانین پناهندگی انگلیس باید بگذرانید به شرح زیر می باشد:
برای ثبت درخواست پناهندگی خود با یک مامور اداره مهاجرت ملاقات خواهید داشت
شما می توانید به محض ورود به خاک انگلستان درخواست پناهندگی نمائید
در ابتدا از شما باید عکس بگیرید
انگشت نگاری صورت گیرد
در مصاحبه ای اعلام نمائید که چه کسی هستید و از کجا آمده اید؟
از شما سوال می شود که چرا می خواهید در انگلستان پناهنده شوید و می توانید برای اثبات این موضوع مدارک کتبی ارائه نمائید .
در صورتی که شما و یا خانواده تان دارو مصرف می نمائید می بایست به مسئولین اطلاع دهید
شما می توانید فردی که قرار است با شما مصاحبه کند را انتخاب نمائید مرد یا زن باشد که البته شاید در دسترس نباشد
پناهندگی در مرز انگلیس
شما باید از یک افسر نیروی مرزی درخواست پناهندگی کنید.
درخواست شما پس از ثبت به شما نشان داده می شود و می توانید مترجم هم داشته باشید
در صورت اخذ مجوز ورود به انگلستان ، می توانید با یک بازپرس پناهندگی ملاقات کرده و درخواست خود را ارائه دهید
اعلام همراهان ( همسر و فرزندانی که با شما اعلام پناهندگی می کنند)
در صورت عدم رزرو وقت مصاحبه به احتمال زیاد از پذیرش شما امتناع می شود
نیازی به حضور شما برای اجازه زندگی روزمرگی نیست اما باید طبق قوانین پناهندگی در انگلستان رفتار نمائید
برای سفر به شما کمک مالی نمی شود .
پس از درخواست به اداره پلیس شما را بازداشت می کنند و در محل های مشخص شده برای حضور و اقامت پناهندگان انتقال داده می شود؛ مگر اینکه از قبل در مرکز پناهندگی ثبت نام کرده باشید. همچنین در برخی موارد شما می توانید بازداشت نشوید و در کمپ نمانید مثلا کودک باشید، پیر و سالخورده، دارای خانواده و فرزند و یا باردار باشید و یا به عنوان یک قربانی قاچاق انسان باشید، مدارکی برای اثبات شکنجه شدن در وطن تان باید ارائه دهید و یا اگر از یک بیماری جسمی و یا روحی رنج می برید که برای دیگران خطر دارید، باید ثابت کنید. طبق قوانین پناهندگی در انگلستان شخص نمی تواند بدون هماهنگی قبلی در مراجع حاضر شود؛ در این صورت احتمال بازداشت او وجود دارد .باید شما به مدت ۶ماه یا بیشتر منتظر بمانید تا جواب درخواست شما اعلام شود.
کیس های پناهندگی در انگلستان
براساس قوانین پناهندگی در انگلستان پشتیبانی و موافقت با درخواست پناهندگی در این کشور بر سه بخش تقسیم می شود که به شرح زیر می باشد:
طبق کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۵۱ در رابطه با وضعیت پناهندگان، پناهجویان باید نشان دهند که به دلیل نژاد، مذهب، ملیت، عقیده سیاسی یا عضویت در یک گروهی خاص اجتماعی، از ترس، آزار و اذیت مورد حمایت کشور خود قرار نمی گیرند. بنابراین حتی اگر پناهجو در گذشته صدمات وحشتناکی را متحمل شده باشد، به منظور پیشگیری از خطر اتفاقی که در آینده برای وی رخ می دهد، بر اساس قوانین پناهندگی در انگلستان اعلام پناهندگی می کند.
همچنین این امکان برای شخص درخواست کننده وجود دارد که علیرغم رای منفی اولیه درخواستش در انگلستان باقی بماند که این موضوع در صورتی قابل اجراست که شخص درخواست کننده گمان کند براساس کنوانسیون اروپایی حقوق بشر مصوب ۱۹۵۰ (ECHR) مشمول وضعیت پناهندگی می باشد. که به این وضعیت، مطالبه حقوق بشر نیز گفته می شود. کنوانسیون اروپایی حقوق بشر شامل تعدادی ماده قانون در زمینه حفاظت از پناهجویان است. اکثر درخواست های متقاضیان پناهندگی بر اساس ماده ۳ این قانون (پیشگیری از وقوع شکنجه و رفتار غیر انسانی و یا تحقیر آمیز در قبال شخص پناهجو) و همچنین ماده ۸ (حق احترام به حریم خصوصی و اجتماعی افراد) می باشد. مطالبه حقوق بشر می تواند بخشی از نامه درخواست پناهندگی به همراه کنواسنسیون پناهندگان باشد و یا به تنهایی مورد درخواست واقع شود.
انگلستان عضو دستورالعمل صلاحیت پناهندگی اتحادیه اروپا است. این موضوع توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از روند ایجاد سیستم مشترک پناهندگی اروپایی پذیرفته شده است. کلیه ادعاهای مربوط به پناهندگی یا حقوق بشر باید با توجه به مفاد دستورالعمل صلاحیت در نظر گرفته شود و تا زمانی که اطمینان حاصل شود که معیارهای مشترک برای شناسایی افراد نیاز به حمایت بین المللی دارد، حداقل سطح مزایا برای افراد اعطا شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در دسترس است